Детски неврологичен пакет при епилепсия

Детски неврологичен пакет
Супер Промо
1,500
валидна до:
30-04-2024
Детски неврологичен пакет – профилактика и превенция

Детски неврологичен пакет

Създаден за вас от с цел да ви даде възможност да осъществите правилния профилактичен контрол върху нервната система на вашето дете. В този пакет влизат електроенцефалограма и ядрено-магнитен резонанс на глава.

Неврологичен пакет – електроенцефалограма (ЕЕГ) е тест, който измерва електрическата активност в мозъка (мозъчните вълни). По време на теста върху скалпа се поставят малки, кръгли дискове с проводници (електроди). Електродите не причиняват болка на детето.
Защо детето може да се нуждае от ЕЕГ?
Този тест се провежда, за да се провери за признаци на:

 • Гърчове
 • Сънна апнея
 • Инфекция на мозъка
 • Мозъчен тумор

ЕЕГ обикновено се прави, когато детето има забавяне в развитието или симптоми като загуба на съзнание, необичайни движения или поведение. ЕЕГ помага да се определи дали гърчовете или други мозъчни състояния са причина за симптомите.

Какви са рисковете от ЕЕГ?
ЕЕГ се използва от много години като диагностичен метод и се счита за безопасна процедура. Тестът не причинява дискомфорт. Електродите записват активност, но не стимулират нервите. Няма риск от токов удар.
В редки случаи ЕЕГ може да причини гърчове при човек с гърчово разстройство. Това се дължи на мигащите светлини, които могат да бъдат включени по време на теста. Ако детето получи припадък по време на процедурата ще получи незабавно медицинска помощ.

Какво се случва по време на ЕЕГ?
За да се получи максимална информация от този тест, лекарят ще се опита да запише ЕЕГ, докато детето е будно и докато спи. По време на теста електрическата активност на мозъка на детето се записва на компютър или се отпечатва на хартия. Може също да се използва видеокамера за запис на физическата активност на детето. Родителят може да остане с детето си в стаята за тестване. Детето може да донесе любима играчка, като плюшено мече, за да се чувства комфортно и спокойно.

По време на теста:

Детето трябва да легне. Измерва се главата и се правят малки следи по скалпа с миещ се маркер. Всяка маркирана зона се разтрива с песъчлив лосион, така че електродите да предават добре. Нанася се лепило върху електродите и се поставят върху всяко от маркираните петна по скалпа. Маркирането на скалпа и нанасянето на пясъчен лосион може да бъде неудобно за някои деца.

Електродите се свързват към машината за ЕЕГ и тестът започва. Детето трябва да седи или да лежи възможно най- спокойно. То може да бъде помолено да диша бързо (хипервентилация), да погледне мигащите светлини и да се опита да заспи.

Тестът отнема около 90 минути. По преценка на лекарят може да се изиска ЕЕГ с продължителност 3 часа, 12 часа или 24 часа.
След като тестът приключи електродите се премахват и лепилото се измива с топла вода и кърпа.

Резултати

Резултатите от ЕЕГ-то се разчитат при последващата консултация с детски невролог. По преценка на лекаря могат да се направят допълнителни изследвания- като ЯМР на мозъка- за уточняване на диагнозата и назначаване на лечение.

 

Неврологичен пакет – Ядрено-магнитен резонанс на глава (ЯМР)

Какво е ЯМР на глава?

Ядрено-магнитният резонанс (ЯМР) на мозъка е безопасен и безболезнен тест, който използва магнитно поле и радиовълни за получаване на подробни изображения на мозъка и мозъчния ствол. ЯМР се различава компютърната томография, тъй като не използва радиация.

Ядрено-магнитният резонанс се състои от голям магнит с форма на поничка, който има тунел в центъра. Пациентите се поставят на маса, която се плъзга в тунела. Някои центрове имат отворени апарати за ЯМР, които имат по-големи отвори и са полезни за пациенти с клаустрофобия.

По време на изследването радиовълните манипулират магнитното положение на атомите на тялото, които се улавят от мощна антена и се изпращат към компютър. Компютърът извършва милиони изчисления, което води до ясни черно- бели изображения на тялото в напречно сечение. Тези изображения могат да бъдат преобразувани в триизмерни (3-D) изображения на сканираната област. Това помага да се идентифицират проблемите в мозъка и мозъчния ствол, когато сканирането се фокусира върху тези области.

Защо се прави ЯМР на мозъка?
ЯМР може да открие различни състояния на мозъка като кисти, тумори, кървене, подуване, аномалии в развитието и структурата, инфекции, възпалителни състояния или проблеми с кръвоносните съдове.

ЯМР на мозъка може да бъде полезен при оценка на проблеми като постоянно главоболие, световъртеж, слабост и замъглено зрение или гърчове и може да помогне за откриване на определени хронични заболявания на нервната система.

Подготовка за изследването

В много случаи ЯМР на мозъка не изисква специална подготовка. Преди изследването трябва да се премахнат всякакви предмети, съдържащи метал (като очила и бижута), тъй като те могат да създадат светло или празно петно върху диагностичния филм. Лаборантите трябва да се уверят, че детето няма вътрешни метални импланти от предишна операция или нещо друго, което може да причини проблем в близост до силно магнитно поле. В залата за ЯМР не се допускат електронни устройства.

За да се получат най- качествените резултати от ЯМР, детето трябва да лежи неподвижно по време на сканирането. Поради тази причина може да е необходима анестезия, особено за бебета и малки деца, които не могат да останат неподвижни за теста.

Анестезията се поставя след консултация с анестезиолог. Ако детето ще бъде упоено, храната и течностите трябва да бъдат спрени най-малко 6 часа преди изследването. Родителите могат да останат в залата за ЯМР с детето си до началото на теста. Детето ще бъде наблюдавано през цялото време и ще бъде свързано с машина, която проверява сърдечния ритъм, дишането и нивото на кислород.

Извършването на ЯМР на мозъка обикновено отнема 30-45 минути.

За да се открият специфични проблеми, на детето може да бъде даден контрастен разтвор. Разтворът е безболезнен. Контрастът подчертава определени области на мозъка, като кръвоносните съдове, така че лекарите могат да видят повече подробности. Контрастният разтвор, използван при ЯМР тестове, като цяло е безопасен. Въпреки това, могат да се появят алергични реакции. При проблем с бъбреците прилагането на контраст трябва да се обсъди с наблюдаващия лекар.

След като изследването приключи детето може да бъде преместено в зона за възстановяване от анестезията. Повечето упойки отшумяват в рамките на 1-2 часа и всеки даден контрастен материал трябва да премине през тялото за около 24 часа.

Резултати

ЯМР изображенията ще бъдат разгледани от рентгенолог, който е специално обучен да интерпретира сканирането. Радиологът изпраща разчитане на детския невролог, който ще обсъди резултатите с родителите и ще обясни какво означават те.

Консултация с детски невролог.

Детски неврологичен пакет: резултатите от изследванията-ЕЕГ и ЯМР ще бъдат обсъдени с детски невролог. При установяване на нарушения ще бъде препоръчано лечение или наблюдение.

Офертата включва:

 • Консултация със специалист невролог
 • Консултация с анестезиолог
 • ЕЕГ – 24/48 часа ЯМР на глава с анестезия
 • Трансфер от/до летище/автогара, хотел- болница
 • Преводач на български език

Офертата НЕ включва:

 • провеждането на допълнителни изследвания за уточняване на диагноза (ако се наложи).
 • Разходи от личен характер
 • Медицинска застраховка за пътуването
 • Пътни разходи България-Турция-България
 • Хотелско настаняване

Специфични изисквания:

 • Оплаквания, хронични заболявания, минали изследвания или епикризи
 • Фамилна обремененост
 • Възраст
 • Дали има установени алергии
 • Дали приема медикаменти

Изпратете запитване

"*" обозначава задължителните полета

Име и фамилия*
Пуснете файлове тук или
Приети типове файлове: jpg, pdf, Максимален размер на файла: 2 MB, Максимален брой файлове: Максимален брой файлове: 6.
  Формат jpg, pdf, максимум 3 файла.

  Оставете коментар

  Последно преглеждани в раздел
  "Оферти"

  Специална
  2,900
  валидна до:
  30-04-2024
  Супер Промо
  1,950
  валидна до:
  30-04-2024
  Супер Промо
  2,500
  валидна до:
  30-04-2024
  Топ цена
  1,500
  валидна до:
  30-04-2024
  Супер Промо
  3,000
  валидна до:
  30-04-2024

  Запишете го в Pinterest

  Акции
  Споделете това

  Регистрирайте се

  • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
  • Моля, въведете имейл
  • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
  • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
   Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
   Устойчивост на паролата
  • Въведете паролата си отново.
  • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

  Запитване за час

  Вход в профила ви:

  Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

  Офисите ни в страната и чужбина:

  Централен офис София:

  ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

  Офис Бургас:

  ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

  Офис Пловдив:

  бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

  Офис Шумен:

  ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

  Офис Македония:

  Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония