Диагнозата рак на гърдата получих на 66-годишна възраст

Диагнозата рак на гърдата получих на 66-годишна възраст

Предоставяте бутикова услуга, с високо качество и тя е изход от проблемите, заложени в обслужването на пациентите в рамките на българското здравеопазване.

Безкрайно съм благодарна на Елени Димитрова за невероятно сърдечното отношение, професионално внимание и загриженост през цялото време преди, по време и след завръщането от болницата Medipol Mega .

Очарована съм от професионализма и неуморния труд на Сибел, която ни съпътстваше в болницата, превеждаше и улесняваше всички аспекти на моите болнични процедури, настаняването, придвижването.

Онкологът д-р Йозджан Йълдъз е пример за компетентност, здраве, настройка, отношение. Всички служители и администратори в турската болница бяха на мястото си, буквално и преносно.

Служителите, посредниците и партньорите на „Медикъл Караджъ“ работят безупречно, безкористно, предвидимо и без нерегламентирани интереси. Те спазват обещанията си и надминават очакванията.

Диагнозата рак на гърдата получих на 66-годишна възраст. В следващата година преминах през 8 вливания химиотерапия и 25 дни лъчетерапия. В останалите  приблизително 300 дни годишно живях предимно извън болницата, създавайки здравето си, което възприех като лично мой дълг. Два месеца след като навърших 68 години ПЕТ-скенерът отчете пълна липса на разсейки и туморни клетки.

В този период понякога се налагаше да синхронизирам плановете си с насрочените дни за вливания, изследвания и т.н., но  това не ми попречи да запазя волята да се лекувам измежду тези процедури. И вие не пропускайте да разчитате на себе си!

Лечебният живот мобилизира много, носи нов смисъл, гарантира повече здраве и приятни емоции и надминава прогнозите. Преоткрих храните и билките, създаващи здраве, жизненост и пречистване и ги консумирах в щедри количества. Движех се и не се залежавах. Бях строга и взискателна към себе си и не се жалех. Страстно посветена на лечението си, не ми оставаше време да се страхувам.

Лекарите, които ни диагностицират, оперират, координират, администрират и  „дрогират“, извършват работата си под регламент и контрол и за тях това е нещо повече от призвание и стрес, то е и основният им доход. От друга страна, убедена съм, че ние като пациенти, имаме по-искрено и по-лично призвание нашите собствени тела да бъдат излекувани. Наша задача е да намираме информация, сили и организация ежедневно, с които да продължаваме да се лекуваме в многобройните дни извън болницата.

Около месец след радикалната мастектомия разбрах, че в моя град ще има представяне на услугите, които извършва фирма „Караджъ Медикъл“. След срещата с Елени и Звезделина имах нов поглед към бъдещото ми лечение. Преминах безброй рисково дълги опашки за вливания, облъчвания, изследвания и инвалидизация в България, а успоредно с това се енергизирах с детоксикация и здравословно хранене, движение и здравословно мислене, дори в дните на болничен престой. През цялото време мислех и знаех, че дължа на себе си изследване с ПЕТ скенер.

Понеже не можах в продължение на цялата ми терапия в България да си издействам направление за ПЕТ скенер, проучих какви са условията това изследване да се извърши срещу заплащане у нас и в Турция. В истанбулската болница скенерът, заедно с транспорта и престоя за мен и дъщеря ми струваха по-евтино, отколкото е стойността само на образната диагностика в България. Не съм чакала с месеци, за да дойде моя ред, нито пък месеци, за да получа резултата си. Получих диска с добрите показания още на същия ден. Отседнахме безплатно в къща за гости към болницата Medipol Mega. Колкото и да е неадекватно в този контекст следващото леко отклонение, трябва да имате предвид, че условията са луксозни, даже в сравнение с хотелско настаняване. В четиристайния апартамент, в който отседнахме двете имаше всички удобства  и материали за хигиена,  готвене и пране. Осигурени са три безплатни хранения дневно. За разлика от българските болници, не сме си носили марли,  памук, анкерпласт, контрастно вещество, нощно бельо, малко повече дезинфектанти за по-сигурно, нито сме си плащали за телевизия по 1-2 лева на час. Модерното обзавеждане, чистотата, независимостта и спокойствието, както в къщата за гости, така и в самата болница, и най- вече идеалния резултат от ПЕТ скенера, ни оставиха усещането за възнаграждаваща екскурзия.

Ако оставите лечението ви за рака на гърдата да се изчерпва единствено с предписанията на клиничната пътека, по канален ред: вливки, облъчвания, хормони, може би не ви се гарантира идеален резултат от ПЕТ-скенера. Но ако изберете да се изследвате в болница-партньор на „Медикъл Караджъ“, гарантирано ще получите компетентна медицинска услуга, която на всичкото отгоре е по-рентабилна, практична и луксозна.

С искреното убеждение, че е възможно и вие като мен да тържествувате с подобен диск от ПЕТ-скенера, ще се опитам  да обобщя рецептата на моя успех. Всичко природно, особено в суров вид, което храни и пречиства; всичко природно, което храни и повишава имунитета; всичко природно, което храни и повишава алкалността в организма; всичко природно, което храни и забавя  или предотвратява растежа на раковите клетки. Аз консумирах също билкови отвари, сокове и определени витамини, винаги за предпочитане като природен източник, които също смятам, че ще откриете скоро четейки, питайки и търсейки. Направете си и следвайте  тези ваши индивидуални компилации и се насладете на приключението, което утвърждава любовта и грижата ви за себе си, доказва любовта на близките ви и ви изумява за неподозираните сили, с които разполагат  душата ви и тялото ви.

В допълнение, всички организации и кампании, които образоват за причините, превенцията и лечението на рака, и които информират за социализацията и подобряване на благополучието на онко-пациентите, са наши приятели. Грехота е да ги подминете!

Лично аз на себе си нямаше да си простя да се лекувам медикаментозно 5 години за диагноза с конкретен стадий, която не е потвърдена от ПЕТ скенер.

Цифровите показатели от изследванията, статистиката, прогнозите на лекарите, и стойностите, с които ви оценяват от ТЕЛК, няма да оставят най-голямата следа върху живота ви. Те не ви пречат да живеете с мисия, да оставяте следи в още съдби, сърцата ви да са отворени за нови щастливи белези. За мен ракът и другите хронични диагнози не са единственото, което имам. Даже и лечението не е единственото, което осмисля дните ми. Още много неща остават на дневен ред, докато съм жива. Епикризите не са моята автобиография. Не допускайте да живеете като клинична пътека номер…..!

Боянка Игнатова, 68 години

 

Оставете коментар

Последно преглеждани в раздел
"Направления"

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

  • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
  • Моля, въведете имейл
  • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
  • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
    Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
    Устойчивост на паролата
  • Въведете паролата си отново.
  • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Кърджали:

ул.Дж.Вашингтон - Пентагон Секция Д етаж 2 офис 17

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония