Брахиопластика – лифтинг на ръцете

Брахиопластика - лифтинг на ръцете

Ако имате излишък от кожа и мазнини в горната, задна част на ръцете, които Ви създават дискомфорт, брахиопластиката е точно за Вас.

Какво е брахиопластика?

Брахиопластиката, наричана още лифтинг на ръцете, е хирургична процедура за подобряване на външния вид на долната част на мишниците. По време на процедурата се отстраняват излишната, отпусната кожа и мастните натрупвания, с което се постига по-добър контур на задната част на ръцете.

Защо се прави брахиопластика?

Натрупването на мазнини и отпусната кожа на задната част на мишниците е проблем, който се среща предимно при хора в напреднала възраст. Брахиопластиката е подходяща за Вас ако сте били с наднормено тегло и наскоро сте отслабнали много. Може да не сте доволни от това как изглежда горната част на ръцете Ви, ако имате допълнителни гънки под мишницата. Тези допълнителни кожни гънки могат да причинят следните проблеми:

 • Общ дискомфорт
 • Възпаление и обрив – това може да доведе до инфекция.
 • Проблеми с хигиената в тази област
 • Лошо самочувствие и желание за носене на дрехи, които покриват тази част на тялото

Преди операцията

Брахиопластика - лифтинг на ръцете 001

Не трябва да правите тази операция, докато не достигнете стабилно тегло. Ако отслабнете след операцията, може да се получат нови области на отпусната кожа. Ако наддадете много на тегло след вашата брахиопластика, това може да навреди на опънатата кожа и да причини стрии и неприятни белези.

Ако пушите, трябва да откажете цигарите поне няколко седмици преди операцията. Пушенето значително увеличава риска от усложнения и може да забави възстановяването Ви. Попитайте Вашия хирург дали трябва да спрете приема на лекарства преди операцията. Не забравяйте да попитате и за лекарства без рецепта, като аспирин например. Не яжте и не пийте нищо след полунощ преди деня на операцията. Също така, уведомете Вашия хирург за всички скорошни здравословни проблеми, които сте имали, като треска, например.

Вашият лекар ще извърши физически преглед. Той ще направи също снимки на ръцете ви и ще обсъди с Вас най-подходящият подход за Вашия конкретен случай.

Обяснете на лекаря защо искате повдигане или лифтинг на ръцете. Уверете се, че разбирате добре ползите и рисковете от операцията.

Вашият хирург може да ви даде повече инструкции как да се подготвите за операцията.

Техники на брахиопластика

 • Липосукция на ръцете

Най-малко инвазивният начин за контуриране на горната част на ръцете е просто премахване на излишните мазнини чрез липосукция. Традиционната дълбока липосукция обаче често оставя отпусната и набръчкана кожа. Алтернатива на това е циркумфериалната парааксиларна повърхностна тумесцентна липосукция, която максимизира ретракцията на кожата.

 • Брахиопластика със скрит /минимален/ разрез

При подходящи показания като адекватна еластичност на кожата и минимален излишък на кожата, хирургичният разрез за брахиопластика може да бъде поставен под мишницата. Това позволява лесно прикриване на белега. Брахиопластиката с минимален разрез включва липопластика на горната част на ръката, ексцизия на широката аксиларна и горната част на рамото и дермално окачване на кожата на горната част на рамото до аксиларната фасция.

 • Традиционна брахиопластика

Типичната брахиопластика включва премахване на прекомерно отпусната кожа чрез хирургично изрязване, оставяйки белег по дъното на горната част на ръцете.

 • Разширена брахиопластика

Ако има и значително количество отпусната кожа, която преминава от горната част на ръцете и продължава по гръдната стена, може да се наложи удължена брахиопластика. При разширена брахиопластика разрезът и изрязването на кожата продължава по горната част на ръката върху областта под мишницата по гръдната стена.

Какви са стъпките на процедурата за повдигане на ръка?

Брахиопластика - лифтинг на ръцете 002

 • Стъпка 1 – Анестезия

Самата операция трае 2 до 3 часа и протича под пълна упойка. Конците от операцията се махат между 10-тия и 14-тия ден след процедурата. Анестезиологът ще наблюдава сърдечната честота, кръвното Ви налягане и други жизненоважни показатели по време на операцията.

 • Стъпка 2 – Разрезът

Дължината и видът на разрязване по време на операцията за лифтинг на ръцете зависят от количеството и местоположението на излишната кожа, която трябва да се отстрани, както и от преценката на Вашия пластичен хирург.

Разрезите обикновено се поставят от вътрешната страна на ръката или отзад на ръката, в зависимост от предпочитанията на хирурга и могат да се простират от подмишницата (аксилата) до малко над лакътя.

В зависимост от конкретното Ви състояние разрезите могат да бъдат по-ограничени. След това подлежащата поддържаща тъкан се стяга и прекроява с вътрешни шевове. След това хирургът свързва отново кожата. Това създава гладък контур на ръката ви.

 • Стъпка 3 – Затваряне на разрезите

Вашите разрези ще бъдат затворени или с резорбируеми конци, или шевове, които ще бъдат премахнати в рамките на една до две седмици след операцията.

 • Стъпка 4 – Резултатите

По-гладките и стегнати контури, които са резултат от брахиопластика, са очевидни почти веднага след вашата процедура, въпреки че вероятно ще има подуване и натъртване. От операцията остава белег от вътрешната страна на ръката, който избледнява между 3 и 12 месеца след процедурата в зависимост от конкретния случай.

Крайният резултат от брахиопластиката може да се види на втория месец след операцията.

Възстановителен период

Престоят в клиниката след брахиопластика е едно денонощие. Конците се свалят на 12-14-ти ден. На всеки 2-3 дни от операцията се сменят превръзките, които не трябва да се мокрят. Препоръчително е пациентите да носят специални стягащи ръкави, които да пристягат ръцете през първите няколко седмици след операцията.

Операцията за брахиопластика не е болезнена и възстановяването е доста бързо. За намаляване на следоперативните болки могат да помогнат обикновени обезболяващи. Пациентите могат да се върнат на работа до една седмица след операцията. Леки физически упражнения и натоварвания са възможни няколко дни след операцията. По-сериозна активност е препоръчителна след около месец.

Рискове:

 • Кървене
 • Инфекция
 • Подуване на ръцете
 • Образуване на сером-събиране на течност
 • Асиметрия
 • Неестетични, възпалени или сърбящи белези
 • Промени в чувствителността и изтръпване горната част на ръката или дори в предмишницата

 

Оставете коментар

Нашите предложения

Супер Промо
2,500
валидна до:
31-05-2024
Топ цена
2,000
валидна до:
31-05-2024
Специална
700
валидна до:
31-05-2024
Топ цена
810
валидна до:
31-05-2024
Цена ОТ
1,250
валидна до:
31-05-2024

Последно преглеждани в раздел
"Направления"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония