Ринопластика

Ринопластика

Ринопластика – пътя към идеалния нос.

Всичко, което трябва да знаете за корекцията на вашия нос.

Носът е най-забележимата и централна част на лицето и определящ фактор за неговата пропорционалност и хармоничност. Със своята форма, размер и местоположение, носът ви може да допълни вашата лъчезарна усмивка и ярки очи или да отвлече вниманието от останалите ви черти. Опитният пластичен хирург може да помогне на тези, които смятат, че попадат във втората категория.

Ако се питате: „Трябва ли да си направя операция на носа?“, продължете да четете. Ще разгледаме най-често срещаните причини, поради които хората искат да променят носа си, какво може да направи лицевият пластичен хирург и всичко останало, което трябва да знаете.

КАКВО Е РИНОПЛАСТИКА?

Ринопластиката е хирургична корекция на носа, която включва промяна на хрущяла и / или костите на носа, за да се постигне нова форма и размер. Тя може също така да разреши проблеми с дишането за тези, които имат функционален проблем с носа.

КОГА ВИ Е НЕОБХОДИМА РИНОПЛАСТИКА?

Ринопластика - 001

Най-мотивиращият фактор, който стои зад по-голямата част от козметичните ринопластики е концепцията за хармония на лицето. Идеята е, че всички ваши черти трябва да бъдат добре балансирани пропорционално една на друга. Хората, които търсят козметична операция на носа си, го правят, защото усещат, че носовете им разсейват или отхвърлят баланса на останалите черти на лицето. Смятате ли, че носът ви допълва лицето ви – или отнема от него?

Промяната на външния вид на лицето ви, особено на носа, може да повиши самочувствието и увереността ви.

Когато решавате дали корекцията на носа е подходяща за вас, важно е да определите кое е това във вашия нос, което не харесвате или чувствате, че нарушава баланса на лицето ви. Някои примери за това, което може да бъде променено чрез ринопластика, включват:

 • Мост на изкривен нос или ноздри
 • Голяма гърбица на моста
 • Дълбок радикс, който придава вид на голяма гърбица
 • Голям или луковичен връх или връх, който е под остър ъгъл
 • Гънка на върха
 • Прекалено изпъкнал или твърде малък нос

Освен това, ако имате проблеми с дишането през носа или очила, които никога не лежат удобно на лицето ви, ринопластиката може да помогне за коригирането на този проблем

ЕТАПИ НА РИНОПЛАСТИКАТА

Ринопластиката се състои от три части: консултация, процедура и период на възстановяване. Ако ви интересува дали носната операция е подходяща за вас, е полезно да помислите какво включва целият процес.

КОНСУЛТАЦИЯ

На този етап ще говорите с вашия пластичен хирург , за да определите дали операцията е подходяща за вас и да уточните какво се надявате да постигнете. Това също е шанс да опознаете вашия лекар и да се уверите, че той е правилният специалист за вас.

Ринопластиката трябва да бъде персонализирана така, че да пасва на лицето ви. Формата на лицето ви, позицията на брадичката и ширината на очите, бузите и челото определят какъв вид нос ще пасне най-добре на лицето ви. Един добър и опитен пластичен хирург ще работи с вас, за да разработи план, който е съобразен специално с вашите желания и очаквания.

Вашият пластичен хирург ще обхване вашата медицинска история, ще проведе всички съответни тестове и изследвания и ще говори с вас за това което желаете. Специалистът ще оцени цялостната хармония на лицето ви и ще работи с вас, за да разбере какво е подходящо за вашите черти. Също така ще научите какво да очаквате по време на фазата на възстановяване след операцията.

ПРОЦЕДУРА

Ринопластика - 002

Първо ще бъдете упоени с упойка. Самата операция ще включва промяна на хрущяла и костите под кожата на носа. Ако имате отклонена преграда, тя ще бъде изправена.

След приключване на процедурата професионалният медицински персонал ще бъде с вас, докато се събуждате от упойка. Ще ви бъде напомнено какво да правите (и какво да не правите) по време на възстановяването си. Ще бъдете изписани от болницата още същия ден.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

На следващия ден вероятно ще чувствате носа си като запушен, но не трябва да изпитвате силна болка. Най-добре е да си почивате възможно най-много в началото и да избягвате да докосвате носа си.

Бавно ще можете да се върнете към нормалния живот само след няколко седмици. Пълното възстановяване от ринопластиката често отнема до цяла година.

Не бързайте да ускорите процеса на възстановяване. Най-добрият съвет е винаги да бъдете внимателни и търпеливи. Не се напрягайте излишно, особено през първата седмица след операцията.

УСЛОЖНЕНИЯ

Всички форми на хирургия, козметична или друга, включват известен риск от усложнения. По-специално при операциите на носа проблемите могат да станат очевидни, когато отмине подуването.

ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЕ

Нека се върнем към основния въпрос: трябва ли да си направите корекция на носа?

Това е страхотен въпрос и само вие можете да отговорите на него. Ако се питате от известно време, може би е настъпил моментът да продължите да проучвате възможностите. Следващата ви стъпка трябва да бъде консултация със сертифициран и опитен хирург по ринопластика. Консултацията може да ви помогне да решите дали ринопластиката е подходяща за вас, както и да определите възможния резултат.

Помислете за хармонията на вашето лице. Хармонична ли е връзката на носа и останалите части на лицето ви? Искате ли да подчертаете другите си привлекателни черти, като очите и усмивката си? Ринопластиката може просто да прекрои носа, но често може и да преобрази цялото ви лице.

Допълнителна информация можете да получите от консултантите на ЗИЦ ”Медикъл Караджъ“. Не се колебайте да се свържете с нас за безплатна консултация!

 

Оставете коментар

Нашите предложения

Супер Промо
1,500
валидна до:
31-07-2024
Супер Промо
12,000
валидна до:
31-07-2024
Супер Промо
5,500
валидна до:
31-07-2024
Цена ОТ
280
валидна до:
31-07-2024
Супер Промо
400
валидна до:
31-07-2024

Последно преглеждани в раздел
"Направления"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония