Урология - вътрешен банер

Урология

Урологичните симптоми са различни при жени и мъже, поради различието в пола. Женската уретра има своите специфики, както и мъжката, и това налага познанията на лекарите в тази област да са изключително дълбоки и подкрепени с богат опит.

Специалистът уролог трябва да може да извършва диагностика и лечение на урологичните заболявания, като използва всички оперативни методи – открити операции, ендоскопски и лапароскопски оперативни дейности. Уменията на специалиста уролог включват възможност за оперативни действия, изискващи намеса в съседни или включени в системата тъкани и органи – кръвоносни съдове, органи в коремната и гръдната кухина, органи от женската полова система. Напредналата възраст и големият брой придружаващи заболявания при повечето пациенти изискват използването на множество изследвания за правилна преценка на състоянието. Това включва специфични урологични ендоскопски изследвания, умение за работа с апаратурата за образни изследвания – ехографи и стационарни рентгено-урологични установки, както и възможност за компетентна интерпретация на специалните образни изследвания от конвенционалния рентген, компютърната аксиална томография и ядрено-магнитния резонанс.

Уролитиаза

Уролитиаза – образуване на камъни в бъбреците, следствие от инфекция на пикочните пътища и простатит.

Мехурна ретенция на урина – изпълване на пикочния мехур с урина, която е придружена от невъзможно волево изпразване. При изостреното състояние изпълването на мехура е придружено от болки ниско в коремната област, като това състояние се придружава с вегетативна симптоматика – сърцебиене и изпотяване.

Пикочна инконтиненция – появява се след раждане при жените. Поражда се атония на пикочния мехур, след радикални гинекологични операции. Нараства опасността от инфекция на пикочните канали.

Запазете час
Бърз контакт
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 009 742
Къде бихте се лекували?
Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Варненски офис:

ул. Михаил Колони 19,
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

Бургаски офис:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163