Romatem е първата и единствена верига здравни заведения в Турция в областта на рехабилитацията.

“Рехабилитацията е нашата мисия. Имаме работа с дни, седмици, месеци и дори години. Знаем, че успехът се печели като се работи усилено… Това е нашата мисия.”

Експертът по физиотерапия и рехабилитация – Romatem, съчетава всички средства на съвременната медицина с най-новите и сложни технологии и предоставя най-доброто на своите пациенти. За 2016 г. Romatem е приела 52 хиляди пациента – възрастни и деца. Тя обслужва както национални, така и международни пациенти в области като:

 • неврологична, ортопедична, педиатрична и сърдечна рехабилитация
 • спортни наранявания
 • ревматологични заболявания
 • болки в шията, гърба и ставите
 • сколиоза
 • затлъстяване
 • лимфедем

Веригата разполага с пет болници в четири града на Турция.

През 2005 г. Romatem открива своя първи Център за физическа терапия и рехабилитация в Самсун. През август 2006 г. открива Център за физиотерапия и рехабилитация в Коджаели. 2010 г. центровете по физиотерапия и рехабилитация в Самсун и Коджаели се превръщат в болници за физическа терапия и рехабилитация и се сдобиват с болнични отделения с по 27 легла. През 2012 г. веригата Romatem отваря първия в Турция Център за физическа терапия и роботизирана рехабилитация на улица Багдат, Бостанджъ в Истанбул. През същата година е отворена и клиниката за физиотерапия и рехабилитация в Бешикташ, Истанбул. През март, 2014 г. Romatem откриват болница за физическа терапия и рехабилитация в Бурса с капацитет от 50 легла, термален център и СПА.

Център за физическа терапия и рехабилитация „Romatem Фуля“

Центърът за физиотерапия и рехабилитация „Romatem Бешикташ” в Истанбул стартира през 2016 г. с най-новите технологии за неврологична рехабилитация, ортопедична рехабилитация и атлетично здраве. Болницата разполага с 1 професор, 1 лекуващ лекар и рехабилитатор, 10 здравни работници и 24 служители.

Клиниката в Бостанджъ е най-новата от веригата за физиотерапия и рехабилитация Romatem. Тя е и най-обширния център в Турция за лечение на болка, който предлага хидротерапия и медицински СПА процедури.

Болница за физическа терапия и рехабилитация “Romatem Бурса”

През 2014 г. е отворена “Romatem Бурса” – болница за физическа терапия и рехабилитация с 50 легла. Болницата разполага с 92 служители, включително физиотерапевти и лекари. Болницата Romatem Бурса е разположена на площ от 11.000 m2. Тя осигурява физиотерапевтични и рехабилитационни услуги с най-съвременни технологии, комфортни стаи за пациентите и техните придружаващи роднини. Бурса е един от най-известните термални за Турция туристически центрове. Болницата Romatem Бурса е построена на място с изворна гореща термална вода. Болницата разполага с термален и SPA център. В болницата се предлагат SPA услуги, сауна, масажи, солена стая и други уелнес услуги.

Болница за физиотерапия и рехабилитация „Romatem Коджаели“

През август 2006 г. e създаден медицински център по физиотерапия и рехабилитация в Коджаели. През 2010 г. към медицинския център се отваря болница с капацитет от 27 легла. Болницата разполага с 5 лекаря и 76 служителя. Тук се приемат пациенти, които търсят най-новите технологични устройства. Болницата приема пациенти 7/24.

Болница за физиотерапия и рехабилитация „Romatem Самсун“

Болница за физическа терапия и рехабилитация Romatem Самсун се намира в провинция Самсун, Турция. Тя е открита през 2005 г. и се превръща в браншова болница с 20 стаи и 27 легла през 2010 година. Болницата разполага с екип от 85 човека, който се състои от физиотерапевт, техник и медицински сестри, работещи 7/24.

Болниците Romatem

Всички болници от веригата Romatem осигуряват хотелски комфорт за всички свои пациенти и техните придружаващи ги роднини. Болниците са оборудвани с най-напредналите в света за физиотерапия и рехабилитация технологии. Чрез комбиниране на медицинския опит с усъвършенстваната наука и технология, експертния медицински персонал, работещ в болниците за физическа терапия и рехабилитация на Romatem, се стреми да подобри благосъстоянието на пациентите чрез безболезнено и независимо движение. Болниците Romatem предлагат най-добрата медицинска помощ с внимателни и опитни лекари, физиотерапевти и медицински сестри. В допълнение към предоставянето на най-доброто здравеопазване, Групата по физиотерапия и рехабилитация Romatem се стреми да отговори на нуждите на международните пациенти. Всички болници от веригата имат сключени договори с много частни застрахователни компании.

Клиниките от групата Romatem обслужват пациенти в следните направления:

 • Физическа терапия и рехабилитация – при вратна херния, лумбална херния, болки в шията, болки в кръста
 • Ортопедична рехабилитация – Физиотерапия и програмите за упражнения са, за да се възстанови нормалното движение и функция на ставите, както и за укрепване на слабите мускули. Тези програми се използват за лечение на ортопедични проблеми като фрактура, дислокация и наранявания на лигаменти; разкъсване на менискус и скъсан лигамент; спортни наранявания или след хирургическа интервенция или артроскопия на ставите като рамото, коляното и тазобедрената става. Най-важното при рехабилитацията на ортопедичните заболявания е да се предотврати увреждане, да се възстанови функцията и да се върне пациента отново към активен живот, като това се постига с обучение, физиотерапия и упражнения.
 • Ръчни терапии и методи за лечение – Мануалната терапия включва манипулация на ставите, мобилизация на ставите и нервите, техники за релаксация на меките тъкани, специфични техники на разтягане, масаж на меките тъкани, клинично твърди и кинезиологични техники. Специфичните програми за упражнения също подкрепят лечението. Мануалната терапия се използва в областта на мускулно-скелетните проблеми (притиснат нерв, ограничения на движението, фибромиалгия, сухожилие и проблеми с лигаменти и др.). Използва се и при ортопедична рехабилитация, спортна рехабилитация и неврологична рехабилитация.
 • Неврологична рехабилитация – прилага се при инсулт, хемиплегия, болестта на Паркинсон, церебрална парализа CP spina bifida и т.н.
  Повечето наранявания, дегенерации, телесни дефекти, тумори и проблеми с циркулацията разрушават нервната система. С физиотерапия и рехабилитация пациенти със състояния като парализа (в резултат на мозъчен кръвоизлив, травма на главата, инсулт, мозъчни тумори, увреждания на гръбначния мозък и т.н.) и различни неврологични заболявания (като множествена склероза) се третират, за да достигнат максималния им функционален капацитет. При лечение на „Спастичност“ – форма на мускулна скованост, лечение на нервни наранявания, които могат да възникнат в ръцете и краката, и нервните задържания като синдром на карпалния тунел, в болницата се прилагат физическо лечение и неврологична рехабилитационна програма, които целят да възстановят активността на пациента до възможния максимум и да му помогнат да спечели функционална независимост.
 • Рехабилитация на ръце – Болката в ръцете, ограничаването на движението и загубата на функция, породени от състояния след наранявания, операции и заболявания, се лекуват с програми за рехабилитация на ръцете.
 • Трудова терапия
 • Сърдечна рехабилитация – Сърдечната рехабилитация има за цел да подобри сърдечната дейност, качеството на живот и дълголетието на пациентите със сърдечни заболявания, чрез обучение и консултантски услуги, заедно с програма за упражнения, изпълнявана в безопасна среда под медицинско наблюдение. Рехабилитацията на сърцето включва физиологично възстановяване и развитие на функционалния капацитет, намаляване на тревожността и депресията, както и поддържане на състоянието на пациента в семейството и в социално заобикалящата го среда. Най-важната полза от сърдечната рехабилитацията е връщането на пациента на работа.
 • Говорна терапия
 • Озонотерапия – Използва се за лечение на нарушения в кръвообращението тъй като увеличава циркулацията кръвта. Когато се използва в малки дози, увеличава устойчивостта на тялото. С медицинска озонова терапия се постигат успешни резултати при пациенти със слаба или увредена имунна система.
 • Педиатрична рехабилитация
 • PRP
 • Рефлексотерапия – при рефлексологията стимулирането на нервни точки с определени техники подбужда появата на електрохимични съобщения и това от своя страна симулира съответния орган. Чрез рефлексотерапията на краката и ръцете се повлияват нервите в тялото и кръвообращението посредством ръчно стимулиране на определени точки.
 • Диагностика и лечение на сколиоза
 • Електротерапия
 • Кинезиотерапия – Тя е възможност за лечение на ортопедични и неврологични проблеми, както и болки в гърба и шията. Нейните приложения постепенно се увеличават. На теория кинезиотерапията увеличава пространството между кожата и мускулите чрез повдигане на кожата и намалява налягането, образувано в района. Кинезиологични ленти се използват за подпомагане на уморени, слаби или увредени мускули, които са загубили гъвкавост.
 • Лечение на лимфедем – Лимфедемът е натрупването на лимфна течност в тъканите поради невъзможност за освобождаване, причинена от разстройство в лимфната. Лечението включва ръчен масаж на лимфен дренаж, превръзки, компресионни чорапи и упражнения.
 • Акупунктура – Основните заболявания и болести при които се прилага акупунктура са: наднормено тегло, пристрастяване към цигари, мигрена, лумбално-чревна дискова херния, ревматизъм на меките тъкани, всички болезнени състояния, свързани с опорно-двигателния апарат, депресия, тригеминална невралгия, шум в ушите, астма, пристъпи на паника.
 • Хидротерапия – Терапевтично лечение във водна среда. Хидротерапията е от изключително значение при третирането на неврологични случаи като артроза на коленете, хемиплегия, церебрална парализа (СР), множествена склероза, Болест на Паркинсон, паралитично ходене и т.н.
 • Масаж, пилатес, йога и фитнес – различни програми и упражнения за здравословен живот
 • Лечение със суха игла
 • Спортна медицина – Основната цел на рехабилитацията за спортисти е да подпомогне физическото възстановяване (премахване на болка, развитие на мускулна сила и увеличаване на мускулната издръжливост). По този начин е възможно да се предотвратят усложнения, които могат да възникнат след травми и свързано с тях ограничение на движението по време на следващия период. Може да се използва физиотерапия за лечение на спортни травми, водещи до недостиг на функции на ставите, загуба на функцията на ставите в резултат на фрактури, проблеми с менискус или кръстосани връзки.
 • Лечение на затлъстяване

Технологиите, които се използват в болниците Romatem са:

 • AMADEO (роботът с пръсти)
 • ARMEO (робот за рамото)
 • Diers Formetric 4D Scoliosis Analysis устройство
 • ESWT (терапия с ударна вълна)
 • LOKOMAT (Пешеходен робот)
 • СПИНАЛНА СИСТЕМА ЗА ДОМАПРЕСИЯ (DRX 9000 C)
 • THERASUIT
 • ERİGO
 • ВЕРТЕТРАК (ВЕРТИКАЛНА ТРАКЦИЯ)
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401.
Запазете час
Бърз контакт
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 009 742
Къде бихте се лекували?
Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Варненски офис:

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

 

Бургаски офис:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163