Медицински център EstetIstanbul

Медицински център EstetIstanbul намиращ се в Истанбул е един от най-добрите центрове за трансплантация на коса и пластични операции.

EstetIstanbul е познат не само в Турция, но и в Холандия, Италия и Германия, а също и в много арабски страни. С повече от 25 годишен опит се предлагат услуги за лечение на косопад и присаждане на коса с едни от най-добрите специалисти в Турция.

Под ръководството на д-р Хамид Айдън екипът извършва специализирана услуга за трансплантация на коса на високо професионално ниво.

Медицински център EstetIstanbul - сертификат

Присаждането на коса се случва чрез интервенция по метода, използващ техниката FUE, която се води най-модерният и ефективен метод на нашето време.

FUE MOTOR или с други думи екстракция на фоликуларна единица, е метод за трансплантация на коса, със специален инструмент, подобен на писалка.

Този метод ефективно се бори с мъжкия и женския модел на косопад, при който имаме нарушения на косата, свързани с определени наследствени качества или хормонални промени.
При този метод, Punch Biopsy апарат, подобен на писалка, се поставя в кожата до дълбочината на корена на косъма и фоликуларната единица се отстранява изцяло.
Единствената разлика на този метод, известен като Fue Motor от други стари методи, е фактът, че операторът не трябва да премахва фоликуларната единица ръчно.
Друго предимство на техниката е също по-малкият шанс за разкъсване на присадки с 2-3 или дори 4 корена, или с други думи: по-висок успех в защита на целостта на фоликуларната единица.

Планирането е важна част от процедурата:

Въпросите, които трябва да се обсъдят като броя на присадките, които ще бъдат имплантирани, местата, на които присадките ще бъдат имплантирани, брой сесии и кръвни тестове трябва да се случат в частта за планиране. След планирането е необходимо да се направят снимки на пациента от различни ъгли, да се начертае планът за разпределение на присадката на скалпа с химикалка и да се правят снимки отново.

Мнение на анестезиолога:

Консултацията с анестезиолога е задължителна при пациентите, които се нуждаят от системно лечение, като например тези с лекарствена алергия, сърдечно-съдови разстройства, диабет и др.

Ход на операцията

Премахване на графтoвете:

За тази процедура, анестезираната зона трябва да се разшири със специална течност. По този начин се дава възможност корените да бъдат по-свободни и броят на получените корени да се увеличи.

Открити канали:

Процесът на отваряне на канали се прилага към определената ареа. Изисква се отваряне на предварително определен брой канали в предварително определени зони. По време на планирането, което трябва да се направи преди отстраняване на косата на пациента, се определя необходимия брой канали на всяка точка.

Изпълнение на графтове:

Това е последната фаза на процедурата, при която корените, отстранени в първата фаза, се имплантират към каналите, отворени във втората фаза. Тъй като на зоната ще бъде сложена упойка локално, пациентът не изпитва никаква болка. Присадките се поставят в контейнер, включващ подхранваща течност, която ще ги защити в стерилна среда.

Изписване на пациента:

Пациентите се изписват след процедурата. Не е необходимо да остават в болницата. Областта, в която тъканта се отстранява, е покрита със специален течен силикон. Със специална шапка се покриват зоните, докато пациентът стигне до дома.

След операцията

Нещата, които трябва да се направят у дома:

Пациентът трябва да свали шапката, когато пристигне вкъщи. Това е много важно както поради факта, че раната ще заздравее много по-бързо с помощта на кислород, така и ще премахне налягането, което шапката може да причини. Важно е също така да почивате у дома в деня на процедурата и на следващия ден след нея.

Необходимо е пациентът да лежи на гърба си, като гарантира, че реципиентната зона не контактува с никаква повърхност. Първата нощ може да се използва специална възглавница за поддръжка на шията. Пациентът не трябва да лежи настрани или с лицето надолу. Комфортния сън обикновено се наблюдава след 7-10 дни.

Първото измиване на косата:

Препоръчително е за първи път измиването да се направи в болницата под наблюдението на специалисти. Изисква се миенето на косата да се извърши най-малко 24 часа след операцията и най-много 72 часа след операцията.

Употреба на лекарството:

С прикрепения по време на процедурата серум, ще бъдат предписани и всички лекарства, необходими на пациента. С това приложение пациентът не изпитва никаква болка и дискомфорт.

 Подстригване:

Първите два месеца не трябва да използвате машинка за подстригване на косата, може да бъде оформяна само с ножица.

Клиниката извършва също:

  • PRP ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД: при което имаме за цел да се създадат силни тромбоцити и по-ефективно лечение. Тази нова технология се използва в Америка много често през последните години.
  • Кортикостероидни инжекции: за локален вид косопад
  • Термотерапия за коса
  • Мезотерапия за коса

В допълнение, освен третирането на косопад и присаждането на коса в центъра се извършват също пластични операции и дерматологични услуги. На лице също са:

  • обща хирургия
  • педиатрия
  • акупунктура
  • билколечение
  • вътрешни болести

Доктори в тази болница

За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401.
Няма коментари

Публикувайте коментар

Офисите ни в страната:

Централен офис София:

Офис Варна:

ул. Георги Бенковски 46
България, София 1202
+359 879 009 742
+359 879 977 401

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис В. Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
България, Пловдив
+359 878 500 810

Офис Велинград:

бул. Съединение 83
България, Велинград
+359 878 500 720

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това