Мини-фейслифтинг

Мини-фейслифтинг

„Мини-фейслифтинг“ е иновативна процедура против стареене, която използва най-новите минимално инвазивни хирургични техники, за да премахне години от възрастта на лицето. Въпреки, че е сравнително нова, тази техника бързо увеличава популярността си като ефективна процедура против белезите на стареене. Тя замества много по-инвазивния и по-тежък традиционен лифтинг на лицето.

Пациентите, за които е подходяща процедурата, отговарят на следните характеристики:

  • Мини-фейслифтингът е идеалната процедура за всеки пациент на около 40 – 50 годишна възраст, който се стреми да заличи осезаемите признаци при периода на зрелостта. С течение на времето кожата се променя. Най-ранните видими „сигнали“ за напредването на възрастта изпъкват там, където е най-деликатна областта – лицето и шията. Фините линии и излишната тъкан, обикновено започват да се появяват през 30-те години. Те се превръщат в по-дълбоки бръчки и постепенна загуба на обем, през 40-те и 50-те години.
  • Пациенти, при които начина на живот и агресивните външните фактори, като по-интензивно излагане на слънце, стрес, тютюнопушене, хранене и сън имат значение за допълнително прогресиране на процеса на състаряване.
  • Пациенти, търсещи минимално инвазивна алтернатива на традиционната хирургия за лифтинг на лицето. Операцията „мини-фейслифтинг“ не е подходяща за по-възрастни пациенти, които имат по-напреднал процес на увисване на кожата в областта на врата и брадичката. За тях е препоръчителен дълбокия лифтинг. Мини-фейслифтингът подмладява долната част на лицето при пациенти с леко до умерено увисване около челюстта и излишна кожа в зоната на шията.
  • Mini-Facelift е идеално решение за хора, които искат да придобият по-младежки вид и желаят да постигнат това, подлагайки се на минимални неудобства, белези и риск.

Процедурата:

Мини-фейслифтинг 001

При процедурата Mini-Facelift се прилагат съвсем миниатюрни разрези. Според размера и формата им, техниката на прилагане и дали те са положени така, че да бъдат скрити зад естествените извивки на ухото, мини фейслифтингът може да се среща под различни разновидности и имена, като:

  • S-лифт
  • MACS lift
  • Лифтинг с малък разрез
  • Лифтинг с къс белег
  • Lifestyle Lift ™

Mini lift е персонализирана процедура. Първата стъпка при всички пациенти е срещата с пластичния хирург за провеждане на обстойно обсъждане. По време на разговора се определя коя операция за лифтинг е най-подходяща за конкретния пациент. Това разбира се е съобразно заявените от пациента лични желания. Обсъждат се подробно целите и очакванията от процедурата, имайки предвид анатомията и индивидуалните характеристики на лицето и кожата на кандидата.

Тъй като мини лифтинг операцията е насочена само към долната част на лицето, много пациенти избират да комбинират процедурата, най-често с трансфер на мазнини за възстановяване на загубения обем в желаните зони. Мазнините се набавят чрез липосукция и след това се използват за увеличаване на скулите, бузите, слепоочията, веждите, брадичката и навсякъде другаде, където да подобрят лицевия баланс и структура.

Оперативна интервенция и възстановяване:

Мини-фейслифтинг 002

Разрезите се правят зад и пред ушите, за да се минимизират и скрият максимално белезите. В някои случаи те се простират върху скалпа. Оттам хирургът достига до по-дълбоките слоеве на лицето. Целта е да репозиционира и повдигне кожата, и меките тъкани и да възстанови подлежащите мускули в желаното положение. Отстранява се излишната кожа и внимателно се затварят с фини пластични шевове.

Процедурата отнема между 1 – 1,5 часа. Може да се извърши под местна упойка или седация и се третира като еднодневен случай.

Операцията за лифтинг на лицето е безопасна процедура. Въпреки това както след всяка хирургична интервенция, пациентите могат да усетят слаба болка и дискомфорт, напомнящи на натъртване, временно изтръпване и лек оток на лицето. Тези състояния бързо отшумяват и не се налага назначаване на допълнителни медикаменти.

Специалистите намират тази процедура за идеална, тъй като времето за възстановяване е няколко дни, спрямо няколко седмици като при по-инвазивните интервенции. В същото време с нея се постигат много от целите на традиционния фейслифт. Въпреки, че се забелязва значително бързо подобрение е препоръчително да се отдели едноседмична почивка, за да се осигури оптимално физическо възстановяване.

Мини разрезите на лифтинг на лицето са малки и почти незабележими. Поставени са близо до линията на косата, за да могат лесно да бъдат прикрити. Белезите избледняват и почти изчезват с течение на времето.

Резултатите:

Крайните резултати обикновено се виждат шест седмици след извършване на процедурата, когато отоците от интервенцията напълно изчезнат. Оздравителният процес завършва напълно през следващите около 12 месеца.

Чрез Мини-фейслифтинг операцията се постигат естествени резултати, които позволяват да се възстанови младежката и свежа версия на пациента. Определената цел е достижима с минимално отделено време и с финална визия, която наистина си заслужава.

 

Няма коментари

Публикувайте коментар

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В
България, София
+359 878 500 940
+359 879 977 402

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис В. Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
България, Пловдив
+359 879 009 742

Офис Велинград:

бул. Съединение 83
България, Велинград
+359 878 500 720

Офис Кърджали:

ул. Дедеагач 7 (Център)
България, Кърджалител.

+359 878 500 810

0361 / 22 833

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400
Велес, Македония

+38978746674 

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2
България, Шумен.

+359 878 050 042

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това