Пластична хирургия

8643
КОНСУЛТАЦИИ
до днес
5673
МАНИПУЛАЦИИ
до днес

 

В съвременния свят все повече хора прибягват до намесата на пластична хирургия, чрез която да постигнат желаното съвършенство, да заличат или отстранят своите външни недостатъци, които ги потискат и пречат на самочувствието им. Ето основните направления на съвременната пластична хирургия:

Пластично – реконструктивна хирургия на гърди

Гърдите са приемани като един от най-важните символи на женствеността, основен допълващ елемент на цялостната естетика на женското тяло.  За съжаление обаче гърдите не винаги са в желаните размери и форма. Това от своя страна въздейства отрицателно на женската психика и социалното поведение на нежния пол. Чрез долупосочените интервенции в съвременната пластична хирургия имате възможност да постигнете желаните форма и размер на вашите гърди:

 • Уголемяване на бюста с импланти – работим с изявени пластично-реконструктивни доценти и професори в няколко клиники. Имплантите са най-добрите американски марки в света – Mentor или Natrelle. Пациентките получават безплатно специалния сутиен,който се използва след операцията. Имплантите са с доживотна гаранция.
 • Намаляване обема на бюста – Това е процедура, при която се премахват мазнини, тъкани и кожа от млечната жлезаq с цел получаване на по-малки, по-леки и по-стегнати гърди. При операцията за смаляване на бюста по-тъмната област около гръдното зърно, наречена „ареола“, се намалява до нормални размери. Операцията се стреми да доведе размера на бюста до такъв, който по-добре да отговаря на тялото на пациентката.
 • Повдигане на бюста

Пластично – реконструктивна хирургия на гърди

Абдоминопластика

Абдоминопластиката или пластика на корема е процедура, при която тялото се скулптурира наново, чрез премахване на излишната, отпусната кожа и натрупаната подкожна мазнина в областта на корема и талията.

Абдоминопластика

Лифтинг на ръцете (Брахиопластика)

Това е хирургическа процедура, при която се премахва увисналият излишък от кожа под мишниците, образувал се вследствие на значителна загуба на тегло или загуба на еластичността на кожата поради стареене. В случаи, в които липосукцията се оказва недостатъчна, професионалистите препоръчват именно брахиопластиката. Тази процедура, комбинирана с липосукция, може да даде по-естествена извивка на ръката и, разбира се, по-добри резултати. Брахиопластиката от своя страна не се предлага като процедура за отслабване и затова се препоръчва на пациенти, които не са със значително наднормено тегло.

Лифтинг на ръцете / Брахиопластика /

Инжектиране на мастна тъкан

Мастните инжекции много често се прилагат в областта на лицето. Използват се за удебеляване на устните, заличаване на дълбоките бръчки около устата, оформяне на скули и дори за леко уголемяване на долната челюст. Много често се използват и за коригиране формата на седалищните части и увеличаване контура на бедрата, както и за заличаване на деформации, като вдлъбнитини, предизвикани от предишна липосукция. Използва се също така и след някои видове злополуки.

Инжектиране на мастна тъкан

Липосукция

Благодарение на развиващата се пластична хирургия, чрез този метод излишната мазнина, локализирана над някои области, която не се поддава на диети или упражнения, може лесно и безпроблемно да бъде премахната.

Липосукция

Лазерна липолиза

В днешно време, по-ефективен редуктор на мастните области от традиционната липосукция се явява лазерната липолиза. Техниката на лазерната липолиза е неинвазивна скулптурна процедура, класифицирана като възможно най-малка хирургична намеса, и е много по-удобна и ефективна от старата. За разлика от класическата вакуум-техника, лазерната липолиза е на принципа на инжекция в подкожния слой, като се прави малък разрез под местна упойка. Установено е, че подобни мазнини, които са упорити на диети или упражнения, биват успешно премахвани от лазерната липолиза. Методът се прилага с цел премахване на определени мастни клетки, а не директно на цялата тъкан. Това не само намалява натрупването на мазнини под кожата, а и стимулира производството на колаген, който придава по-стегнат и млад външен вид на кожата.

Лазерна липолиза

Ринопластика

Ринопластиката е още едно направление в съвременната пластична хирургия, набиращо все по-голяма популярност. Чрез тази операция може да промените размера, формата и външния вид на вашия нос. Ринопластиката създава нов външен вид, чрез промяна на фундаменталното сухожилие и структурата на костта. Операцията може:

 • Да направи носа ви по-малък
 • Да направи носа ви по-тънък
 • Да направи носа ви по-къс
 • Да направи носа по-прав или по-чип
 • Да изправи вашия нос

Повече за процедурата „Ринопластика“

Ринопластика

Септопластика

Неправилното разположение на носните прегради може да доведе до затруднено дишане. Корекцията променя целия вид на носа и задачата на хирурга е той да бъде хармоничен към лицето. Предварително е необходима консултация със специалист по „Уши, нос, гърло“ заради евентуални проблеми като запушен нос, алергични ринити или синузит.

Повече за процедурата „Септопластика“

Операцията за повдигане на веждите

Процедурата е индивидуална според състоянието на Вашата кожа, мускулен тонус, височината на челото, костната структура, както и според вида на желаните от Вас корекции. Независимо че разрезите обикновено се разполагат в линията на косата, пациенти без или с оредяваща коса също може да се възползват от предимствата на процедурата. Всички тези индивидуални фактори се взимат предвид при определяне на подходящата за Вас процедура или комбинация от процедури.
Повдигането на веждите е хирургична намеса; неоперативните подмладяващи методи на лечение нямат същите резултати, но те помагат за отстрочване на операцията за време, когато тя ще бъде наистина необходима. Разрезите обикновено се затварят чрез шевове, кожни лепила, хирургично тиксо или специални клипси. При необходимост може да се използват и постоянни шевове, малки хирургични винтове или абсорбиращ се механизъм, фиксиран незабележимо в областта на слепоочието.

Операцията за повдигане на веждите

Фейслифтинг

Тази операция се препоръчва при отпусната кожа на лицето, увисване на кожата под долната челюст, отпуснати мускули на шията и натрупване на мазнини в подчелюстната област. Обикновено се използва разрез, който започва от линията на косата при слепоочието, преминава пред ушите надолу и завършва в кожата на скалпа зад тях. Подобряване на контурите се постига след опъване на меките тъкани назад и стягане на мускулите, като преди това мускулната и мастната тъкан на шията и лицето се отделят. След процедурата на стягане и изпъване, излишната кожа се изрязва. Зашива се с естетични шевове, от които не остават белези.

Повече за процедурата „Лифтинг на лицето – Фейслифтинг“

Фейслифтинг

Мини фейслифтинг

Процедурата се предпочита в случаите,в които кожата на лицето не е твърде отпусната, при увисване на кожата под долната челюст, отпуснати мускули на предната част на лицето и скулите.
След стягането на отпуснатите мускули и тъкани, излишната част се премахва.

Повече за процедурата „Мини-фейслифтинг“

Лифтинг на челото

Това е операция, която се прилага при пациенти с бръчки и отпусната кожа в областа на челото. С нейна помощ се постига драстично подобряване на тези изменения. При същата процедура може да се направи и операция за повдигане на веждите, която е необходима при много от пациентите, при които с възрастта се наблюдава смъкване на веждите. Наблюдението на всички тъкани и мускули се осъществява посредством ендоскоп, който се вкарва през малки разрези в окосмената кожа на главата.

Корекция на брадичката

Тази операция се прилага при издължена или слабо развита брадичка. Обикновено се прави заедно с операция за корекция на носа и лифтинг на кожата. При слабо развита брадичка се използва протеза за удължаването й, а при издължена се премахва част от костната повърхност.
Имплантите, които се използват обикновено са MedPor, мастна тъкан или кости от пациента. Тъй като операцията се прави през устната кухина, не остават белези. При необходимост, естетичната операция на брадичката се съчетава с липосукция на подчелюстната мастна тъкан.

Повече за процедурата „Корекция на брадичката – Ментопластика“

Корекция на брадичката

Отопластика

Това е хирургическа процедура, която има за цел да промени формата и размерите на външната част на ухото. Този вид интервенция се използва за придърпване на ушите назад към главата или за намаляване на размера им.

Ако имате притеснения относно размера или формата на вашите уши, професионалните ни хирурзи могат да Ви предложат трайни резултати, които ще Ви помогнат да изградите Вашето самочувствие и ще Ви накарат да се почувствате доволни от естетическия си вид. Най-разпространената техника при този вид интервенция представлява малък разрез в задната част на ухото, чрез който се разкрива ушният хрущял. Може да се наложи да се използват неподвижни шевове, които да придържат новата форма на ушите. След процедурата е желателно да се избягва вземането на душ или вана, както и спането на една страна, върху оперираните места.

Повече за процедурата „Отопластика“

Отопластика - пластична хирургия

Блефаропластика

Клепачите са тази част от лицето, която най-видимо изразява признаците на стареене. Свличането на набръчканата чувствителна и тънка област на клепачите се отразява на цялостната визия на очите и погледа. Хлътването на клепачите и областта под окото е проблем, дължащ се на стареене или наследственост, но лесно може да бъде отстранен оперативно. Използва се деликатен разрез по линията на миглите на горния и долния клепач. Отпуснатостта на горния клепач се коригира. Съединителната и мускулната тъкан се възстановяват, а излишното количество на мазнини и кожа се отстранява. След извършване на тази процедура на долния клепач, шевовете се затварят с превързочна тъкан

Преди да се подложи на такава процедура, пациентът трябва да мине през пълен медицински преглед, за да се определят техниките на интервенцията. В случаи на болестни състояния като диабет, сърдечна недостатъчност или вътреочно налягане, операцията се извършва след консултация с лекар специалист.

Блефаропластика 004

Птозата като медицински термин означава паднал горен клепач. Човек с птоза не може да повдигне единия или двата си клепача докрай, обикновено заради увреждане на мускула, повдигащ клепача. Засегнатият клепач може само леко да спадне или напълно да покрие зеницата, което води до намаление на зрението. Заболяването може да бъде унаследено, получено при раждането или придобито по-късно.

Най-често е необходима хирургическа намеса, въпреки че има и изключения, които могат да бъдат лекувани консервативно. Офталмологът определя необходимостта от операция, взимайки предвид възрастта на пациента, сериозността на птозата и дали единия или двата клепача са засегнати.

Уголемяване на хълбоците

Естетичните хирургически процедури, прилагащи се на седалищната част, представляват увеличаване или ре-контуриране на глутеалната (седалищната) област, чрез един от следните три метода:

 • Липосукция (ако е необходимо само редуктивно моделиране)
 • Липосукция и увеличаване чрез присаждане на микромазнини
 • Поставяне на глутеални (силиконови) импланти

Тези три техники могат да се използват в комбинация, за да се постигне крайния желан резултат. Те могат да включват също и фиксиране, повдигане и резекция на кожата.

Уголемяване на хълбоците

Корекция на гениталните части

Гениталните проблеми могат да бъдат пост-гестационни, свързани с възрастта и/или наследствени. Важността на гениталните заболявания не бива да бъде подценявана. Нездравословни състояния и оплаквания в тази област могат да бъдат много неприятни за един човек, особено когато е засегнат и сексуалния живот на двама партньори.

Оперативни методи

 1. Инжекции: излишна мастна тъкан от определени области бива инжектирана във вагиналните устни или пубиса, след като бъдат пречистени;
 2. Лабиапластика: това е операция, която представлява намаляване на размерите на вътрешните вагинални устни (малките срамни устни);
 3. Вагинопластика: бременността и раждането увеличават обема на вътрешната страна на вагината и причиняват вътрешно и външно увисване;
 4. Възстановяване на химена /хименопластика/- основната цел на тази интервенция е да възстанови анатомичния вид на хименната мембрана и да предизвика специфичното кървене по време на полов акт.

Намаляване на мъжки гърди (Гинекомастия)

Това е доброкачествено увеличение на млечната жлеза при мъжете от 1 до 10 см, причинено от дисбаланс на хормоните тестостерон и естроген. Може да се наблюдава само в едната гърда, както и в двете неравномерно. Момчета, преминаващи през пубертета, както и мъже, могат да развият гинекомастия в резултат от нормални изменения в силата на хормоните. За да скрият състоянието си, мъжете често избягват определени физически събития или взаимоотношения.

Като цяло, гинекомастията не е сериозен здравословен проблем, но справянето с него се явява доста по-трудно.  Момчета и мъже с този проблем може да получават редки болки в гърдите, което пък от своя страна ги кара да се чувстват още по-неудобно.

Пластична хирургия при мъже

Циркумзиция (Обрязване)

Циркумзицията, позната още като обрязване или пластика на препуциума, е хирургично отстраняване на препуциума (края на кожата, покриваща пениса, която може леко да се движи като покрива и разкрива главата на члена).

Корекция на мъжки полови органи

При мъже с по-малка дължина на пениса се срязват сухожилията, свързващи го към пубиса. По този начин частта от пениса, която иначе е скрита в мастна тъкан, се освобождава и се постига удължаване в рамките на 2-3 см.
Удебеляване на пениса се постига чрез трансплантиране на мастна тъкан от талията на пациента, между кожата и мастната тъкан на пениса. Извличането и поставянето на мастна тъкан се прави през малки 2 мм срезове. С използването на този метод се постига удебеляване на пениса с до 2 см. Ако има по-голямо количество мастна тъкан в областта на пубиса, тя се премахва чрез липосукция и така пенисът, освободен от този слой, при ерекция може да придобива по-големи размери.

Кантопластика

Кантопластика е операция на клепачите, използвана за укрепване на латералното кантално сухожилие и заобикалящата го поддържаща структура или повдигане на външния ъгъл на окото- ъгълът, където горният и долният клепач се съединяват, образувайки хоризонтално V. Целта е да се укрепят тъканите на кантуса, за да се поддържа нормалното положение и връзката между клепача и очната ябълка. Кантопластика е медицинското наименование на процедурата, но тя е популярна и като fox eyes или cat eyes.

Кантопластика

Повече за процедурата „Кантопластика“

Няма коментари

Публикувайте коментар

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В
България, София
+359 878 500 940
+359 879 977 402

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис В. Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
България, Пловдив
+359 879 009 742

Офис Велинград:

бул. Съединение 83
България, Велинград
+359 878 500 720

Офис Кърджали:

ул. Дедеагач 7 (Център)
България, Кърджалител.

+359 878 500 810

0361 / 22 833

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400
Велес, Македония

+38978746674 

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2
България, Шумен.

+359 878 050 042

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това