IM Clinic е болница за вътрешни болести. Наред с всичко друго тя предлага регенеративни медицински и физически терапии. Те насърчават жизнеността и бързото възстановяване след определени заболявания или травми. Болницата се гордее с цялостния си подход, откритост, честност, отговорност, яснота и международен опит.

Опитът на IM Clinic се основава на професионализма на персонала, състоящ се от лекари от Сърбия и чужбина. Използваните терапии са създадени по най-високите световни стандарти и са одобрени от експерти от Америка и Русия.

IM Clinic е много повече от модерна институция и съвременно оборудване. Истинското богатство на IM Clinic са хора, които всеки ден дават максимума от себе си, за да запазят най-голямото съкровище – здравето. Екипът прави всичко по силите си, за да накара пациента да се чувства комфортно и сигурно по време на престоя си в болницата.

IM Clinic създава персонализирано лечение, за да отговори на нуждите на всеки пациент. Всяка информация за пациента се събира и анализира внимателно. След подробен анализ и диагностика, експертите създава личен план за лечение, провежда се терапия и се следи процеса на рехабилитация. Пациентът получава не само адекватна терапия, но и му се предоставя цялостна програма за грижа, хранене, физически терапии и лечения.

Нашият приоритет са пациентите ни!

Всеки ден се опитваме да направим Вашия лечебен процес възможно най-приятен. Най-голямото ни постижение е, когато след успешно лечение, пациентите се връщат за други процедури и препоръчват нашите услуги на любимите си хора.“

 

IM Clinic дава на пациента избор дали иска да остане в болницата или да отседне в хотел и да посещава клиниката за ежедневни прегледи и процедури.

По време на престоя в болницата, IM Clinic осигурява три ястия от специално меню, които готвачите на клиниката ще направят по вкус на пациента и според специалния план за хранене, който му препоръчват лекарите.

Престоят в IM Clinic предлага:

 • почивка от забързания живот
 • възможност за обновяване
 • време за релакс
 • шанс за възстановяване на младежката енергия
 • най-ефективният начин да подобрите здравето си

Спортна медицина

Когато става въпрос за възстановяване на спортисти, приемливи са само най-новите техники и методи. Те им позволяват да се върнат на терена възможно най-скоро и да постигнат максимални резултати. С помощта на иновативните медицински техники, които IM Clinic притежава, спортистите получават първокласно лечение за бързо и качествено възстановяване в Сърбия. IM Clinic разполага с най-модерните устройства за осъществяване на регенеративни и физически терапии.

Лечение с детоксикация

Съвременният начин на живот със сигурност има своите предимства. Научните и технологичните постижения значително подобряват качеството на живот и неговите стандарти.

Но за да запази тези стандарти, съвременният човек трябва да направи много компромиси. Забързаният ритъм на живот, недостатъчен сън и физическа активност, нередовно или нездравословно хранене, излагането на инсектициди и пестициди водят до хронична интоксикация. Тя може да се прояви с много лица:

 • като нарушение на храносмилането.
 • намалена имунна защита.
 • алергични и атопични прояви.
 • лоша периферна циркулация.
 • болка в гърдите
 • мускулни спазми
 • намалена мускулна сила
 • синдром на хроничната умора
 • интензивно главоболие
 • когнитивни нарушения
 • нарушения на съня

Всичко това като цяло може да доведат до сериозно здравословно състояние.

Целта на лечението с детоксикация IM CLINIC е да се изчистят всички токсини, които се натрупват в тяло.

Чернодробна регенеративна терапия

Повече от 500 жизнени функции са свързани с черния дроб. Той е най-важния метаболитен орган в нашето тяло. Ето защо трябва да реагираме незабавно и да лекуваме чернодробните проблеми веднага щом се появят. Има различни видове чернодробни нарушения. Най-често срещани са възпалителните процеси на хепатит.

Вирусният хепатит е инфекциозно заболяване, което неизбежно, след относително дълъг период от време без симптоми, води до тежки последствия като цироза на черния дроб или карцином, които могат да имат фатален изход. Инфекцията може да настъпи и след интравенозно приемане на наркотици. Дори използването на чисти спринцовки не гарантира безопасност.

Много често вирусът може да бъде открит в самия наркотик. Инфекция може да възникне по време на незащитен сексуален акт, чрез татуиране, маникюр или стоматологични процедури. В началото болестта не показва никакви симптоми за дълго време или пациентите го откриват случайно. Във всеки случай, това изисква бърза и сериозна реакция.

Симптомите включват:
 • умора
 • липса на енергия
 • гадене
 • болка в горната дясна част на корема
 • проблеми с храносмилането
 • загуба на тегло
 • подуване на корема
 • вътрешни кръвоизливи
 • чести инфекции
 • психологически симптоми

Съвременната медицина е постигнала много успехи в лечението на хепатит. Ако лечението започне възможно най-скоро, могат да се избегнат усложнения като кървене, хемороиди, енцефалопатия, асцит, подуване, диспепсия, чернодробна дисфункция. Принципите на лечение са определени и разрешени от Международната и Европейската асоциации по гастроентерология въз основа на препоръките на Световната здравна организация. Процесът на лечение продължава няколко седмици и започва с диагностика. Ранното прилагане на антивирусна терапия значително подобрява състоянието на пациента, както и лабораторните маркери. Поради нежелани реакции не се използват рибавирин и интерферон.

Възстановяване на черния дроб:

Инфузиите на Hepa Sol, цитофлавин, реамберин и адеметионин намаляват значително ендогенната интоксикация и цитолиза. Използването на автоложна стромална съдова фракция на патентните стволови клетки увеличава значително отговора на антивирусната терапия, съкращава периода на хоспитализация, подобрява състоянието на пациента. За симптоматична терапия се предписват инхибитори на протонната помпа, стомашно-чревни ензими и витамини.

Как работят стволовите клетки?

Стволовите клетки са естествена част от човешката система за възстановяване и са предшественици на всички клетки в нашето тяло. Те не са специализирани и под влияние на определени фактори те могат да станат същите като клетките на определени тъкани и органи.

Съществуват два вида стволови клетки, които могат да се използват за лечение:

 • Аутологично – от собственото тяло на пациента
 • Алогенни – донорни стволови клетки

Стволовите клетки са единствените в човешкия организъм, които имат способността да се диференцират в различни клетки, тъканни клетки (тъканно-специфични клетки). От всяка основна клетка чрез лабораторни методи за активиране и след добавяне на специфични растежни фактори, е възможно да се препрограмира, да се култивира клетъчната култура в различни среди и да се групира в по-специализирани клетки. Съвременната медицина използва тази способност на родителските клетки за постигане на репарация на тъканите и органите, като част от много дегенеративни системни заболявания. Възстановяването и компенсирането на увредената тъкан с помощта на клетки от околната среда възстановяват функциите на увредения орган. Дори ако увреждането е тежко, то ще се намали до минимум, като по този начин се намалят симптомите на заболяването.

Бързо и ефективно.

След като бъдат инжектирани, стволовите клетки се насочват към мястото на нараняване, за да заменят и възстановят повредената тъкан. Целият процес може да се направи в един единствен ден!

Ползи от лечението:
 • Без странични ефекти и отхвърляне
 • Няма алергични и имунни реакции
 • Не изисква обща анестезия
 • Няма риск от заразяване с заразни болести

Пациентът е под постоянно медицинско наблюдение с лабораторни проверки на всеки два дни. Психиатърът определя комбинация от лекарства за стабилизиране на съня и контрол на синдрома на отнемане, като обръща внимание на ефекта, който те имат върху черния дроб. Пациентът претърпява процедури за подобряване на общото състояние, докато има специална диета.
Освен прилагането на стволови клетки, има и редица допълнителни процедури, които използваме за подобряване на процеса на възстановяване.

Лечение при затлъстяване

Кажете сбогом на затлъстяването.

Затлъстяването често се нарича болест на модерната епоха. Това не е просто резултат от бавен метаболизъм или начин на живот. Затлъстяването често се свързва с ендокринни нарушения. Ето защо това води до все повече и повече здравословни усложнения.

IM Clinic е горда да предложи най-ефективното лечение на затлъстяването, включващо широка гама от терапии, които имат за цел да постигнат общ баланс в организма и да ви направят здрави, не само красиви.

Диагностичната част включва интервю, прегледи на цялото тяло, медицински прегледи и консултации с екип от експерти.

Терапевтичната част включва:

 • Метаболитна терапия за корекция на метаболитни нарушения
 • Лечение на хормонален дисбаланс
 • Системна ензимна терапия с цел постигане на ензимен баланс, стимулиране на метаболитни процеси, активиране на биохимични механизми и повишаване на антиоксидантната защита до най-високо ниво
 • Физиотерапевтични процедури за подобряване на периферното кръвообращение, ускоряване на метаболизма, стимулиране на лимфния дренаж
 • Кардио упражнения
 • Естетични процедури – мезотерапия, липолиза и вакуумни процедури за намаляване на подкожните мастни натрупвания и целулита

Превенция на рака

Превенцията на рака е възможна.

Броят на раково болните пациенти е постоянно нарастваща величина в целия свят, поради което ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА РАКА трябва да бъде избор на всеки човек, който се грижи за здравето си.

Благодарение на дългогодишния си опит, внедряването на най-новите научни и технологични решения и постоянните подобрения, IM Clinic с гордост предлага уникален метод за превенция на рака, включващ широка гама от терапии, които целят елиминиране на токсините от организма, повишаване на имунната функция, и постигане на цялостен баланс в организма.

Пандемичното разпространение на рак е следствие от замърсена вода, почва, храна и въздух. В допълнение към генетичната предразположеност, която допринася за до 10% от началото на рака, останалите 90% са фактори на околната среда, а най-значими са стресът, физическата не активност и лошите хранителни навици.

Всички тези фактори правят “оксидативния стрес” в нашето тяло, което причинява повече свободни радикали. Тези свободни радикали обикновено присъстват във всяко здраво човешко тяло в нормални граници. Понякога балансът може да бъде нарушен и свободните радикали преодоляват механизмите на антиоксидантна защита на организма. Така възниква ракът.

Пациентите, които решават да се регистрират за програмата за превенция на рака, първо преминават диагностично лечение, което включва интервю, изследвания на цялото тяло, медицински прегледи и консултации с най-добри експерти на клиниката.

След това терапевтичната част включва:

 • Неврометаболична терапия за намаляване на ацидозата, оксидативния стрес и подобряване на имунната защита
 • Антиоксидантна терапия, която подобрява клетъчната митохондриална функция и по този начин намалява концентрацията на свободните радикали. Това помага да се подобри дишането на клетките и количеството кислород в клетките.
 • Системна ензимна терапия, която подобрява антиоксидантната защита, прави хомеостаза на ензимите в организма и спомага за противовъзпалителната защита
 • Терапия с енергийни клетки – тя дава енергия на всяка клетка в тялото
 • Детоксикационна терапия, която повишава защитните механизми на организма
 • Добавки за недостиг на минерали и витамини
 • План за физическа активност
 • План за хранене
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401.
Запазете час
Бърз контакт
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 009 742
Къде бихте се лекували?
Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Варненски офис:

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

Бургаски офис:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис Велико Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420