Университетска болница Quironsalud

Университетска болница Quironsalud в Мадрид, Испания е мултидисциплинарен медицински център, който е част от болничната група Quironsalud. Болницата започва своята работа през 2007 г. За това време тя се превърна в една от водещите клиники в Испания и Европа. Медицинският център е акредитиран и сертифициран по ISO стандартите.

Болницата се простира на площ от 68 869 квадратни метра. Разполага със 133 индивидуални болнични стаи, 54 луксозни стаи и 4 кралски апартамента, 15 операционни зали, 2 предродилни зали, 2 родилни зали, 24 легла в онкологично отделение. Всичко това позволява комфортно настаняване на всички пациенти, които се нуждаят от медицинска помощ.

На базата на мадридската болница Quironsalud се провеждат изследвания и клинични изпитвания за подобряване на процеса на лечение и въвеждане на иновативни методи. Специалистите са разработили протоколи за хирургични интервенции и лечение на рак, които се използват не само в Испания, но и в цяла Европа. Болнична група Quironsalud разполага с лаборатории, които им позволяват бързо да извършват всички видове изследвания, както и кръвна банка, която съкращава процеса на чакане, когато е необходимо кръвопреливане.

Оборудване в Университетска болница Quironsalud Мадрид

Клиниката е оборудвана с модерно технологично оборудване за диагностика и лечение. Лекарите използват апарат за лъчетерапия – TrueBeam Stx. С помощта на този апарат се намалява броят на сеансите на облъчване, като същевременно се повишава точността и скоростта на процедурата. Това им позволява да лекуват най-сложните онкологични случаи.

Болничната група Quironsalud също разполага с диагностичната система O-Arm. С тази технология лекарите получават изображения, които позволяват да се работи с висока точност. Хирурзите използват устройство, разработено от инженерите на НАСА, DaVinci-SI HD, и то се използва за извършване на прецизни операции.

Болницата разполага и с:

 • 4 MRI устройства (две Tesla 3, две Tesla 1.5)
 • CT скенери (един с ултра ниска емисия)
 • PET-CT и SPECT-CT
 • Невронавигационна система за неврохирургия
 • Високоефективен линеен ускорител за лъчетерапия и др.

Лечение на онкологични заболявани в Университетска болница Quironsalud Мадрид

Болницата лекува тумори на храносмилателната и ендокринната система, млечната жлеза, ретроперитонеалното пространство и меките тъкани, тук работят следните отделения:

 • Невроонкология
 • Урологична онкология
 • Онкология на опорно-двигателния апарат
 • Гинекологична онкология
 • Офталмологични неоплазми
 • Отоларингологична онкология

Има специализирани центрове, например:

Център за рак на гърдата- тук диагностика и лечение извършват гинеколози, хирурзи, медицински онколози, рентгенолози и патолози. Медицинският екип на центъра разполага с най-модерните технологии (дигитална мамография, томосинтеза, ултразвук, PET-CT, линеен ускорител, хирургична брахитерапия, PACS и др.) и разработва комплексни терапевтични методи. Благодарение на мултидисциплинарния подход и наличието на модерно оборудване, пациентът се преглежда за 2-3 дни, което позволява да се премине към лечение без загуба на време.

Център за рак на кожата- тук се провежда фотодинамична терапия, която е ефективна при лечението на предракови образувания и рак на кожата. Отделението се ръководи от д-р Мария Хосе Гарсия Фернандес де Виялта. Специализира в лечението на злокачествени и доброкачествени кожни тумори. Тук практикува и д-р Йоланда Делгадо Хименес. Тя има богат опит в хирургията на рак на кожата и извършва операция на Мос за големи базалноклетъчни карциноми.

Мадридската болница Quironsalud използва съвременни методи на радиохирургия, лъчева терапия и химиотерапия. Специалистите използват метода брахитерапия – вид лъчетерапия, при която източникът на радиация се въвежда в тумора. Предимството на тази техника е ефектът на максимални дози върху неоплазмите, като се минимизира ефектът върху околните тъкани. Линейните ускорители притежават многопоточна колиматорна (MLC) технология, която осигурява прецизна настройка на формата на радиационния сноп – това предотвратява облъчването на околните здрави тъкани.

В допълнение към класическите терапии за рак в Мадридската болница Quironsalud използва хормонална и имунна терапия за рак. Хормоналната терапия се използва за лечение на определени видове рак, които зависят от хормоните на растежа. Биологичната терапия въздейства на имунната система на организма, което му помага да се бори с болестта и намалява някои странични ефекти от лечението на рак.

Сърдечно-съдова хирургия в Университетска болница Quironsalud Мадрид

Отделението по сърдечна хирургия на клиниката предлага комплексно лечение на всички заболявания на сърцето и големите съдове. В случай на коронарна болест на сърцето, лекарите използват коронарен байпас без екстракорпорално кръвообращение, което позволява сърцето да не бъде спряно за операция. Също така с този метод се намалява обемът на кръвозагубата, следоперативните усложнения, смъртността. Значително се намалява и продължителността на престоя на пациентите в болницата.

В случай на заболяване на сърдечната клапа, лекарите използват репаративна хирургия, която се състои в възстановяване на митралната и аортната клапа, а не в замяната им с протези. Екип от експерти прилага транскатетърна имплантация на аортна клапа (TAVI), извършва се през феморалната артерия, така че не са необходими големи разрези и пациентите могат да станат от леглото на следващия ден.

За лечение на аритмии лекарите извършват имплантиране на всички видове пейсмейкъри, дефибрилатори и терапия за евентуални усложнения.

Ин витро в Университетска болница Quironsalud Мадрид

На първия етап лекарите внимателно проучват здравословното състояние на двойката, наличието на лоши навици, генетични заболявания, наличието на патологии сред роднините и провеждат медицински тестове. През втория етап, в зависимост от резултатите от първата среща, се изготвя план за лечение.

За лечение на безплодие специалистите използват IVF (ин витро оплождане) – яйцеклетката се отстранява и след това се опложда, полученият ембрион се съхранява в инкубатор за 2 до 5 дни, след което се поставя в матката. Ако е необходимо, лекарите могат да използват донорски материал (яйцеклетка). При наличие на наследствени заболявания при родителите, лекарите провеждат предимплантационна генетична диагностика на ембриони, получени в цикъла на IVF.

Отделение по детска хирургия

Детската хирургия е една от най-вълнуващите и динамични специалности на съвременната медицина. Отделението по детска хирургия на болница Quironsalud в Мадрид се занимава с широк спектър от патологии, от малки аномалии до изключително сложни дефекти.

Също така, болницата използва съвременни образни, ендоскопски и минимално инвазивни хирургични техники дори за новородени бебета. Всички специалисти, които работят в отдела, са специализирани изключително в лечението на детски патологии.

Отделението по детска хирургия възприема интердисциплинарен подход, както и осигурява 24-часова грижа за децата и включва безопасни процедури с минимална интервенция като лапароскопия, ендоскопия и микрохирургия. Техният девиз е „бебето не е малък възрастен“, а повечето детски проблеми изискват години обучение.

В клиниката работят лекари от различни области:

 • неонатална хирургия
 • детска урология
 • хепатобилиарна хирургия
 • лечение на съдови патологии
 • коремна хирургия и др.

Интересен факт за мадридската болница Quironsalud: списание Forbes подготви класация „100-те най-добри лекари в Испания“, която анализира специалисти в повече от 20 области. Мадрид води списъка като градът с най-голям брой специалисти, присъстващи в този списък. 21 позиции от 100 са заети от лекари от мадридската болница Quironsalud. По-специално списъкът на най-добрите включва д-р Алберто Фортеза, ръководител на съдовата хирургия, д-р Хосе Анхел Кабрера Родригес, ръководител на кардиологията,д-р  Хосе Луис Мартин дел Йеро, ръководител на пластичната хирургия, д-р Елиа дел Серо, ръководител на радиационната онкология и други.

Лекари, асоциирани към тази болница:

Направления в тази болница:

Не са намерени резултати.

Последно преглеждани в раздел
"Болници"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония