Блефаропластика

Блефаропластика

Когато очите ни имат уморен вид, или изглеждаме по-възрастни, от колкото в действителност сме – причината може да бъде свързана с нашите клепачи. Набръчканата кожа на клепачите ни е в състояние значително да измени погледа и да създаде илюзия за много уморен вид.

Понякога този проблем е задълбочен, поради наследственост, друг път – „умореният“ поглед е резултат от напредване на възрастта и неизбежните промени. Проблемът е, че нито гримът, нито прическата са в състояние да прикрият този козметичен дефицит.

Ако сте от хората, които приемат набръчканата кожа на клепачите като проблем, или комплекс, то информацията по-долу би Ви била от полза.

Можете да се обърнете към пластичен – реконструктивен хирург, който да Ви консултира и да даде компетенто мнение – нуждаете ли се от корекция, в какво се състои тя и какво представлява периода на възстановяване.

Блефаропластика – оперативната процедура, която ще направи тъжните и уморени очи да изглеждат обновени, сияещи и отпочинали.

Блефаропластика 001

Като всяка операция, и блефаропластиката е интервенция, предполагаща предварителна консултация с Пластичен хирург, а така също и цялостна оценка на общото състояние на пациента.

Какво да очакваме преди самата операция:

 • Най-напред е добре да направите консултация с квалифициран специалист по пластична и реконструктивна хирургия.
 • Запознайте специалиста с всичко, което не харесвате, във връзка с „уморения вид“ на очите.
 • Посочете ако имате придружаващи заболявания, алергии към медикаменти, ако приемате системно лекарства.
 • Обяснете какви са Вашите очаквания от процедурата и чуйте какво може да бъде постигнато след интервенцията.

Операцията:

При блефаропластика се отстранява излишната кожа от горен или долен клепач. В това число тъканта и мазнините също биват премахнати.

Когато се извършва горна блефаропластика, хирургът прави изключително фин разрез по дължина на клепача. Този разрез остава дискретно прикрит в гънката на клепача. Отстранява се кожата, причиняваща „тъжният и уморен“ вид и се прави козметичен шев.

При долната блефаропластика, разрезът се появява много близо до линията на долните мигли, буквално на милиметри от тази линия. Хирургът отново отстранява ненужна мастна тъкан, а има и случаи, когато се премахва мускулна тъкан.

Пациентът остава под упойка по време на интервенцията. Може да се използва обща упойка или комбинация от седация и локална анестезия. Тази интервенция е с времетраене от около час, но когато се работи върху горен и долен клепач е възможно да отнеме и малко по-дълго.

Какво е нормално да очакваме след проведената операция?

Блефаропластика 002

Като всяка оперативна интервенция, при блефаропластиката също трябва да предвим някои видими промени, които лицето ни ще придобие. Появата на подуване, оток и посиняване са абсолютно очаквани през ранния следоперативен период. Това е нормално, защото деликатната зона около очите е добре кръвоснабдена. Пластичният хирург ще Ви препоръча да поставяте по-студени компреси, за да намалите отока през първите дни. Позата Ви за сън също е добре да бъде променена след блефаропластика. Ще имате нужда от няколко по-високи възглавници, които да поддържат главата в по-изправена поза. Това разбира се, ще е в началото, докато постепенно се върнете към нормалния си ритъм на живот.

Ето някои от предписанията, които ще трябда да спазвате в първите около две седмици от операцията:

 • Носене на слънчеви очила.Ще бъдете посъветвани да избягвате прякото излагане на слънце след операцията, да прикривате очите си от ярката светлина.
 • Не е препоръчителна употребата на декоративна козметика.
 • Работата на компютър е добре да се намали, или да се изключи съвсем в самото начало на следоперативния период.
 • Носенето на контактни лещи ще Ви бъде забранено в началото.
 • По-сериозна физическа активност няма да е допустима за определено време.

Кога да очакваме крайния резултат от операцията?

Блефаропластика 003

Блефаропластиката е операция, чиито краен резултат може да бъде отчетен след определено време. Най-добрият вид, който ще постигнете може да стане видим до след 6 месеца от операцията. През цялото това време, отоците постепенно ще спадат, докато видът на кожата се избистри и приеме новите – коригирани форми. Можем да кажем, че този период не е еднакъв при различните пациенти. Индивидуалните особености, възрастта и това дали блефаропластиката е извършена в комбинация с други интервенции са определящи за този период. Разбира се, от ключово значение е и изборът на отличен пластичен хирург. При този избор, трябва да знаете, че опитът и професионализма следва да бъдат водещи в търсенето Ви. Направете добре своето проучване, преди да решите.Вие сте тези, които ще направите избор! Ние – ЗИЦ Медикъл Караджъ, можем да ви помогнем да откриете своя пластичен хируг!

Независимо дали искате просто да разберете в подробности повече за процедурата, или вече сте взели своето решение, доверете ни се!

 

Оставете коментар

Нашите предложения

Супер Промо
4,000
валидна до:
30-06-2024
Топ цена
3,500
валидна до:
30-06-2024
Специална
700
валидна до:
30-06-2024
Супер Промо
3,000
валидна до:
30-06-2024
Топ цена
1,500
валидна до:
30-06-2024

Последно преглеждани в раздел
"Направления"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония