Болница Текнон Барселона

Болница Текнон е водеща клиника в Барселона и една от най- добрите клиники в Испания. Част от групата Quironsalud. Тя е крепост на модерни технологии, иновации в медицината, а също и място за практика на специалисти, признати в цял свят.

Болница Текнон е открита през 1994 г. Историята на тази клиника е дългогодишен опит за постигане на високи резултати и пробив в предоставянето на медицински услуги в Испания. Днес това е голяма клиника с вътрешна площ от 60 000 m2. Кампусът на медицинския център е разделен на 8 основни зони, всички от които са удобно свързани помежду си. За удобство на гостите клиниката разполага и с паркинг за 1000 паркоместа.

Текнон има идеално местоположение. Медицинският център се намира в централната жилищна зона на Барселона – една от най-популярните туристически дестинации с незабравима кухня, мек климат, красива архитектура и множество атракции. Местоположението, високите технологии, най-добрите лекари, както и перфектното обслужване привличат пациенти от цял свят в Медицински център Текнон. Сред гостите на клиниката са световни звезди, известни испански политици и други публични личности.

През 2020 г. El Espanol класира Болница Текнон на 3-то място в класацията на най-добрите частни клиники в Испания. Първото място зае мадридската болница Quironsalud, която също е част от групата Quironsalud.

Медицински център Текнон е акредитиран от Joint Commission International, което потвърждава, че клиниката спазва строги стандарти за качество и предоставя най-висок стандарт и надеждни услуги. Клиниката притежава и почетната грамота на правителството на Каталуния, както и етикета за качество на Европейската фондация за управление на качеството.

Newsweek класира Болница Текнон и 10 други болници на групата  Quironsalud в класацията на най-добрите болници в света за 2020 г. Медицински център Текнон също е класиран в топ 10 на болниците според IEH. Независимо проучване на Health Reputation Monitor (MRS) класира болницата на 5-то място в своята класация на реномирани частни болници.

Основните направления в Болница Текнон:

 • обща хирургия
 • лечение на рак и онкохирургия
 • неврохирургия
 • кардиология
 • сърдечно- съдова хирургия
 • ортопедия и травматология
 • терапия със стволови клетки
 • детска онкология
 • детска кардиохирургия
 • детска ортопедия

Медицински център Текнон в цифри:

 • 400 специалисти от световна класа
 • 2000 квалифицирани служители
 • 211 лични болнични стаи
 • 31 общи отделения
 • 19 VIP стаи за пациенти
 • 150 медицински кабинета
 • 20 операционни зали
 • 2 100 раждания
 • 22 000 операции годишно
 • 147 000 диагностични процедури

Съвременно техническо оборудване на Болница Текнон:

 • Компютърна мрежа за споделяне на медицински данни
 • Виртуална симулация на CT
 • 120- плочен линеен ускорител с двойна обработка (лъч от фотони и електрони) с функция за модулиран интензитет на излъчване
 • 3D планиране на операциите
 • Стереотактични устройства за лъчетерапия
 • Контрол на облъчването в „реално време“ с помощта на изображението на зоните за третиране с детектори от аморфен силиций (първото устройство в Европа)

Лекарите в Болница Текнон

Медицински център Текнон кани световни звезди на медицината, които демонстрират най-добрите статистики за успех в лечението в световен мащаб, да работят в болницата,.

В болницата работи Антонио де Ласи, който е експерт в областта на хирургията на чревни тумори и автор на методиката, която днес се използва от целия свят.

Тук практикува и световноизвестният епилептолог Антонио Руси, който осигурява ефективни медицински грижи за деца с епилепсия, на които никъде другаде по света не може да се помогне.

Повече от 50 специалисти от групата Quironsalud бяха включени в класацията на 100-те най-добри лекари в Испания през 2020 г. според списание El Español. Сред тях има много представители на медицинския център Текнон:

 • Кардиохирургът Ксавие Руйра
 • Пластичният хирург Висенте Палома Мора
 • Епилептологът Антонио Руси
 • Онкологът Хосеп Табернеро

Д-р Манел Бардаджи Бофил спечели Националната медицинска награда на 21 век за проктология. Лекарят е специализиран в онкохирургията, по-специално отстраняването на рак на ректума и дебелото черво чрез лапароскопски метод и лечението на сложни проктологични патологии.

Постижения на Медицински център Текнон:

 • През 2020 г. центърът започна да тества постбиотици за лечение на свързана с възрастта дегенерация на макулата AMD. Ако бъде успешен, това ще бъде първото налично лекарство за лечение на слепота при 8% от световното население
 • През 2013 г. лекарите на клиниката намериха начин за успешна борба с артрозата с помощта на клетъчна терапия
 • През 2013 г. в клиниката се използва иновативен метод за ренална денервация (обеззаразяване на симпатикуса на бъбречния нерв) за контрол и понижаване на артериалното налягане при пациенти с хипертония, резистентна на терапия
 • През 2012 г. клиниката закупи уникална за Каталуния панорамна ЯМР система за визуална диагностика HFO (High Field Open)
 • През 2011 г. в клиника Текнон е закупена инсталацията на последно поколение Robot da Vinci
 • През 2011 г. Медицински център Текнон беше избран за отговорна клиника за медицинско обслужване и администриране на Световното състезание в Барселона
 • През 2011 г. Центърът за ендоскопия Текнон за първи път в Испания извърши свиване на стомаха чрез ендоскопия през устната кухина без необходимост от разрез

Международна програма на Болница Текнон

Годишно болницата приема повече от 6000 пациенти от 24 страни. Специално за гостите от чужбина Медицински център Текнон стартира международна програма, която отчита техните нужди и повишава комфорта на престоя им в клиниката. На пациентите на Текнон се осигурява личен асистент, който говори родния език на пациента. Това ще позволи максимално да се опрости комуникацията между пациент и лекар и да се решат всички въпроси, свързани с лечението в тази болница. Те също така организират трансфери, настаняване, храна и други полезни услуги.

Диагностика в Медицински център Текнон

Всяка година в медицински център Текнон се извършват над 147 000 изследвания, включително рентгенови, компютърни томографски, ЯМР, ПЕТ-КТ и лабораторни изследвания.

Международният отдел на Медицински център Текнон организира комфортен престой в клиниката за чуждестранни пациенти по време на прегледа. Лицето се посреща на летището, отвежда се в клиниката, намира се преводач и личен придружител на територията на болницата.

Всички изследвания и консултации могат да бъдат преминати за 1 ден. За всеки пациент лекарите планират свой собствен маршрут за преминаване на диагностичния преглед. Получавайки резултатите, лекарят ще даде подробни обяснения и препоръки за лечение или профилактика на заболяванията.

Онкологичен институт Текнон

Отделението за лечение на рак е представено от онкологичния институт Teknon IOT. Създаден е от световноизвестния лекар и декан на факултета по онкология в Харвард – професор Хосе Баселга. Сега се председателства от президента на Европейското дружество по медицинска онкология ESMO, д-р Хосеп Табернеро. Онкологичният институт Текнон работи по модела на Memorial Sloan-Kettering Cancer Center в САЩ. Тези отдели активно си сътрудничат и обменят най-новите разработки в лечението на рака. За пациента това означава, че не е нужно да пътува до САЩ и да плаща големи суми за лечение по американски протоколи. Вместо това може да отиде в Медицински център Текнон и да се подложи на онкотерапия по иновативни методи в Испания.

Имунотерапията в Медицински център Текнон се провежда съгласно протоколите на Memorial Sloan-Kettering Cancer Center в Ню Йорк.

През 2020 г. онкологичният институт Teknon IOT и онкологичният институт IOB се сляха в един отдел. Тази интеграция ще обедини водещи експерти и ще подобри качеството на медицинските услуги за пациентите. Благодарение на това решение новият център ще може да приеме допълнително 1600 пациенти.

Постижения на Онкологичния институт Текнон

Благодарение на генетичното изследване за рак, специалистите могат да планират най-точната и ефективна програма за лечение

За първи път Катедрата по нуклеарна медицина успешно използва Lu-177 dotatate за лечение на пациент с рак на панкреаса. Този метод е одобрен от FDA и удължава живота на пациенти с невроендокринни тумори

Медицинският център разполага с психоонкологично отделение. Осигурява подкрепа на пациенти с рак и техните семейства. Работата с психолози мотивира пациентите да продължат лечението си и да вярват в оздравяването.

През 2020 г. в IOT център са оперирани 3 жени с доброкачествен рак на сърцето миксома. Пациентите са на възраст от 45 до 60 години. Туморите им били с размери над 6 сантиметра. Отстраняването на туморите е успешно за всички пациенти; не се изисква допълнително лечение.

Лъчелечение в Болница Текнон

Медицински център Текнон демонстрира най-високи нива на ефективност в онкологичната хирургия и радиоонкологията. Освен скъпоструваща модерна апаратура за лъчелечение, лечебното заведение разполага с опитен персонал със специално обучение по лъчелечение и радиохирургия. Наличието на уникален микро-многоплочен линеен ускорител в центъра позволява на специалистите от Текнон да помагат дори при трудни случаи на мозъчни тумори, тумори при деца и съдови дефекти.

През 2019 г. мощният линеен ускорител TrueBeam беше комбиниран с навигационната система Calypso. Новият метод ще позволи да се открие движението на тумора по време на лъчева терапия и да се настрои лъчът към него.

През пролетта на 2020 г. отделението по радиоонкология на Медицинския център Текнон започна активно да работи с китайската болница Сан Хуан де Деу. Испанската клиника вече приема за лечение повече деца с невробластом, като им дава възможност да лекуват рак с имунотерапия и протонна терапия.

Кардиологичен институт Текнон

Кардиологичния институт Текнон разполага с комплексно оборудване за съвременна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Двата основни принципа на работа на института са индивидуален подход и комплексност. Мултидисциплинарен екип взема всички важни решения. Включва кардиолог, кардиохирург, съдов хирург, специалист по сърдечна радиология, хемодинамика, електрофизиология и експерти по сърдечно-съдова рехабилитация.

Институтът разполага с иновативна хибридна операционна зала, три хемодинамични блока, консултативен кабинет, интензивно отделение и зона за болнично обслужване.

Отделението се ръководи от известния сърдечно- съдов хирург д-р Ксавие Руйра. Клиниката разполага със съвременни диагностични и лечебни технологии, включително:

 • 3D ултразвук на сърцето
 • MRI на сърцето
 • CT на сърцето и артериите
 • коронарен мултидетектор CT-TC-MD – уникална техника за изобразяване на артериите на сърцето без въвеждане на катетър
 • PET-CT – уникално устройство, което комбинира информация за метаболизма на сърцето и морфологични данни

Неврохирургия в Текнон

Медицински център Текнон предлага високо ниво на диагностика и лечение на заболявания на нервната система и гръбначния мозък. Както и в други отделения, в центъра по неврохирургия обслужването на пациентите се извършва на принципа на мултидисциплинарността. При необходимост взаимодействат невролог, неврофизиолог, онколог, рентгенолог, психиатър, рехабилитатор, травматолог и други специалисти, необходими за оказване на комплексна помощ.

Специално внимание се обръща на хирургичното лечение на епилепсия в Медицински център Текнон. Чрез използването на уникална компютърно-базирана хирургична система с навигация (BrainLab), по време на операцията се записват всички необходими мозъчни структури и се идентифицират мозъчните центрове, които трябва да бъдат запазени поради важността на техните функции, и най-вече важното е, че става възможно да се разпознае аномалията дори в най-малък размер.

През есента на 2020 г. Медицинският център Текнон пусна нова роботизирана цифрова хибридна платформа за изображения KINEVO 900 Zeiss. Тази система съчетава 2D и 3D изображения с HD 4K качество. Той също така е оборудван със сондата за микроинспекция QEVO, която позволява визуализирането на невидими преди това структури. Системата KINEVO вече започна да се използва в Текнон за неврохирургични интервенции и за отстраняване на тумори. С негова помощ хирурзите извършват най-сложните операции с висока точност.

Morgenstern Institute of Spine (MIS) към Медицински център Текнон предоставя безболезнени операции за пациенти с дискова херния и артродеза. Извършват се под местна упойка, което гг прави по-безопасни за хора със слаби сърца. Пациентите чувстват облекчение няколко часа след операцията и се изписват след 24 часа. В същото време възстановителният период протича безболезнено и не се налага пациентите да приемат аналгетици на опиатна основа.

Регенеративна терапия в Текнон

Институтът за регенеративна тъканна терапия Текнон разработва и внедрява иновативни методи за лечение на различни заболявания с помощта на стволови клетки. В сътрудничество с публични и частни институции провежда клинични изпитвания. Чрез in vitro изследвания те създават нови „оръжия“ срещу болести, устойчиви на конвенционалните терапии.

От основаването си през 2003 г. Институтът е провел девет успешни клинични изпитвания. Те са използвали стволови клетки срещу различни резистентни на лечение патологии: псевдоартроза, остеонекроза на бедрената епифиза, лумбална дископатия и остеоартрит.

В резултат на работата на института над 700 пациенти са били лекувани със стволови клетки, като е постигната висока успеваемост. Не са регистрирани усложнения, свързани с въведения клетъчен материал.

Обща хирургия в Текнон

В Медицински център Текнон работят международно признати професионалисти. Разполага с 20 операционни зали, 12 от които са разположени в централната зона и са подготвени за високорискови операции. Останалите 8 са за амбулаторни операции. Освен това отделението разполага със зони за възстановяване и индукция, които се наблюдават постоянно от анестезиолози.

В случай на спешност Хирургичният блок Текнон разполага с необходимата техническа база и персонал в готовност 24/7. Отделението по основна амбулаторна хирургия (UCMA) разполага с 5 операционни зали за основна амбулаторна хирургия, където се извършват офталмологични процедури, детска хирургия и някои пластични операции.

Отделението по извънболнична хирургия (UCA) разполага с 3 операционни зали за краткосрочни процедури, които не изискват хоспитализация. Това звено включва и  лаборатория за асистирана репродукция.

Лекари, асоциирани към тази болница:

Направления в тази болница:

Не са намерени резултати.

Последно преглеждани в раздел
"Болници"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис В. Търново:

бул. България 8 България, Велико Търново

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Кърджали:

ул.Дж.Вашингтон - Пентагон Секция Д етаж 2 офис 17

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония