Инвитро в болница Мемориал

Здравен информационен център Медикъл Караджъ има честа да комуникира с един от най-известните инвитро центрове в света – Мемориал.

Благодарение на опита ни, ние бързо можем да организираме записване на час за първична консултация, да Ви помогнем в подготвяне на задължителните изисквания на професор Кахраман, да Ви обясним всичко до най-малките подробности, така че да не мислите за организационните стъпки, а да сте спокойни и подготвени.

Повече за проф. д-р Семра Кахраман:

Директор на Център за репродуктивна медицина Мемориал, Истанбул.

Професор д-р Семра Кахраман е професор по акушерство и гинекология. След като завършва медицинска гимназия в Университета Hacettepe в Турция, придобива специалността си в университета в Анкара. Тя е пионер в ICSI метода, замразяване на ембриони и PGD диагностика /предимплантационна генетична диагностика/, както и HLA типизиране и анеуплоидното тестване в Турция. Тя и нейният екип са първите в Турция, които изолират и създават ембрионални стволови клетки.

Центърът е най-голямото звено в Турция, като годишно се провеждат повече от 4000 инвитро цикъла. Центърът е и национален инвитро център за обучение и е единственият център в Турция, сертифициран по ISO15189.

Професор Кахраман е бивш президент на Международното общество за предимплантационна  генетична диагностика. Понастоящем тя е заместник-председател на Американското дружество по репродуктивна медицина, специализирана в диагностиката. Професор Кахраман е публикувала многобройни статии в списания. Нейните основни области на научен интерес са преимплантационната генетична диагностика и контролираната овариална стимулация.

Центърът за репродуктивна медицина към Група болници Мемориал е предпочитана дестинация за семейства от цял свят, които не успяват да се сдобият с бебе по естествен начин.

Най-важният фактор за успеха е да се направи точна оценка на състоянието на всяка двойка, след което внимателно и прецизно да се планира най-подходящото лечение според конкретния случай. В Мемориал търсят помощ двойки, при които:

 • Възрастта на жената е до 35 години и не успява за зачене дете след 1 година опити;
 • Жената е над 35-годишна възраст и не е настъпила планирана бременност в рамките на шест месеца;
 • Има нарушения в менструалния цикъл при жената;
 • Предишни бременности са завършвали със спонтанни аборти;
 • Има родени деца с малформации;
 • Единият от съпрузите страда от наследствени хромозомни заболявания (хемофилия, синдром на Даун и др.)

Всяка година на инвитро процедури в IVF центъра се подлагат около 4000 двойки, много от които от чужбина. Основната причина за международната известност на центъра се крие във високите нива на успеваемост. Така например, при млади двойки във фертилна възраст клинична бременност се постига в около 65% от случаите. При двойки, в които жената е над 40-годишна възраст или имат много предишни неуспешни опити, успеваемостта е около 25%. И в двата случая резултатите са над средните в световен мащаб.

За успехите си в сферата на репродуктивната медицина Група болници Мемориал получиха награда „Най-добър център за лечение на стерилитет за 2015 г.“ от Medical Travel Awards в Лондон.

Начело на екипа в Центъра за инвитро оплождане в Група болници Мемориал е проф. Семра Кахраман, лекар със световен авторитет и президент на Международната асоциация за преимплантационна генетична диагностика (PGDIS). Тя ръководи екип от над 70 специалисти, оборудвани с последните технологии в тази сфера. В резултат от работата им за 24 години са се родили над 30 000 бебета. Професор Д-р Семра Кахраман заявява, че тази цифра е най-високият брой на бебетата, получен с асистирани репродуктивни техники в един ART център в Турция.

С помощта на опитните професионалисти и съвременните технологии е възможно да се постигне резултат в почти всички случаи на проблемно забременяване.

Възможно е също ембрион, изграден от 4-8 клетки, да се изследва внимателно преди имплантирането в матката с методите на преимплантационната генетична диагностика (PGD), за да се изключи рискът от генетични аномалии и състояния като таласемия или хемофилия.

Лабораторията за ин витро оплождане (IVF) предлага висококачествени услуги, отговарящи както на националните, така и на международните стандарти.

Отговарят на законовите изисквания без да се нарушават етичните и научни принципи, на които те са основани. Центърът за инвитро оплождане Мемориал, основана от проф. Д-р Семра Кахраман получи сертификат за акредитация ISO15189. Това е първата и единствена лаборатория за инвитро в Турция и Азия и сред първите девет лаборатории за инвитро в Европа, които са  удостоени с тази акредитация.

 

Оставете коментар

Последно преглеждани в раздел
"Направления"

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Medium
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Кърджали:

ул.Дж.Вашингтон - Пентагон Секция Д етаж 2 офис 17

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония