Университетска болница Коч

Университетска болница „Коч“ (Koç University Hospital) е сред водещите болнични заведения в южната ни съседка.

Тя е учредена през скорошната 2014 г. като болница за научни изследвания в областта на медицината и обучение на млади кадри.

До 2016 болницата увеличава значително възможността си да приема и лекува пациенти като броя единични стаи е 404, предназначени да приемат гости за стационарно лечение, както и 73 стаи за интензивно лечение.

14 манипулационни и 13 операционни зали са на разположение на професионалния екип на болницата в множеството направления, в които тя се развива с бързи темпове. Към 2018 г. стотици хиляди са се възползвали от услугите на утвърдените специалисти на болница Коч за всякакъв вид медицински интервенции и манипулации.

За да може да отговори на постоянно нарастващите изисквания и нужди на пациентите, университетска болница Коч изгражда и поддържа в сърцето си студентски медицински кампус от 220 000 кв.м.

Той има една базова цел – повишаване компетентността и професионализма на всеки един, провел обучението си в болницата, а с това и повдигане основното равнище на медицинското обслужване в цяла Турция. За целта в кампуса има:

 • факултет по медицина
 • училище за медицински сестри
 • изследователски лаборатории
 • център за обучение за напреднали, и повишаване на квалификационното ниво

Работи се по американски стандарти и не е изненадващо, че болница Коч е единствения официален представител на американския Център за онкологично лечение MD Anderson извън територията на Америка.

„Модел за единна практика“ е формулата, по която се работи тук.

Емулират се алгоритмите и стандартите, предоставени от медицински специалисти, обучени в Хюстън. Този подход позволява пациентите да получават лечение, идентично с това, което биха получили в Центъра MD Anderson в Хюстън. Всички медицински технологии и единици за контрол на качеството са същите като в Център MD Anderson.

Ето някои от базови направления:

Акушерство и Гинекология

– Отделението по акушерство и гинекология разполага с най-новите апарати и технологии за диагноза и лечение на гинекологичните заболявания при жените от всички възрасти.

Анестезиология и Реанимация

– Прилагат се най-новите методи на обезболяване при извършване на различни диагностични и лечебни процедури.

Белодробни заболявания

– Отделението за лечение на белодробни заболявания, гръдна хирургия и алергии осигурява възможности за диагностика и лечение при респираторни заболявания

Гастроентерология

– Диагностична, лечебна, преподавателска и изследователска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерологична и хепатологична практика.

Дерматология

– Отделението по дерматология  е специализирано в извършване на дерматологични, микроскопски и микробиологични изследвания за диагностика на всички видове кожни заболявания.

Ендокринология, Диабет и болести на метаболизма

– Диагностика, лечение и хирургична интервенция

Ин витро оплождане

– Най-добрите практики при асистираната репродукция

Интервенционна радиология

– Рентгенова флуороскопия, ултразвук, компютърна томография или магнитен резонанс

Кардиология

– На ваше разположение е експертен екип от кардиолози, сърдечни хирурзи, съдови хирурзи, сърдечни анестезиолози, рентгенолози и ехокардиографисти.

Козметична дерматология и естетична хирургия

– Иновативни методи и техники в естетичната хирургия

Лечение на рак

– Най-модерните подходи в лечението на раковите образувания

Неврология

– Неврологични състояния или проблеми с нервната система.

Неврохирургия

– Диагностицирането и лечението на нарушения на главния мозък, гръбначния мозък и периферните нерви и поддържащата им съдова система.

Онкология

– Лечението на пациенти с онкологични заболявания

Орално и Дентално здраве

– Профилактични, диагностични и лечебни процедури, свързани с заболявания в областта на устата, зъбите и устната кухина, както и всички естетични корекции, свързани с тях.

Ортопедия и травматология

– Най-съвременна диагностична, лечебна и хирургична помощ.

Офталмология

– Офталмологична помощ от световна класа с модерно оборудване и технологии.

Педиатрия

– Първично педиатрично здравно лечение, специализирано лечение и подспециализирано педиатрично лечение за сложните случаи.

Присаждане на коса

 

Трансплантация

– Присаждане на органи

„Център за трансплантация на органи“
Университетската болница “Коч”- Истанбул, Турция

„Ние, екипът на Центъра за трансплантация на органи в Университетска болница „Коч“ сме тук, за да ви донесем втори живот и да бъдем вашето второто семейство.“

Трансплантацията на органи е сериозна необходимост в целия свят. Университетска болница „Коч“ предлага трансплантация на органи с високо качество на базата на усъвършенстван глобален стандарт за грижа. Ръководителят на Центъра за трансплантация на органи в Университетска болница „Коч“ е световноизвестният хирург по трансплантации, проф. д-р Мюнчи Калайоглу. Той е служил като ръководител на Центъра за трансплантация на черен дроб в Университета в Уисконсин, САЩ. Проф. д-р Мюнчи Калайоглу е признат и за един от най-иновативните детски хирурзи в света.

Центърът за трансплантация на органи на Университетска болница „Коч“ предлага операции по трансплантация на бъбреци, панкреас и черен дроб от международно признат, опитен екип под ръководството на проф. д-р Бурак Кочак и доц. Туран Канмаз.

Изборът на правилния център за трансплантация е много важен. Трансплантацията на органи не се състои само от операцията. Процесът е изключително сериозен, започва много преди самата след трансплантация и продължава след нея. Това изисква мултидисциплинарна грижа, поради което по време на процеса на трансплантация е необходимо високо качество на лабораторните изследвания, на образните изследвания, операционните зали, отделението за грижи преди и след операцията и отделението за интензивно лечение (ICU). Университетска болница „Коч“ е напълно оборудвана с най-новите технологии и предлага модерни хирургични методи. Операциите за трансплантация на органи в Университетска болница „Коч“, извършени от нашия опитен екип, в напълно оборудвана болница, базирана на най-модерната технология в медицината, водят до висок процент на успех.

Центърът за трансплантация на органи на университетската болница „Коч“  предлага следните процедури:
 • Трансплантация на бъбреци и черен дроб от живи донори
 • Комбинирана трансплантация на бъбреци и черен дроб (едновременно или последователно)
 • Детска бъбречна трансплантация
 • Детска трансплантация на черен дроб
 • Педиатрична комбинирана бъбречна и чернодробна трансплантация (едновременно или последователно)
 • Отстраняване на бъбрек на донора чрез лапароскопска техника или роботизирана техника
 • Отстраняване на черния дроб на донора чрез лапароскопска техника
 • Двойно обменни бъбречни трансплантации
 • Двойно обменни чернодробни трансплантации
 • Домино трансплантации на черен дроб

Центърът работи с първата акредитирана от EFI имунологична лаборатория в Турция.

Центърът за трансплантация на органи на Университетска болница „Koч“ предлага роботизирана трансплантация на бъбреци.

Донорният бъбрек се поставя в тялото на реципиента чрез малък 5-сантиметров коремен разрез, направен около пъпа. Хирурзите извършват останалата част от цялата процедура с роботизираната система da Vinci Xi. В роботизираната хирургия се използва компютърно контролирана роботизирана ръка, за да извърши трансплантацията. Хирурзите насочват движенията на ръката и използват малки инструменти през малки разрези, за да трансплантират донорския бъбрек. За да извърши успешно операциите екипът на Университетска болница „Коч“ комбинира своя колективен опит в лапароскопската и роботизираната бъбречната трансплантация, натрупан в над 2000 случая, една от най-големите серии в Европа и вероятно в света, и 2 десетилетия безупречна практика.

Освен че козметично превъзхожда откритата хирургична техника, роботизираната бъбречна трансплантация осигурява по-малко болка след операция и позволява на пациентите да възстановят качеството си на живот по-бързо.

Нашите лекари:
Eкипът на Центъра за трансплантация на органи в Университетска болница „Коч“
Проф. д-р Мюнчи Калайоглу
Проф. д-р Мюнчи Калайоглу – специалност „Обща хирургия“

Проф. д-р Калайоглу е роден в Анкара през 1940 г. Завършил е медицинския факултет на университет „Анкара“ през 1963 г. и е служил в катедрата по обща хирургия на медицинския факултет на университет „Хаджеттепе“. Между 1967 и 1968 г. той работи в медицинското училище на планината Синай, отдел по обща хирургия, между 1968 и 1971 г. в детската болница в Питсбърг, отделение по детска хирургия. Д-р Калайоглу получава доцентска степен през 1972 г. в медицинския факултет на университета „Хаджеттепе“ и професорска степен през 1977 г. Между 1981-1983 г. той работи с проф. Томас Щарзъл, пионер в трансплантацията на черен дроб, в катедрата по трансплантация на университета в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ. През 1983 г. проф. Калайоглу стартира програмата за трансплантация на черен дроб в университета на Уисконсин, САЩ. От 1988 г. той ръководи председателството на тази програма. Работи и като професор по трансплантация на органи в университета на Уисконсин, САЩ. От 2 октомври 2006 г. д-р Калайоглу служи като ръководител на отделението по трансплантация на органи, обща хирургия и детска хирургия в болница Мемориал Шишли, Истанбул, Турция. От март 2018 г. работи като ръководител на центъра за трансплантация на органи в Университетска болница „Koч“. Проф. д-р Калайоглу е извършил над 1500 чернодробни трансплантации, включително първата трансплантация на черен дроб в Уисконсин, първата трансплантация на черен дроб с намален размер, първата трансплантация на клъстер, първата трансплантация на черен дроб от възрастен на дете, първата детска трансплантация на черен дроб и трансплантацията на най-малкия реципиент на черен дроб в щата. Той изпълнява и единственото разделяне на близнаци в Уисконсин. Пионер е в използването на разтвор за запазване на органи Belzer UW при клинични чернодробни трансплантации.

Проф. д-р Бурак Кочак
Проф. д-р Бурак Кочак – специалност „Урология“

Проф. д-р Бурак Кочак е роден през 1972 г. Завършил е медицинския факултет на университета „Хаджеттепе“ през 1996 г. Завършил е резидентурата си в урологичното отделение на болница „Türkiye Yüksek İhtisas“ през 2001 г. Между 2002 г. и 2004 г. завършва клиничната си стипендия в Северозападния университет, медицинско училище във Файнберг, отделение по трансплантационна хирургия. Той получава своята професорска степен през 2018 г. в университета Алтинбаш, медицински факултет, катедра по урология. От юли 2018 г. работи като директор на „Програмата за трансплантация на бъбреци и панкреас“ в Университетска болница „Koч“, център за трансплантация на органи.

Проф. д-р Берна Йелкен
Проф. д-р Берна Йелкен – специалност „Нефрология“

Тя е родена през 1978 г. в Ескишехир. Завършила е медицинския факултет на университета „Анкара“ през 2000 г. Завършила е специалност по „Вътрешни болести“ в учебна и изследователска болница „Хайдарпаша Нумуне“ през 2005 г. През 2006 г. започва обучение в специалност „Нефрология“ в медицинския факултет на университета в Истанбул. През 2008 г. тя завършва обучение в Бостънския медицински център към катедрата по нефрология и трансплантация. През 2009 г. завършва обучението си по специалност „Нефрология“ в медицинския факултет на университета в Истанбул. Получава степен „доцент“ през 2012 г. и степен „професор“ през 2018 г. От юли 2018 г. работи в Университетска болница „Koч“, център за трансплантация на органи.

Проф. д-р Айдън Тюркмен
Проф. д-р Айдън Тюркмен – специалност „Нефрология“

Проф. д-р Айдин Тюркмен завършва медицинския факултет на университета в Истанбул през 1987 г. През 1992 г. завършва специализираното си образование в университета в Истанбул, медицински факултет, катедра по вътрешни болести. Завършва специалността си в университета в Истанбул, медицински факултет, катедра по вътрешни болести, Нефрология. През 1990 г. прави рентгенологична ротация в Общинската болница в Саутхемптън, Англия. През 1996 г. участва в клинична специализация по нефрология, хемодиализа и изследвания за трансплантация в „Методистката болница“ в Хюстън, отделение по нефрология. Получава степен „доцент“ през 1997 г. и професор – през 2013 г. От юли 2018 г. работи в Университетска болница „Koч“, център за трансплантация на органи.

Доц. д-р Туран Канмаз
Доц. д-р Туран Канмаз – Специалност „Детска хирургия“

Доц. д-р Туран Канмаз е роден през 1966 г. Завършва медицинския факултет на университета „Хаджеттепе“ през 1991 г. Завършва специализацията си в катедрата по детска хирургия на университета в Анкара през 1996 г. Между 2002-2003 г. работи като клиничен наблюдател и изследовател в университета в Уисконсин, отдел по трансплантация. През 2004 г. се премества в катедрата по детска хирургия на университета „Харан“ и става ръководител на катедрата. Получава доцентска степен през 2005 г. Работил е като хирург за чернодробна трансплантация и детски хирург в болница „Мемориал Шишли“ – Истанбул между 2006 и 2018 г. Той е директор на програмата за трансплантация на черен дроб от май 2018 г. в центъра за трансплантация на органи на Университетска болница „Коч“.

Д-р Емре Арпалъ
Д-р Емре Арпалъ – специалност „Урология“

Д-р Емре Арпалъ е завършил медицинския факултет на университета „Ататюрк“ през 2001 г. През 2008 г. е завършил своето обучението в „Болница за обучение и изследвания“ в Турция. Работил е като специалист по урология в болница „Анкара Мевки“ през 2009 г. Между 2010 и 2011 г. е завършил задължителната си служба в „Регионална болница за обучение и изследвания Ерзурум“. От 2011 до 2018 г. служи като специалист в болница „Мемориал Шишли”, по урология, хирургия и трансплантация. От юли 2018 г. работи в Университетска болница Koч, център за трансплантация на органи.

Д-р Несими Мецит
Д-р Несими Мецит – специалност „Обща хирургия“

Д-р Несими Мецит завършва медицинския факултет на университет „Тракия“ през 1994 г. Завършва докторантура през 2003 г. в Учебна и изследователска болница по обща хирургия „SB Taksim“. През 2010 г. завършва специализацията си в центъра за трансплантация на органи в болница „Мемориал Шишли“ – Истанбул. Работил е като специалист по обща хирургия и по трансплантация на органи в болница „Мемориал Шишли“ – Истанбул, отделение по обща хирургия и център за трансплантация на органи, между 2010 и 2018 година. От юли 2018 г. работи в Университетска болница „Koч“, център за трансплантация на органи.

Д-р Башак Акьолу
Д-р Башак Акьолу – специалност „Обща хирургия“

Д-р Башак Акьолу завършва медицинския факултет на университета „Хаджеттепе“ през 2002 г. През 2009 г. тя завършва специализираното си обучение по обща хирургия в медицинския факултет на университета „Хаджеттепе“. Между 2014 г. и 2018 г. тя завършва своята субспециализация в центъра за трансплантация на органи в болница „Мемориал Шишли“. От 2014 до 2018 г. тя е била хирург по трансплантация на органи в болница „Мемориал Шишли“. От юли 2018 г. работи в центъра за трансплантация на органи на Университетска болница „Коч“.

Д-р Джихан Караташ
Д-р Джихан Караташ – специалност „Обща хирургия“

Той е роден през 1978 г. в Истанбул. Завършил е медицинското си образование в Истанбул. След постъпване в медицинския факултет завършва специализацията си по обща хирургия. След това работи в държавната болница „Башакшехир“ и държавната болница „Ардахан“. Бил е директор на програмата за трансплантация на бъбреци на болница „Мемориал Аташехир“. От юли 2018 г. работи в Университетска болница „Koч“, център за трансплантация на органи.

Бъбречни трансплантации  – Болницата и екипът са от ключово значение при трансплантация.

Трансплантацията на орган е една от най-сложните операции в медицинската практика, а когато органът се взема от жив донор отговорността е двойна – от правилните и навременни медицински действия зависят не един, а два човешки живота. Освен това, успехът на трансплантацията зависи не само от самата операция, не по-малко важни са етапите преди и след хирургичната намеса. В Университетска болница Коч разполагат с най-съвременното технологично оборудване и експертен екип от специалисти в сферата на хирургията, детската хирургия, урологията, нефрологията, анестезиологията и интензивните грижи. Центърът работи с първата имунологична лаборатория в Турция, акредитирана от EFI (Европейската федерация за имуногенетика). Един от най-търсените от пациентите специалисти за бъбречни трансплантации в Турция е урологът проф. д-р Бурак Кочак. Той е директор на Програмата за трансплантация на бъбреци и панкреас в Университетска болница Коч в Турция. Уменията си в сферата на трансплантационната хирургия е усъвършенствал в Northwestern University в САЩ в периода 2002-2004 г. Впоследствие е ръководил екипите за бъбречна трансплантация в едни от най-реномираните лечебни заведения в южната ни съседка. Проф. д-р Бурак Кочак е натрупал значителен професионален опит в присаждането на бъбреци, включително и при деца и бебета с тегло под 10 кг.

Урология

– Изчерпателни диагностични и терапевтични възможности за широк спектър от урологични състояния за възрастни и деца, като уринарно незадържане, рак на простатата, пикочния мехур и бъбреците, бъбречни камъни, мъжко безплодие, бъбречна дисфункция и др.

Уши, нос и гърло (УНГ)

 

Хематология

– Отделението по хематология е едно от водещите за диагностика и лечение на различни заболявания на кръвта.

Университетска болница „Коч“ изпъква и технологични иновации и инструменти. Болницата разполага с единственият в Европа и Близкият Изток гама нож ICON (създаден от Ларс Лексел – шведски неврохирург). Той е предназначен за интервенция на мозъчни туморни образувания. Подходящи за този вид лечение са пациенти с малки до средни мозъчни тумори, анормални кръвоносни съдове, наречени артериовенозни малформации, епилепсия, тригеминална невралгия, нервно състояние причиняващо хронична болка и други неврологични състояния. Манипулацията с гама нож ICON е неинвазивна, т.е. няма пряка хирургическа намеса.

Този иновационен апарат се използва в 330 болници в цял свят, а Университетска болница „Коч“ се гордее, че е една от тях.

Доктори в тази болница

За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401.
Няма коментари

Публикувайте коментар
*
Имейл*
ГГГГ с наклонена черта ММ с наклонена черта ДД
Hidden
Пуснете файлове тук или
Приети типове файлове: jpg, pdf, Максимален размер на файла: 2 MB, Максимален брой файлове: Максимален брой файлове: 3.

  Офисите ни в страната:

  Централен офис София:

  ул. Генерал Иван Колев, 33 В
  България, София
  +359 878 500 940
  +359 879 977 402

  Офис Бургас:

  ул. Иван Вазов 75
  България, Бургас 8000
  +359 877 500 163

  Офис В. Търново:

  бул. България 8
  България, Велико Търново
  +359 879 007 420

  Офис Пловдив:

  бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
  България, Пловдив
  +359 878 500 810

  Офис Велинград:

  бул. Съединение 83
  България, Велинград
  +359 878 500 720

  Запишете го в Pinterest

  Акции
  Споделете това