Университетска болница Коч

Университетска болница „Коч“ (Koç University Hospital) е сред водещите болнични заведения в южната ни съседка.

Тя е учредена през скорошната 2014 г. като болница за научни изследвания в областта на медицината и обучение на млади кадри.

До 2016 болницата увеличава значително възможността си да приема и лекува пациенти като броя единични стаи е 404, предназначени да приемат гости за стационарно лечение, както и 73 стаи за интензивно лечение.

14 манипулационни и 13 операционни зали са на разположение на професионалния екип на болницата в множеството направления, в които тя се развива с бързи темпове. Към 2018 г. стотици хиляди са се възползвали от услугите на утвърдените специалисти на болница Коч за всякакъв вид медицински интервенции и манипулации.

За да може да отговори на постоянно нарастващите изисквания и нужди на пациентите, университетска болница Коч изгражда и поддържа в сърцето си студентски медицински кампус от 220 000 кв.м.

Той има една базова цел – повишаване компетентността и професионализма на всеки един, провел обучението си в болницата, а с това и повдигане основното равнище на медицинското обслужване в цяла Турция. За целта в кампуса има:

 • факултет по медицина
 • училище за медицински сестри
 • изследователски лаборатории
 • център за обучение за напреднали, и повишаване на квалификационното ниво

Работи се по американски стандарти и не е изненадващо, че болница Коч е единствения официален представител на американския Център за онкологично лечение MD Anderson извън територията на Америка.

„Модел за единна практика“ е формулата, по която се работи тук.

Емулират се алгоритмите и стандартите, предоставени от медицински специалисти, обучени в Хюстън. Този подход позволява пациентите да получават лечение, идентично с това, което биха получили в Центъра MD Anderson в Хюстън. Всички медицински технологии и единици за контрол на качеството са същите като в Център MD Anderson.

 

Ето някои от базови направления:

Акушерство и Гинекология

– Отделението по акушерство и гинекология разполага с най-новите апарати и технологии за диагноза и лечение на гинекологичните заболявания при жените от всички възрасти.

Анестезиология и Реанимация

– Прилагат се най-новите методи на обезболяване при извършване на различни диагностични и лечебни процедури.

Белодробни заболявания

– Отделението за лечение на белодробни заболявания, гръдна хирургия и алергии осигурява възможности за диагностика и лечение при респираторни заболявания

Гастроентерология

– Диагностична, лечебна, преподавателска и изследователска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерологична и хепатологична практика.

Дерматология

– Отделението по дерматология  е специализирано в извършване на дерматологични, микроскопски и микробиологични изследвания за диагностика на всички видове кожни заболявания.

Ендокринология, Диабет и болести на метаболизма

– Диагностика, лечение и хирургична интервенция

Ин витро оплождане

– Най-добрите практики при асистираната репродукция

Интервенционна радиология

– Рентгенова флуороскопия, ултразвук, компютърна томография или магнитен резонанс

Кардиология

– На ваше разположение е експертен екип от кардиолози, сърдечни хирурзи, съдови хирурзи, сърдечни анестезиолози, рентгенолози и ехокардиографисти.

Козметична дерматология и естетична хирургия

– Иновативни методи и техники в естетичната хирургия

Лечение на рак

– Най-модерните подходи в лечението на раковите образувания

Неврология

– Неврологични състояния или проблеми с нервната система.

Неврохирургия

– Диагностицирането и лечението на нарушения на главния мозък, гръбначния мозък и периферните нерви и поддържащата им съдова система.

Онкология

– Лечението на пациенти с онкологични заболявания

Орално и Дентално здраве

– Профилактични, диагностични и лечебни процедури, свързани с заболявания в областта на устата, зъбите и устната кухина, както и всички естетични корекции, свързани с тях.

Ортопедия и травматология

– Най-съвременна диагностична, лечебна и хирургична помощ.

Офталмология

– Офталмологична помощ от световна класа с модерно оборудване и технологии.

Педиатрия

– Първично педиатрично здравно лечение, специализирано лечение и подспециализирано педиатрично лечение за сложните случаи.

Присаждане на коса

Трансплантация

– Присаждане на органи

„Център за трансплантация на органи“
Университетската болница “Коч”- Истанбул, Турция

„Ние, екипът на Центъра за трансплантация на органи в Университетска болница „Коч“ сме тук, за да ви донесем втори живот и да бъдем вашето второто семейство.“

Трансплантацията на органи е сериозна необходимост в целия свят. Университетска болница „Коч“ предлага трансплантация на органи с високо качество на базата на усъвършенстван глобален стандарт за грижа. Ръководителят на Центъра за трансплантация на органи в Университетска болница „Коч“ е световноизвестният хирург по трансплантации, проф. д-р Мюнчи Калайоглу. Той е служил като ръководител на Центъра за трансплантация на черен дроб в Университета в Уисконсин, САЩ. Проф. д-р Мюнчи Калайоглу е признат и за един от най-иновативните детски хирурзи в света.

Центърът за трансплантация на органи на Университетска болница „Коч“ предлага операции по трансплантация на бъбреци, панкреас и черен дроб от международно признат, опитен екип под ръководството на проф. д-р Бурак Кочак и доц. Туран Канмаз.

Изборът на правилния център за трансплантация е много важен. Трансплантацията на органи не се състои само от операцията. Процесът е изключително сериозен, започва много преди самата след трансплантация и продължава след нея. Това изисква мултидисциплинарна грижа, поради което по време на процеса на трансплантация е необходимо високо качество на лабораторните изследвания, на образните изследвания, операционните зали, отделението за грижи преди и след операцията и отделението за интензивно лечение (ICU). Университетска болница „Коч“ е напълно оборудвана с най-новите технологии и предлага модерни хирургични методи. Операциите за трансплантация на органи в Университетска болница „Коч“, извършени от нашия опитен екип, в напълно оборудвана болница, базирана на най-модерната технология в медицината, водят до висок процент на успех.

Центърът за трансплантация на органи на университетската болница „Коч“  предлага следните процедури:

 • Трансплантация на бъбреци и черен дроб от живи донори
 • Комбинирана трансплантация на бъбреци и черен дроб (едновременно или последователно)
 • Детска бъбречна трансплантация
 • Детска трансплантация на черен дроб
 • Педиатрична комбинирана бъбречна и чернодробна трансплантация (едновременно или последователно)
 • Отстраняване на бъбрек на донора чрез лапароскопска техника или роботизирана техника
 • Отстраняване на черния дроб на донора чрез лапароскопска техника
 • Двойно обменни бъбречни трансплантации
 • Двойно обменни чернодробни трансплантации
 • Домино трансплантации на черен дроб

Центърът работи с първата акредитирана от EFI имунологична лаборатория в Турция.

Центърът за трансплантация на органи на Университетска болница „Koч“ предлага роботизирана трансплантация на бъбреци.

Донорният бъбрек се поставя в тялото на реципиента чрез малък 5-сантиметров коремен разрез, направен около пъпа. Хирурзите извършват останалата част от цялата процедура с роботизираната система da Vinci Xi. В роботизираната хирургия се използва компютърно контролирана роботизирана ръка, за да извърши трансплантацията. Хирурзите насочват движенията на ръката и използват малки инструменти през малки разрези, за да трансплантират донорския бъбрек. За да извърши успешно операциите екипът на Университетска болница „Коч“ комбинира своя колективен опит в лапароскопската и роботизираната бъбречната трансплантация, натрупан в над 2000 случая, една от най-големите серии в Европа и вероятно в света, и 2 десетилетия безупречна практика.

Освен че козметично превъзхожда откритата хирургична техника, роботизираната бъбречна трансплантация осигурява по-малко болка след операция и позволява на пациентите да възстановят качеството си на живот по-бързо.

Eкипът на Центъра за трансплантация на органи в Университетска болница „Коч“

Урология

– Изчерпателни диагностични и терапевтични възможности за широк спектър от урологични състояния за възрастни и деца, като уринарно незадържане, рак на простатата, пикочния мехур и бъбреците, бъбречни камъни, мъжко безплодие, бъбречна дисфункция и др.

Уши, нос и гърло (УНГ)

Хематология

– Отделението по хематология е едно от водещите за диагностика и лечение на различни заболявания на кръвта.

Университетска болница „Коч“ изпъква и технологични иновации и инструменти. Болницата разполага с единственият в Европа и Близкият Изток гама нож ICON (създаден от Ларс Лексел – шведски неврохирург). Той е предназначен за интервенция на мозъчни туморни образувания. Подходящи за този вид лечение са пациенти с малки до средни мозъчни тумори, анормални кръвоносни съдове, наречени артериовенозни малформации, епилепсия, тригеминална невралгия, нервно състояние причиняващо хронична болка и други неврологични състояния. Манипулацията с гама нож ICON е неинвазивна, т.е. няма пряка хирургическа намеса.

Този иновационен апарат се използва в 330 болници в цял свят, а Университетска болница „Коч“ се гордее, че е една от тях.

Лекари, асоциирани към тази болница:

Направления в тази болница:

Последно преглеждани в раздел
"Болници"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония