Липотрансфер превю

Липотрансфер

Липотрансфер превю

Като част от пластичната хирургия, липотрансферът или липофилингът е известен още като автоложна трансплантация на мазнини, която се явява ремоделираща, или реконструктивна техника.

Най-често, методът се използва върху лицето, но може да се приложи и на други части на тялото, като гърдите или задните части.

Ефектът от уникалното действие на липотрансфера върху околните тъкани е:

 • възстановяване на обема им
 • подмладяване на клетките на дадена тъкан
 • подобряване на кръвоснабдяването и метаболизма на тъканите
 • намаляване на фиброзните процеси
 • противовъзпалителен ефект
 • подобряване на структурата на тъканите на кожата

Тези свойства правят липотрансфера отлично решение, не само за запълване на определени зони, но и за възстановяване на качеството и еластичността на кожата и тъканите.

Допълнителните предимства, които превръщат липотрансфера в отлично решение са:

Липотрансфер 001

 • Предимство е, че не е необходимо използването на синтетични или полусинтетични материали, които могат да причинят евентуални усложнения или реакции на отхвърляне. Боравенето със собствените телесни (автовложни) мазнини, като филър, прави метода доста добър и предпочитан.
 • Висока прецизност при имплантиране на мазнините и минимална травматичност след процедурата.
 • Липофилингът, осигурява максимални ползи под формата на естествени, трайни резултати, с най-високо ниво на безопасност. Обяснението – собствената мазнина съдържа 5% стволови клетки или мезенхимни клетки, които имат способността да регенерират тъканите и да подобрят биоревитализационните им свойства.
 • Резултатите от липофилинга са трайни и ефектът от трансфера на мазнини се задържа за дълго време. Липотрансферът е възможен за приложение при различни области. При необходимост и желание от страна на пациента, би могло процедурата да се повтаря през няколко години. Това колко често ще се извърши трансферът на мазнини в дадена зона, зависи от индивидуалните особености, от начина на живот и не на последно място – коя точно е зоната, нуждаеща се от корекция.
 • Най-важното предимство на мастната тъкан е фактът на 100% биосъвместимост, регенериращи и ревитализиращи свойства, както и липсата на алергии и токсичност.

За какви цели е подходяща процедурата липотрансфер?

Трансплантация на собствена мастна тъкан използваме, за да коригираме загубите на обем, свързани с липса на подкожна тъкан, стареене и отпускане на кожата, както и при травми или вродени дефекти, подобрявайки формата и качеството на тъканите. Най-често се прибягва до следните интервенции:

 • за запълване и придаване на обем на тънки устни
 • за уплътняване на области на лицето, омекотяване на гънки в лицевите зони и премахване на бръчки.
 • за запълване на хлътнали бузи, скули, зона около брадичката и други области на лицето.
 • за коригиране на асиметрии по лицето
 • за оформяне на по-изпъкнали задни части
 • за уголемяване и моделиране на гърдите при загуба на профил и обем
 • за корекция и дооформяне на бюст, след поставянето на гръдни импланти

Предоперативни процедури:

Пациентите първо трябва да преминат предоперативен преглед, който включва медицинска консултация, ЕКГ и кръвни тестове.

Хоспитализация:

Липотрансфер 002

Сложността и продължителността на приложената процедурата определя, дали пациентите е необходимо да бъдат хоспитализирани или е възможно тя да се извърши амбулаторно.

Анестезия:

В зависимост от броя на третираните зони, тяхното комбиниране, приложените техники и заложените цели при процедурата се определя вида анестезия и продължителността на оперативната интервенция.

Липотрансферът обикновено е минимално инвазивна процедура, при която се използва локална анестезия.

Хирургична процедура:

 • Липотрансфер може да се извърши съвместно с основна пластична операция – липосукция. Понякога хирургът предлага да се приложи филинг на определена зона, за да се подсили ефектът от конкретната хирургична интервенция. След обстойно обсъждане и прогнозиране се взема крайно решение, относно предложените интервенции и тяхното съвместяване.
 • След подходяща подготовка и прочистване, лекарят извършва много прецизно имплантиране на събрания липо-разтвор в целева област – гърди, задни части или лице, чрез инжектиране. Липотрансферът може да се извърши практически навсякъде по тялото.

Как се използват мастни инжекции като дермални пълнители?

Липотрансфер 003

 • Оценка на лицето – прави се оценка на външния вид и тонуса на кожата и се изследват участъците на лицето, които трябва да бъдат третирани. Стратегическите точки могат да бъдат маркирани и подготвени за инжектиране на пълнителя.
 • Почистване и упойка – Местата на инжектиране се почистват с антибактериално средство. Следва инжектиране на локална анестезия.
 • Инжектиране – Инжектирането обикновено отнема само няколко минути на зона. Запълването става в посока отдолу – нагоре. Извършва се притискане, масажиране и оценяване на резултата и при необходимост се добавя допълнителен пълнител.

В зависимост от броя на зоните, които трябва да се третират, целият процес може да бъде по-кратък от 15 минути или до един час.

Следоперативни грижи и възстановяване:

Човешката мазнина е най-добрият материал за имплантиране, тъй като организмът приема единствено собствените си клетки. Ето защо процедурата не е травматична. Тя е с максимално кратко време за възстановяване и минимално оказан стрес върху тялото, като цяло.

Въпреки, че третираните зони са нежни и чувствителни, интервенцията не е болезнена и не се изисква приемането на допълнителни обезболяващи лекарства.

Времето за възстановяване варира индивидуално за всеки пациент. Леките странични ефекти, зависят от приложената техника и броя на зоните, които са липофилирани.

На мястото на отстраняване на мазнините, временно може да има малък белег, които става незабележим с течение на времето.

В инжектираните области има вероятност за лек оток и натъртване в продължение на 3-4 дни.

Резултати:

Lipotransfer – трансплантация на мастна тъкан – е терапия, използвана в медицината, която е придобила огромна популярност и развитие през последните години.

Процедурата моделира лицето, възстановява обема на меките тъкани на пациента и овладява последиците от прогресирането на процесите на стареене. Тази неинвазивна процедура за моделиране на външния вид е напълно безопасна и същевременно има дълготраен резултат, постигнат чрез прецизно имплантиране и висок процент на заздравяване на мастната тъкан – до 60% срещу 20-30% при старите методи.

Постигнатият ефект е впечатляващ и тялото възстановява красотата си по съвсем естествен път.

Техники за уголемяване на гърдите, чрез липотрансфер:

Липотрансфер 004

 • Чист липотрансфер за уголемяване на гърдите
 • Липотрансфер комбиниран с процедура за уголемяване на гърдите с импланти – Lipotransfer +
Липотрансфер за уголемяване на гърди

Представлява алтернатива на операцията за поставяне на силиконови импланти за уголемяване на бюста.

Когато бюста е много малък или отпуснат, поради голяма загуба на тегло или кърмене, най-добрият вариант е да се коригира и оформи с автовложна мазнина.

С този вид трансфер се постига увеличаване на гърдите средно с един или един и половина размера и се съчетава с лекото им повдигане. Автовложната мазнина се използва като естествен пълнител. Набавя се от областите, където обикновено се излишно натрупана, като корема, ханша или бедрата. Постигат се и изключително реалистични резултати по отношение на формата на бюста, мекотата и финото усещане при допир.

Процедурата е минимално инвазивна – специална канюла вкарва мастна тъкан в правилното количество и на точно определения участък.

Резултатите са постоянни и забележително естествени, тъй като 90% от обема на гърдата се дължи на мазнини, а именно с тази процедура уголемяването се извършва със същия вид тъкан.

Техника за поставяне на импланти, съчетана с Lipotransfer +

Комбинирането на поставяне на импланти и липотрансфер не случайно е включен в стратегическите точки на конвенционалната хирургия за уголемяване на бюста Предимството на съчетаването им е, че размерът на импланта може да бъде по-малък, следователно резултатът да е по-естествен и допълнителното увеличение на обема се получава с липотрансферирана мазнина от пациента.

Добавеният липо-филър обикновено се поставя в областта на гръдната кост и зоната на подмишниците или там, където има необходимост. Придобива се една по-закръглена форма и пълно прикриване на ръбчето на импланта, в случаите, когато той очевидно е по-изпъкнал и видим и когато кожата е твърде тънка и костите между гърдите са доста забележими.

Постига се анатомичен дизайн на пропорционална гърда, чрез поставяне на допълнителна мастна тъкан, която да покрива по-плътно импланта. Бюстът е с мека на допир текстура, неразличима от естествена гърда, поради факта, че автовложните мазнини са най-натуралният материал за използване при корекции.

 

Оставете коментар

Последно преглеждани в раздел
"Направления"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Кърджали:

ул.Дж.Вашингтон - Пентагон Секция Д етаж 2 офис 17

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония