Липосукция на двойна брадичка

Липосукция на двойна брадичка

Липосукция на двойна брадичка

Що се отнася до стареенето на кожата, шията е едно от първите места, които издават възрастта. При някои хора мазнините са по-склонни да се събират под брадичката. Тази допълнителна мастна тъкан и отпуснатата кожа могат да повлияят на цялостния профил на лицето.

Ако имате двойна брадичка и търсите начини да се отървете от нея, пластичният хирург може да Ви препоръча липосукция на брадичката, операция за лифтинг на врата или комбинация от двете.

Какво е липосукция на двойна брадичка?

Корекцията на двойната брадичка е хирургическа интервенция, при която се премахват, натрупаните в областта на брадичката, мазнини. Операцията помага за стягане на мускулите в тази област и по този начин подобрява контура на брадичката.

Пластичният хирург може да коригира двойната брадичка, като използва някоя от следните процедури:

 • Липосукция на брадичката – Тази процедура премахва излишната мазнина под брадичката.
 • Субментопластика – Тази операция съчетава липосукция на брадичката с по-малки разрези под брадичката, за да стегне мускулите.
 • Лифтинг на врата – Тази операция, наречена долна ритидектомия, включва премахване на излишната кожа или стягане на мускулите на кожата на врата, за да придаде на лицето по-балансиран и свеж вид.

Всички изброени процедури могат да премахнат двойната брадичка. Възможно е обаче да не сте подходящ кандидат за липосукция или субментопластика, ако кожата ви не е много еластична и има отпуснат или увиснал външен вид. В този случай лекарят обикновено препоръчва лифтинг на врата.

Защо се прави?

Липосукция на двойна брадичка 001

Липосукцията на брадичката се извършва, за да се очертае линията на челюстта и да се премахне излишната мазнина. По този начин се постига по-изваян и по-изразен профил.

Подготовка за операцията

Когато се подготвяте за операция на двойна брадичка, е важно да имате реалистични очаквания за резултатът от процедурата и за периода на възстановяване. Важно е да зададете на вашия лекар всички въпроси, които ви вълнуват и заедно да определите целта, към която се стремите.

Как се извърша липосукцията на двойна брадичка?

 • Липосукцията на брадичката се извършва чрез вкарване в брадичката на малка тръба, наречена канюла, прикрепена към вакуум. Посредством внимателно изсмукване, малки и стратегически количества мазнини се отстраняват от всички зони. Резултатът е по-гладък и по-равномерен профил на лицето.

Вашият хирург ще изследва брадичката и шията и ще направи маркировка с писалка, за да отбележи областите, където ще постави канюлата.

Кожата се почиства старателно с антисептичен разтвор, с цел да се намали риска от инфекция.

След това хирургът ще администрира лекарства за седация, ако желаете, или ще инжектира местна упойка в кожата.

Ще се направят няколко малки разреза в кожата, под брадичката и евентуално зад ушите, достатъчно големи, за да се въведе липосукционната канюла.

След това се вмъква липосукционната канюла и се използват движения напред-назад или раздухване, за да се премахне излишната мазнина. Вашият хирург ще обърне голямо внимание на това колко мазнини се отстраняват от всяка област, за да се осигури гладък и равномерен външен вид.

Всеки разрез ще бъде затворен с един или два шева.

Накрая се поставя специална превръзка за брадичката, която поддържа кожата опъната, докато тя заздравява.

Резултатите от липосукцията по същество са постоянни. Хората се раждат с определен брой мастни клетки и след като тези мастни клетки бъдат премахнати от тази област, най-вероятно няма да се натрупат отново там. Не всяка клетка обаче се отстранява, така че прекомерните колебания в теглото след процедурата могат да повлияят на резултатите.

 • Субментопластиката и операцията за лифтинг на врата включват извършване на разрези по кожата.

Вашият лекар ще маркира брадичката и шията с линии и стрелки, показващи зоните на приближаване. Тези процедури се извършват под обща анестезия.

Зоната се почиства с антисептичен разтвор. В зависимост от анестезиологичния подход, Вашият лекар може да инжектира локален анестетик в кожата. След това лекарят ще направи разрези, обикновено на линията на косата и около и зад ухото. Премахва се излишната мазнина и кожата от шията и се стяга платизмата или мускулите на врата, за да изглежда кожата по-тонизирана.

Накрая се затварят кожните разрези с лепило или шевове (конци). Тези разрези обикновено заздравяват много бързо и не се виждат.

При субментопластиката има по-малко разрези и лекарят не премахва излишната кожа, както при лифтинга на врата. Вместо това лекарят стяга мускулите на врата, за да придаде по-изваян вид.

Период на възстановяване

Липосукция на двойна брадичка 002

След процедурата можете да очаквате известно подуване и дискомфорт в областта на корекцията. Възможно е да чувствате кожата на врата и брадичката много стегната.

Лекарят може да препоръча нанасяне на антибиотичен мехлем върху разрезите. Обикновено се препоръчват да избягвате слънцето или да не мокрите лицето и брадичката няколко дни.

Времето за възстановяване зависи от хирургичния подход, който е използвал Вашият лекар. За липосукция на брадичката този период обикновено е от няколко дни до седмица, преди да се върнете на работа. За лифтинг на врата може да се върнете на работа след около две седмици.

Има ли рискове или странични ефекти?

Ментопластиката много често се препоръчва на пациентите, които желаят да направят корекция на носа си – ринопластика.

Ринопластика + уголемяване на брадичката

Имплантите на брадичката могат драстично да подобрят резултатите от ринопластиката. Целта е постигане на баланс на всички черти на лицето.

Липосукция на врата + импланти на брадичката

Пациентите с излишна мазнина под брадичката често избират да направят липосукция на брадичката едновременно с операцията по имплантиране. Докато укрепването на брадичката ще помогне за подобряване на изразителността на челюстта, премахването на излишната мазнина отдолу под брадичката може допълнително да подобри външния вид на долната част на лицето и шията.

Рискове и усложнения от операцията

Всички хирургични операции са свързани с известни рискове. Лекарят трябва да ги обсъди с вас преди процедурата, за да се увери, че разполагате с цялата информация, преди да пристъпите към операция.

Възможни рискове и усложнения при операция на двойна брадичка

 • кървене
 • усложнения от анестезия, като проблеми с дишането
 • намалена чувствителност на кожата
 • дискомфорт
 • инфекция
 • белези
 • подуване

Възможно е също така да не постигнете резултатите, на които се надявате след операцията. Ето защо е важно да говорите с Вашия лекар относно очакваните резултатите след операцията, за да сте сигурни, че са реалистични и постижими.

 

Оставете коментар

Последно преглеждани в раздел
"Направления"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис В. Търново:

бул. България 8 България, Велико Търново

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Кърджали:

ул.Дж.Вашингтон - Пентагон Секция Д етаж 2 офис 17

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония