Batigoz & Westeye Health Group

Batıgöz & Westeye Health Group е известна медицинска институция, специализирана в грижата за очите. Фирмата е създадена през 2004 г. от Op. Д-р Мехмет Сойлер, председател на Управителния съвет и успешно израснал под негово ръководство, сега покриващ 6 болници и 4 контролни центъра в 6 различни града в 4 различни страни. Успехът на компанията се основава на два стълба:

 • Разбиране на пациента .
 • Технологии и ноу-хау.

Компанията е в добра позиция да третира както местни, така и международни пациенти,

И има стабилен път на растеж, планиран да се удвои до 2020 г.

Нашата визия е да бъдем водещ доставчик на грижи за очите в Турция и в чужбина, като създадем мрежа от контролни и диагностични центрове в Турция и чужбина до 2020 г., като запазим  оптималното удовлетворение на пациентите и служителите като наша основна цел.

Нашата мисия е да разберем нуждите на пациентите ни, да осигурим широка гама висококачествено лечение за грижа за очите на всеки пациент в рамките на нашата мрежа, подкрепена от най-съвременни технологии и научни изследвания.

 • TS EN ISO 9001 Система за управление на качеството
 • OHSAS 18001 Система за управление на безопасността и здравето при работа
 • TS EN ISO 14001 Система за управление на околната среда
 • TS ISO 10002 Система за управление на удовлетвореността на клиентите

Защо да изберете нас?

Технологични тенденции

Най-новите опции за диагностика и терапия се предлагат във всички наши центрове и болници и непрекъснато инвестираме в това.

Уверете се, че продължаваме да следваме възможно най-високите стандарти. Много технологии като 3D изображения, Femtosecond Laser, Excimer Laser, Intralase IFS, ReLEx Smile и Argon Laser са успешно разгърнати в  здравната група Batıgöz и Westeye.

Опит и образование

Нашите лекари и медицински сестри са на Ваше разположение.

Образовани в най- добрите  и реномирани медицински факултети в Турция и в чужбина.

Нашият старши мениджмънт, както и нашият главен лекар внимателно планират продължаващото медицинско обучение и осигурява възможност на  медицинския персонал да се обучава и участва в конферентни мероприятия в Турция и в чужбина. Цялото ноу-хау е  внимателно балансиран в приятелска работна среда и постояненно мониторинг на правата на пациентите.

В нашите болници в Измир, Истанбул, както и в Букурещ предлагаме успешно лечение на международни пациенти.  Държим на нашата услуга и медицинското качество, предлагано в цялата група.  Разполагаме с многоезичен квалифициран помощен персонал, както и  обработка на документацията. Осигуряваме гладко обслужване и пребиваване за всички международни пациенти.

Мощна медицинска инфраструктура

Всички операционни и лазерни стаи, както и стаи за проверка са изцяло обзаведени със специална вентилационна система и системи за освежаване на въздуха.

Система за опресняване, която поддържа околната среда  най – високото ниво на хигиена. Цялото медицинско оборудване и данни за пациентите в целия свят и цялата група се съхранява на централизирано място, където можем да  анализираме цялата информация за терапията, изследването и последващо наблюдение на пациентите ни.

Здравен туризъм

Болниците Batıgöz и Westeye в Истанбул, İzmir и Букурещ са добре оборудвани, за да обслужват международни пациенти за всеки вид лечение, което се изисква. През годините ние постепенно се надграждаме на това преживяване и предлагаме широка гама от такива професионални услуги в нашите болници чрез нашите медицински и консиерж услуги като такива:

 • 24/7 оперативен и многоезичен кол център
 • Англоезичен медицински персонал
 • Професионални домакини, които могат да помагат на руски, немски, холандски, английски, френски, испански и арабски
 • Пълна помощ и напътствия от страна на стюардесите по време на изследванията, както и при операции и след операции
 • Всички документи и медицински доклади на руски, немски, холандски, английски, френски, испански и арабски
 • Застрахователни междинни услуги
 • Трансфер – летище – хотел – болничен трансфер
 • Професионален екип по туризъм, готов да ви помогне при всякакъв вид турове и настаняване в цяла Турция или Румъния

Доц. д-р Севил Ара Йайлали

Доц. д-р Севил Ара Йайлали

Епиретинна мембрана

Епиретинната мембрана (ERM) е тънка, полупрозрачна тъкан, която се появява върху вътрешната повърхност на централната ретина. Централната ретина, наричана макула, отговаря за виждането на фини детайли при четене, разпознаване на лица и шофиране.

В повечето случаи ERM се причинява от аномалия във възрастовите промени при стареене. ERM може да възникне също така при пациенти с диабет, обструкция на ретинален кръвоносен съд, увеит и предишна хирургична операция на ретината.

В болшинството от случаите ERM не предизвиква оплаквания и се открива случайно при офталмологичен преглед. Въпреки това удебеляването и свиването на мембраната с времето предизвиква набръчкване на макулата. Това води до замъгляване на зрението или разкривяване на образите.

Диагноза за ERM се поставя с ретинален преглед и специфично сканиране на ретината.

Ако ERM засяга зрението, единственият начин за нейното лечение е оперативно отстраняване на мембраната. При операцията стъкловидното тяло и ERM се премахват чрез процедура, наречена витректомия.

Доц. д-р Севил Ара Йайлали

Фигура 1:

На сканираното изображение вляво макулата е деформирана от ERM (отляво, бяла линия върху ретиналната повърхност, стрелка), макулата в другото око на същия пациент е нормална (дясно).

Фигура 1

Фигура 2:

Пациент с ERM може да вижда линиите изкривени.

003_Batigoz & Westeye Health Group

Фигура 2

Макулна дупка

Макулата е централната част на ретината, която отговаря за виждането на фини детайли при четене, разпознаване на лица и шофиране.

Макулната дупка е дупка в централната ретина. Това състояние често засяга хората на възраст 60 – 80 години и се среща по-често при жените отколкото при мъжете. Причината за образуването на макулни дупки не е установена напълно. Въпреки това аномалията на свързано с напредването на възрастта отделяне на стъкловидния гел от ретината се смята за възможен рисков фактор.

Пациентите може да се оплакват от замъглено зрение или разкривяване на образите, черно петно в централното зрително поле. Без намеса зрението постепенно се влошава. По-добри зрителни резултати се постигат с лечение в ранен етап.

Лечението на макулна дупка е хирургична процедура, наречена витректомия.

Доц. д-р Севил Ара Йайлали

Фигура 1:

Пациенти с макулна дупка е възможно да виждат черно петно в центъра на зрителното си поле.

004_Batigoz & Westeye Health Group

Фигура 1

 Ретиналната дупка в центъра на макулата (стрелка) се вижда в цветна снимка на пациент с макулна дупка.

005_Batigoz & Westeye Health Group

Фигура 2

Фигура 3:

Огромна макулна дупка (отляво) е затворена (вдясно) 2 седмици след операция.

Фигура 3

Диабетна ретинопатия

Ангажирането на очите се наблюдава сред всеки трети пациент със захарен диабет. Ретината, която отговаря за възприемането на светлината е най-често засегната част от окото. Засягането на ретината се нарича диабетна ретинопатия. Повишената кръвна захар причинява обструкция и повишена пропускливост на ретиналните кръвоносни съдове. Това води до кървене и акумулиране на течност в ретината. Когато центъра на ретината, т.нар. макула бъде засегната пациентите се оплакват от замъглено и понижено виждане. В хода на прогресиране на заболяването по повърхността на ретината се появяват нови кръвоносни съдове, които могат лесно да прокървят и да причинят отлепването на ретината.

При пациентите, при които няма засягане на макулата може да нямат оплаквания за това за тях е критично поне един път в годината да бъдат подлагани на офталмологичен преглед. Възможностите за лечение на диабетната ретинопатия са интравитреални инжекции, лазерно лечение и хирургична процедура, наречена витректомия. Интравитреалните инжекции предотвратяват пропускането от кръвоносните съдове и се използват за лечение при акумулация на течност в макулата. Лазерното лечение предотвратява развитието на нови съдове. Хирургичното лечение е необходимо при пациенти с кървене вътре в окото и с отлепване на ретината.

Доц. д-р Севил Ара Йайлали

Фигура 1:

Наблюдавани петна от кръвоизливи и акумулиране на течност в ретината се наблюдават при пациент с лека диабетна ретинопатия (в ляво). Кървене в окото, формиране на нови кръвоносни съдове и ретинално отлепване се виждат на снимката при пациент с тежка диабетна ретинопатия (в средата). На дясната снимка е показана нормална ретина.

Фигура 1

Отлепване на ретината

Ретинално отлепване е отделянето на ретината от нормалното и положение. Ретината представлява тъкан, която е чувствителна към светлината и покрива вътрешната повърхност в дъното на окото. Ретината е покрита от стъкловидното тяло, което изпълва кухината на очната ябълка и е съставено от гел и течност.

Най-често причината за отлепването на ретината е разкъсване на ретината поради придърпване от стъкловидния гел. Внезапната поява на просветвания и петна в зрителното поле може да бъде предупредителен сигнал за разкъсване на ретината.

Навлизането на стъкловидната течност през мястото на разкъсване на ретината към пространството под нея води до отлепването и. Признаците на отлепване на ретината могат да бъдат намаляване на зрението или възникване на тъмно петно в полето на периферното зрение.

Лечението при разкъсване на ретината посредством лазерна процедура може да предотврати отлепването на ретината. При възникване на отлепване на ретината единственото лечение е посредством хирургична интервенция. Както разкъсването на ретината, така и отлепването на ретината са спешни състояния, тъй като при ранно лечение се постигат по-добри резултати по отношение на зрението.

Доц. д-р Севил Ара Йайлали

Фигура 1:

Петна (в ляво) и тъмна зона (вдясно) върху зрителното поле могат да бъдат предупредителни сигнали за разкъсване или отлепване на ретината.

Фигура 1

Фигура 2:

Придърпването на ретината от стъкловидния гел (бяла стрелка) причинява разкъсване на ретината. Стъкловидната течност, която преминава през разкъсаната зона (черна стрелка) към пространството под ретината причинява отлепването на ретината.

013_Batigoz & Westeye Health Group

Фигура 2

Отлепена ретина (вляво) е обратно на мястото си след проведена хирургична интервенция (вдясно).

Фигура 3

Лекари, асоциирани към тази болница:

Няма асоциирани

Направления в тази болница:

Последно преглеждани в раздел
"Болници"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Кърджали:

ул.Дж.Вашингтон - Пентагон Секция Д етаж 2 офис 17

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония