В търсене на желаната визия, суетата присъства и при двата пола!

Искаме да направим подобрения във външния си вид, но не знаем как да открием правилния метод, верния специалист, най-подходящото място.

Истината е, че самочувствието ни зависи от самите нас.

Косата, като част от нас е важна за самочувствието ни.

Вече идеята за трансплантация на коса е нещо напълно достъпно, тогава, когато искаме!

Съвременната медицина предлага на силния пол вариант за трансплантация на коса! Разбира се, дамите също биха могли да се възползват от тази процедура, когато имат нужда.

 • Как се случва?
 • Подходящ ли съм?
 • Колко време ще отнеме?
 • Болезнена ли е трансплантацията на коса?
 • Какви грижи трябва да полагам самостоятелно, след процедурата?
 • Ефектът кога се проявява?
 • Колко е траен?
 • Еднакъв резултат ли има при всеки, подложил се на процедурата – трансплантация на коса?
 • Има ли противопоказания и специалистът ще оцени ли рисковете за мен?

Информация за процедурата:

Важна част от процеса по трансплантация на коса е на първо място да проучим добре – мястото, където това може да се случи, за да сме спокойни, че екипът е добре подбран и отговаря на необходимите критерии.

Трансплантация на коса пакети 001

Важно преди процедурата:

Преди да се премине към същинската част на процедурата, на всеки пациент се прави преглед, изследвания и се оценява има ли пациентът заболявания и/или противопоказания, които биха били пречка да се извърши трансплантацията на коса. Важно е всеки да знае, че процедурата е възможно да не е подходяща при конкретни пациенти, във връзка с определени медицински състояния. Това важи и за двата пола, тъй като на присаждане на косата се подлагат както господата, така и дамите. Разбира се, мъжете си остават по-заинтересованата страна.

В подготвителната фаза, ще бъдат направени снимки от различни позиции и ще се направи подробен план за разпределението на графтовете по скалпа.

Познати са 2 основни метода за трансплантация на коса – FUT & FUE.

 • FUT – follicular unit transplantation
 • FUE – follicular unit extraxtion

По-новата методика за трансплантация на коса е FUE.

Как протича процедурата?

При трансплантация на коса, ще бъде използвана местна упойка, за да не изпитвате болка.

Ще бъдат извлечени фоликулярни единици от местата, където това е възможно.

Двата метода за трансплантация на косата, по различен начин извличат фоликулярни единици.

 • При метода FUT специалистът ще изреже тънка ивица кожа на скалпа от задната част на главата, След това, мястото се затваря с шевове. Процедурата е изключително прецизна. Отстранената част от скалпа се разделя на малки части, които после се имплантират. След имплантирането, тези отделни части спомагат за естественото израстване на нова коса, така че това да изглежда естествено.
 • Другият метод – FUE, който напоследък е все повече предпочитан използва различни способи за извличане на фоликулярни единици. Единият вариант е да се използва уред, приличащ на по-дебела химикалка. А по-модерната технология е – усъвършенстваната роботизирана система, чрез която процедурата се извършва за по-кратко време, по-прецизно и на пациента е осигурен по-голям комфорт.

Кога настъпва ефектът от процедурата?

Ефектът ще бъде отчетен след известно време. Новата коса и нейното качеството зависят от много фактори – скалп, плътност на фоликулите в трансплантираната зона, качеството на косата.

По време на трансплантацията на коса, за приблизително 1 час могат да бъдат трансплантирани между 2500 – 3000 присадки. След самата операция, на пациентите се изписват допълнителни медикаменти – антибиотици през първата седмица. Освен това, болкоуспокояващи, противовъзпалителни и антисептични средства ще бъдат прилагани за първите няколко дни, за да се облекчи състоянието и да се понесе по-гладко следоперативния период.

Ако липсата на коса ни тревожи и това се е превърнало в наш комплекс – никога не бива да забравяме, че с методите на съвременната медицина почти всичко е възможно.

Със сигурност, всеки би искал да научи – кога се вижда желания ефект, колко бързо се случва всичко. Разбира се, важно е да се отбележи, че си има процес и най-добрият резултат е видим след като преминем търпеливо през него. И за да сме по-конкретни:

Присадените косъмчета ще започнат да падат 3 седмици след процедурата. Но в скалпа ще останат корените. След самата трансплантация, косата ще започне да расте – около 90 дни след това. Ще имате възможност да видите Вашата нова коса след около 8,9-до 10 месеца от трансплантацията.

Когато се доверите на правилния екип, следвате стриктно всички препоръки за грижа и поддръжка след самата процедура – търсеният ефект няма да закъснее.

Трансплантация на коса пакети 002

Период на възстановяване:

Ще бъде необходимо да ползвате специална козметика за коса , като през началните 2 седмици миенето на косата ще е ежедневно. Първото измиване ще се извърши под специализиран контрол, в клиниката, където се провежда трансплантацията.

При пациенти с по-сериозни проблеми с оплешивяването е възможно да се извърши повторно трансплантация. Това не може да се случи непосредствено след първата трансплантация. Нужно е да се изчака поне около 8 месеца до следваща процедура. Вашият лекар ще Ви посъветва най-добре кога е добре да преминете към последваща трансплантация.

Освен трансплантация на коса, може да се извърши също така трансплантация на брада, мустаци и вежди. Модата диктува тенденциите, а такива има дори и при формата на брадата и веждите.

Формата на лицето може да придобие съвсем различен вид, ако до сега не сте имали вежди и изберете да си трансплантирате.

В съвременните условия, в които живеем външните промени по нашето тяло, лице, или коса са възможни и постижими. Намирането на достъпна информация, е в основата на нашите въпросителни. Пътят към успешната промяна, със сигурност минава през информирания избор.

Ние – ЗИЦ Медикъл Караджъ ще откликнем на вашите въпроси!

Базови цени:

Процедура

Цена от:

Трансплантация на коса
€830

1250€

СТАРА ЦЕНА

Цената включва:

 • Консултация със специалист
 • Изследвания преди интервенцията
 • Всички медикаменти по време на манипулацията
 • Първото измиване след присаждането, обучение за грижата за новоприсадената коса
 • PRP терапия
 • Преводач

Цената не включва:

 • Транспортни разходи (България – Турция; Турция – България)
 • Престой в хотел
 • Лични разноски по време на престоя в Истанбул
 • Медицинска застраховка
 • Специалната козметика /шампоани, лекарства/ за първоначалната грижа за косата

Важно:

 • 40 евро се плащат капаро в България за резервация на час по специалнте условия
 • 950 евро се доплащат на място в болницата
 • Преди да запазим час за Вашата интервенция, е необходимо да информираме медицинския екип за всички съпътстващи установени заболявания, алергии и други важни особености, с които сте наясно. Също е важно да предоставим на екипа снимки на Вашата коса, направени според изисквания, с които ще Ви запознаем предварително. По този начин, медицинският екип ще оцени има ли някакви противопоказания за Вас.
 • Drop files here or
  Accepted file types: jpg, pdf, Max. file size: 2 MB, Max. files: 3.
   Формат jpg, pdf, максимум 3 файла.
  Няма коментари

  Напишете коментар

  Офисите ни в страната:

  Централен офис София:

  Офис Варна:

  ул. Георги Бенковски 46
  България, София 1202
  +359 879 009 742
  +359 879 977 401

  ул. Иван Вазов 37, партер
  България, Варна 9000
  +359 878 500 920
  +359 878 500 730

  Офис Бургас:

  ул. Иван Вазов 75
  България, Бургас 8000
  +359 877 500 163

  Офис В. Търново:

  бул. България 8
  България, Велико Търново
  +359 879 007 420

  Офис Пловдив:

  бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
  България, Пловдив
  +359 878 500 810

  Офис Велинград:

  бул. Съединение 83
  България, Велинград
  +359 878 500 720

  15585
  • Винаги информирани

   Не пропускайте консултаците на гостуващите ни лекари.

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This