Медицински център Jean-Violette

Медицински център „Jean-Violette“ е референтен център за медицинска образна диагностика и най-известният център за минимално инвазивно лечение на болката в Женева, Швейцария. Открит е през 1980 година и е собственост на независими радиолози. Медицинският екип се състои от осем специалиста, чиито умения покриват всички подспециалности на радиологията – обща радиология, образна диагностика на простатата, образна диагностика на жени, педиатрия, остеоартикуларна образна диагностика, неврорадиология. Кардиологът, който работи в центъра, също така предоставя експертни познания в областта на образната диагностика на сърцето (компютърна томография и ядрено-магнитен резонанс).

Лекарите в центъра за лечение на болка приемат пациенти за специализирани консултации и извършат минимално инвазивни процедури в зависимост от симптомите и историята на пациента. Центърът за лечение на болка разполага и със специалисти остеопати и специалисти по медицинска хипноза.

Какво предлага Медицински център Jean-Violette?

 • прецизна и бърза диагностика
 • минимално инвазивно лечение на болката на световно ниво
 • достъп до най-съвременните медицински технологии
 • швейцарски стандарт на качество

Център за минимално инвазивно лечение на болката.

Подобряване качеството на живот на пациенти с остри и хронични болки, чрез минимално инвазивни процедури.

Центърът обединява едни от най-известните специалисти в Швейцария за да осигури на своите пациенти цялостна грижа в областта на лечението на болката с най-иновативните технологии.

Изкуството на медицината се състои в това, да се даде време на тялото да се възстанови.“ Сенека, философ от I век.
Дори през 2021 г. този афоризъм все още е валиден в областта на медицината.

Минимално инвазивни процедури:

 • Инфилтрация и блокиране на болката (pain block)
 • Кортикостероидна инфилтрация
 • Директно инжектиране на кортикостероид на точното място, където се появява болката ви.

Процедурата отнема няколко минути и се контролира чрез радиологични изображения. Това е процедура, която е се извършва много често и e адаптирана към вашето заболяване.

Инфилтрацията има двойна роля:

 • Лечение чрез локално инжектиране на кортикостероид
 • Диагностика чрез анестезия, която се инжектира в правилната доза

Съществуват няколко вида инфилтрации, които се адаптират към вашето заболяване:

 • епидурална инфилтрация
 • ставна инфилтрация
 • фораминална или перирадикуларна и периневрална инфилтрация
 • пери-сухожилна инфилтрация

Тези инфилтрации са не само терапевтични, но и диагностични и могат да определят областта, от която идва болката ви. Статистически погледнато, те премахват острата болка (не по-малко от три месеца) в 90% от случаите, хроничната болка (повече от шест месеца) в 70 % от случаите и следоперативна болка в 50 % от случаите за една година. Това е още повече важно, тъй като много заболявания, като например дисковата херния, се връщат към нормалното си състояние от само себе си(прогресивна автолиза на диска). Тези инфилтрации не променят съществуващото заболяване, но позволяват на броячите на възпалението да се нулират и да се върнат към неболезнения стадий (напр. дисковата херния е много често срещана; тя се среща в 30 % от случаите на от населението и обикновено не е болезнена).

Инфилтрацията е най-мощното противовъзпалително средство, което трябва да ускори оздравителния процес. В зависимост от продължителността на тяхната ефикасност и патологията, тези инфилтрации или „болкоуспокояващи“ (потвърждаващи вашето заболяване) ще ви позволят да се съсредоточите върху други минимално инвазивни методи на лечение.

 • При лечение на дискова херния: директна аспирация с игла HERNIATOM или декомпресор (фокална механична херниектомия) или чрез радиочестотна терапия (коблация или друга) и вътрешнодисково инжектиране (озонотерапия и Discogel).

Herniatome® (аспирацията на дисковете има прогресивен ефект между третата седмица и третият месец).

Озонотерапията е като стероид (инфилтрация) с противовъзпалителна роля и нейното предимство е, че няма странични ефекти. Нейният недостатък е, че има ефект в рамките на четири до шест сеанса.

 • При лечението на дискогенни синдроми и „BLACK DISC“, както и на MODIC: Discogel, озонотерапия, радиочестотна или нови инжекционни импланти, като например хидрофлуид, се предлагат като втора възможност. Те включват десенсибилизация на диска или увеличаване на амортизиращата му роля, която се намалява от дехидратацията (износването на диска).

Ставна десенсибилация.

Десенсибилизацията на ставите обикновено се извършва чрез радиочестотно лечение, което разрушава нервните влакна, предаващи болката към мозъка.

 • При лечение на ревматизъм (болки в ставите) радиочестотната десенсибилизация (ризолиза или термоаблация) позволява нерв, предаващ болка, да се коагулира и да се потисне предаването. Коагулацията на нерва засяга само предаването на болката, без да засяга двигателните умения. Други методи, като например инжектиране на определен вид масло (хиалуронова киселина) или PRP, също са на разположение, особено при периферна болка в ставите.

По същия начин за някои перкутанни ставни фиксации можем да ви предложим нови методи за фиксация.

 • При лечението на инсуфициенции и периартрити (травми на сухожилията): озонотерапия или PRP, или ботокс (пириформис синдром) може да се предложи. PRP често се използва за да се възстановят вашите анти-възпалителни фактори чрез центрофугиране и повторно инжектиране, концентрирано в увредената област, за да се постигне целенасочен възстановителен ефект.
 • При лечение на остеопоротични, травматични или вторични фрактури на прешлените: стабилизиране чрез инжектиране на цимент се предлага (вертебропластика или кифопластика) първоначално. В случай на доброкачествени или злокачествени туморни лезии, често се прилага и радиочестотна хипертермална или микровълнова терапия със или без вертебропластика.

Съществуват много техники, които могат да се приложат в случаите, когато болката е от дисково естество.

Дисковете на гръбначния стълб са еластични структури, които благоприятстват нормалните движения на гръбначния стълб, но също така могат да деградират, което може да се засили с възрастта и може да бъде причина за болки в гръбначния стълб или крайниците.

Съществуват много техники за ситуации, при които инфилтрацията не облекчава болката в диска.

Перкутанна дискова декомпресия със студен лазер.

Намаляването на натиска върху диска може да доведе до намаляване на натиска и дори на размера на дисковата херния с намаляване на компресията на нервите и болката, излъчвана към крайниците.

 • При лечение на лумбална спинална стеноза: може да се приложи перкутанна декомпресия (чрез студен лазер или балон), а в някои случаи може да се предложи и спинална електрическа нервна стимулация.

Предимството на тези методи на лечение, алтернативни на конвенционалната операция, е че не изискват следоперативно възстановяване. Усложненията при този вид перкутанна интервенция (чрез игла), и по-специално при инфилтрацията, са случайни и незначителни и са често срещани усложнения при пункция, или по-точно инфекция или хематом. В литературата рискът от инфекция се оценява на 1 на 60 000 и е по-нисък от този при костната хирургия (4 на 1000).

В Медицински център Jean-Violette Женева се говори на английски, френски, руски, италиански, български, испански и португалски.

Медицински център Jean-Violette 031

 

Доктори в тази болница

Направления в тази болница

 

Няма коментари

Публикувайте коментар

Офисите ни в страната:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В
България, София
+359 878 500 940
+359 879 977 402

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис В. Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
България, Пловдив
+359 879 009 742

Офис Велинград:

бул. Съединение 83
България, Велинград
+359 878 500 720

Офис Кърджали:

ул. Дедеагач 7 (Център)
България, Кърджалител.

+359 878 500 810

0361 / 22 833

"*" обозначава задължителните полета

*
Имейл*
ГГГГ с наклонена черта ММ с наклонена черта ДД
Hidden
Пуснете файлове тук или
Приети типове файлове: jpg, pdf, Максимален размер на файла: 2 MB, Максимален брой файлове: Максимален брой файлове: 3.

  Запишете го в Pinterest

  Акции
  Споделете това