Wiener Privatklinik

Виенската частна болница – Wiener Privatklinik – WPK е едно от най-голямите частни лечебни заведения в Австрия с над 150 години история. Особеността на тази болница е, че тя събира най-добрите специалисти от държавните университетски болници. Болницата предоставя уникална възможност на пациента да избере лекар измежду над 400 от най-добрите специалисти във Виена и да получи неговата помощ без чакане, в удобни условия.

През 2021 г., 9 лекари от Виенската болница WPK са класирани в топ 10% на най-добрите учени в света от Станфордския университет. Сред отличените специалисти са проф. д-р Зигфрид Каспер, специалист по психиатрия и психотерапия, проф. д-р Кристоф Цилински, специалист по онкология, имунотерапия и персонализирано лечение на рак, проф. д-р Валтер Клепетко, специалист по гръдна хирургия, проф. д-р Антон Лугер, специалист по ендокринология, и др.

Сътрудничеството с академичните институции отваря уникална възможност за болницата и нейните гости не само да поканят водещи специалисти, но и да се възползват от резултатите и постиженията на най-новите научни изследвания в областта на медицината.

За всяко конкретно заболяване в лечебното заведение се създава Научен борд (Научен съвет) – независима комисия от признати лекари и професори, притежаващи най-висока квалификация за подходящото лечение.

В допълнение към лекарите и обслужването, болницата има предимство и в използването на отличното техническо оборудване на диагностичния център и операционните отделения.

Структурата на болницата включва 7 отделения, предназначени за 145 легла. Болницата разполага с напълно оборудвани 4 операционни зали. В центъра за обслужване на пациентите се провеждат и физиотерапия и предоперативна подготовка. Частната болница Wiener Privatklinik разполага с ангиографска лаборатория и радиологичен център (PET-CT, SPECT, CT, MRI). Към медицинския център функционира Консултативен център, където всеки пациент може да получи консултация от 60 висококвалифицирани специалисти от над 30 специалности.

Престоят във Wiener Privatklinik е на най-комфортно ниво. Болничните стаи разполагат с климатици, сейфове, минибарове, телевизор и радио, както и факс, телефон и достъп до интернет. Сред услугите, предоставяни в болницата, са лични диетолози, преводачи, фризьори и т.н.

Награди и сертификати:

 • ISO 9001 Сертификат за качество на грижата за пациентите. 95% от пациентите са доволни от услугите на болницата.
 • Най-добрата частна болница в Австрия, според Австрийската застрахователна асоциация. 98% от клиентите съобщават, че са доволни от престоя си.
 • Лидерът в класацията „Болници с пълно качество“.
 • Една от най-добрите болници в Австрия, според „Наръчника на болниците“ (2008).
 • «ÖKOPROFIT» награда за екологична устойчивост. Болницата се стреми към оптимизиране на потреблението на енергия и минимално замърсяване.
 • През 2021 г. и 2022 г. Wiener Privatklinik – WPK е включена в класация на американско списание Newsweek за „Най-добрите болници в света“.

Лечение на онкологични заболявания

Във Wiener Privatklinik диагнозата и второто мнение се предоставят от интердисциплинарен екип от лекари (Tumor Board), състоящ се от експерти по онкология, генетика и молекулярна биология.

Най-точната диагностика е достъпна чрез:

 • CT;
 • Рентгенова радиография;
 • Ехография;
 • Ядрена спектроскопия;
 • Мамография;
 • Ангиография.

Благодарение на индивидуалния подход към всеки случай и наличието на целия арсенал от съществуващи терапии, днес частната болница Wiener Privatklinik е в състояние да помогне на пациенти във всеки стадий на заболяването. Също така в болницата е възможно да се проведе специална диагностика за идентифициране на генетично предразположение към рак при здрави пациенти. Това включва ранна диагностика на:

 • Рак на гърдата;
 • Рак на щитовидната жлеза;
 • Рак на белия дроб;
 • Рак на маточната шийка;
 • Рак на яйчниците;
 • Колоректален рак;
 • Рак на простатата;
 • Меланом.

Онкологичният център на Виенската частна болница си сътрудничи с известни европейски специалисти в областта на лечението на рак, туморната хирургия и молекулярната генетика. Това им позволява да използват не само класически методи на лечение като химиотерапия и хирургия, но и ефективно да прилагат най-новите постижения на медицинската наука в имунотерапията. Тоест да се осигури персонализирано лечение въз основа на генетичния профил на тумора. В резултат на това страничните ефекти като косопад или повръщане могат да бъдат сведени до минимум.

Използваната апаратура за лъчелечение е от последно поколение. В резултат на това лекарите могат да насочат лъчите директно към злокачествените клетки, без да причиняват увреждане на здравата тъкан.

Друго ново лечение, предлагано във Wiener Privatklinik, е таргетната терапия. Най-често се използва в случаите, когато традиционните методи на лечение са доказано безполезни. В този случай на пациента се предписват специфични лекарства, които са насочени към специфични молекули в тумора и потискат неговия растеж.

Във Wiener Privatklinik практикува и проф. д-р Кристоф Цилински с над 40-годишен опит, известен австрийски онколог, автор на уникални методи за лечение, куратор на множество медицински изследвания. Той е признат експерт в лечението на рак с уникални таргетни лекарства, които вече са доказали ефективността си при лечение на сложни ракови заболявания.

Обща хирургия

Операционното отделение е централно структурно звено на клиниката. На разположение са 4 операционни зали, които са оборудвани с най-съвременна медицинска апаратура, позволяваща успешно извършване на сложни операции.

Проф. Александър Рокитански, световноизвестен хирург, ръководи практиката. Той е специалист по обща хирургия, детска и юношеска хирургия, както и по детска интензивна терапия. Научната му дейност включва кардиохирургия (разработване на устройство за изкуствено сърце през 1994 г.), хирургична онкология и хирургия на малформациите.

В рамките на хирургичното отделение функционира център за следоперативна рехабилитация. Там пациенти, претърпели сложни процедури, могат да получат помощ за възстановяване.

Сърдечно-съдово отделение

Wiener Privatklinik разполага с най-доброто оборудване и опит за качествена диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Лечението на пациента се наблюдава от мултидисциплинарен екип от специалисти, включващ кардиолози, кардиохирурзи, невролози, дерматолози и флеболози. Нарушенията на сърцето и съдовете могат да бъдат открити рано благодарение на:

 • Eхокардиография;
 • Електрокардиограма;
 • Коронарна артериография;
 • Миокардна сцинтиграфия;
 • Коронарна ангиография;
 • Съдова ангиография.

Във Wiener Privatklinik е на разположение модерна сърдечно-катетеризационна лаборатория за извършване на точна диагностика и терапия на всички сърдечно-съдови заболявания. Благодарение на най-съвременното ангиографско оборудване е възможно едновременно да се извършва визуална диагностика на увредени съдове и, ако е необходимо, да се извършва минимално инвазивна хирургия. Този вид диагностика и терапия има широк спектър от приложения: от каротидни, сърдечни, бъбречни операции до операции на долни крайници. Всички хирургични процедури се извършват с минимална инвазивност без големи разрези, кръвозагуба и кратък период на възстановяване.

Ортопедия

Във Wiener Privatklinik се предлага модерно лечение на всички заболявания на опорно-двигателния апарат. Тук работят едни от най-добрите лекари във Виена по ендопротезиране. Методите за 3D моделиране и качествените материали, които използват, могат да направят протезата издръжлива повече от 30 години.

Освен това в болницата е възможно ендопротезирането на деца с помощта на специални „растящи“ ендопротези. В допълнение, минимално инвазивни, ендоскопски методи на хирургична интервенция се използват за лечение на заболявания на тазобедрените и коленните стави, гръбначния стълб и краката.

В Центъра по спортна медицина пациентите могат да получат помощ за възстановяване на координацията и ловкостта.

Всяка година болница WPK регистрира над 12 000 приема, като около 40% от тях са за чуждестранни пациенти от над 20 държави, предимно от Централна и Източна Европа. В центъра за здравни услуги са регистрирани повече от 30 000 амбулаторни посещения годишно.

Център за периферна нервна хирургия, хирургия на раменния сплит и реконструктивна хирургия Millesi

Центърът Millesi към Wiener Privatklinik предлага иновативна интегрирана концепция за лечение на травми на нерви, болкови синдроми и реконструкции на нерви, включително трансплантация на нерви. Интердисциплинарен екип от специалисти обслужва пациентите по отношение на диагностиката, хирургията и неврорехабилитацията, а постоянните проучвания в тази медицинска област позволява на специалистите да предлагат методи за лечение, отговарящи на най-новите международни стандарти в науката.

През годините най-добри резултати от терапията се постигат, когато мозъкът, централната нервна система, периферните нерви и мускулната система се разглеждат като една функционална единица. Докато в миналото за успех се е считала способността на пострадалия пациент да сгъне отново целия парализиран лакът, днес дори и в най-трудните случаи се целят сложни, целенасочени движения, които могат да се постигнат само чрез включване в терапията както на парализираната част от мускулната система, така и на мозъка.

Лекари, асоциирани към тази болница:

Направления в тази болница:

Последно преглеждани в раздел
"Болници"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония