Детска онкохематология - банер

ДЕТСКА ОНКОХЕМАТОЛОГИЯ

При малките пациенти, споходени от коварна болест, сложността на лечението се допълва от факта, че успоредно с бързото развитие на организма, бързо се развиват и туморните образувания. Ето защо бързото и навременно диагностициране е в основата на животоспасяващия подход.

Най-често срещаните ракови заболявания при децата са:

  • Остра лимфоцитна левкемия и остра миелогенна левкемия.
    Тези видове рак се развиват много бързо и са придружени от болка в кости и стави, умора, слабост, висока температура, загуба на тегло.
  • Тумори на мозъка и централната нервна система.
    Симптомите са: главоболие, гадене, повръщане, зaмъглено или двойно виждане. Затруднение при ходене и при задържане на предмети.
  • Невробластом – причините за неговата поява са предимно наследствени.
    Съществуват четири форми в зависимост от типа на клетките и локализацията.

Рядко засяга деца над 10-годишна възраст, при бебета и малки деца е често срещан. Симптоматиката зависи от локализацията на метастазите. Първият и вторият стадий са с висока успеваемост на лечение чрез операция и лъчелечение. Следващите стадии са доста трудни за овладяване. Диагностицирането е както следва – кръв, урина, ултразвук, компютърна томография, магнитно-резонансна диагностика, туморна биопсия и хистологично изследване.

Лечението на невробластома е чрез: лъчетерапия, химиотерапия, хирургия на най-високо ниво. Предимствата на роботизираната хирургия са трудно изброими, но най-важните са: по-малко болка, снижен до минимум риск от инфекции, тризмерните и уголемени изображения по време на операция спомагат за опазване на кръвоносните съдове и нерви.

Други по-чести диагнози в съвременната детска онкохематология са: Тумор на Вилмс или нефробластом, ретинобластом, остеосарком.

Запазете час
Бърз контакт
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 009 742
Къде бихте се лекували?
Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This