Intense pulsed light – IPL

Intense pulsed light - IPL 001

С напредването на възрастта кожата също остарява и проблеми като линии, бръчки и увисване могат да бъдат обезпокоителни както за жените, така и за мъжете. От друга страна, технологиите от ново поколение, използвани в подмладяването на кожата, привличат вниманието с успешните си резултати. Тези технологии се използват не само за подмладяване на кожата, но и за лечение на зачервяване и васкуларизация, причинени от розацея, белези от акне, пукнатини и белези по кожата. IPL се откроява сред новото поколение технологии за подмладяване на кожата.

Какво е IPL?

IPL, съкратено от „интензивна импулсна светлина“, означава „концентрирана импулсна светлина“ или „широколентова светлина“. IPL технологията е система за светлинна терапия, която използва прожектори с различни дължини на вълната. Докато на по-малките площи може да бъде приложена лазерна технология, по-големи площи могат да бъдат обработени с един изстрел с IPL технологията. IPL технологията е по-концентрирана система и се откроява сред новото поколение методи за подмладяване на кожата. Тя може да действа под кожата с ниска енергия и може да се използва ефективно при много кожни проблеми благодарение на различните си нанометрови филтри.

При кои заболявания се използва IPL?

Най-успешните области на приложение на IPL системата са зачервяване и васкуларизация при розацея, активни акне лезии, белези от акне и лечение на петна по кожата. Благодарение на главата NT800 вътре в уреда се използва и за антистареене, стягане на кожата, придаване на блясък и подмладяване.

Области на използване на IPL:

 • Пигментирани лезии (лунички, старчески петна и рождени белези)
 • Лентиго (вид слънчеви петна)
 • Мелазма (бременност и слънчеви петна)
 • Съдови лезии
 • Телеангиектазия (лезии, наблюдавани като червени петна по кожата)
 • Пойкилодермия (зачервяване)
 • Акне
 • Розацея
 • Подмладяване на кожата
 • Епилация
 • Белези

Как се прилага IPL?

IPL технологията, която използва интензивен светлинен импулс, предлага възможности за лечение с различни филтри за третиране. Светлината с дължини на вълната между 400-1200 nm може да бъде преобразувана в определени дължини на вълната с помощта на специални филтри и капачки. Може да се използва в отделни дължини на вълната за стягане и подмладяване на кожата при лечение на дефектна кожа, за лечение на зачервено лице или за лечение на акне. С технологията за бърз лъч, 20 Hz светлина работи максимум 16 пъти за максимум 16 секунди и всичките 320 импулса се формират плавно при супер висока скорост. Системата осигурява контролирано заснемане на място със стандартни и опционални сапфирени фокусни глави.

Често задавани въпроси относно IPL

Каква е разликата между IPL и лазер?

Разликата между IPL и лазер е вида на светлината, приложена при лечението. IPL (интензивна импулсна светлина) е широколентов импулсен източник на светлина. Лазерът работи с една дължина на вълната, по-силен лъч. За разлика от лазерните устройства, IPL използва широк спектър на светлина с множество дължини на вълната. IPL енергията е по-слаба в сравнение с лазерните устройства и не се разпространява линейно- разпръсква се и обхваща по-голяма площ.

Има ли болка по време на процедурата IPL?

IPL приложението не е болезнен метод като цяло. Въпреки това, тъй като праговете на болка при пациентите могат да бъдат различни, анестетичните кремове могат да се използват при хора с нисък праг на болка. Пациентите съобщават за повишаване на температурата в областта, където се прилага апликацията, а не за болка.

За кои области се прилага IPL (BBL)?

 • Лице
 • Ръце
 • Врат
 • Може да се използва върху всички области на кожата, където се желае ефективност.

Колко сесии и колко често се използва IPL?

Броят на сесиите и периодите, които трябва да се прилагат, варират в зависимост от кожния проблем, който трябва да се третира с IPL метода. Въпреки това, ако трябва да се прецени като цяло, обикновено са достатъчни 3 сесии на лечение с 3-седмични интервали. Всяка сесия продължава средно между 30-45 минути. Повърхностният характер на петното, цветът на кожата на пациента и спазването на правилата след лечението влияят на степента на успех.

Какво трябва да се има предвид след IPL лечение?

За да се увеличи успеваемостта след IPL лечение, е необходимо да се спазват препоръките на лекаря:

 • Необходимо е да се пази много добре от слънцето. Ако е необходимо, трябва да се защити с кремове, съдържащи висок защитен фактор.
 • По време на третирането трябва да се използва овлажнител.
 • Ако има тънки корички, падащи след прилагане на IPL, те не трябва да се отчупват, а трябва да се оставят да зарастнат сами.

При третиране на петна петното става по-тъмно през първите 2 седмици, а след това изсветлява. Няма повод за притеснение.

Кога започват да се забелязват ефектите след прилагане на IPL?

Когато IPL се прилага за зачервяване, има намаляване на зачервяването от първата сесия.

Въпреки че лекото възпаление се увеличава първоначално, когато се прилага IPL за акне, акнето избледнява в рамките на 2-3 седмици.

Веднага след IPL третирането цветът на петното става по-тъмен. В рамките на 7-10 дни кожата леко се отлепва повърхностно и цветът на петното обикновено става по-светъл. Появява се по-ярък, жив и равномерен тон на кожата.

За повече информация, ние, Медикъл Караджъ сме на ваше разположение.
Обадете ни се на телефоните на „Медикъл Караджъ“0879 977 401 или 0879 977 402.

Следете и постоянно обновяващото ни се съдържание във Фейсбук.

 

По направление
Няма коментари

Публикувайте коментар

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В
България, София
+359 878 500 940
+359 879 977 402

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис В. Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
България, Пловдив
+359 879 009 742

Офис Велинград:

бул. Съединение 83
България, Велинград
+359 878 500 720

Офис Кърджали:

ул. Дедеагач 7 (Център)
България, Кърджалител.

+359 878 500 810

0361 / 22 833

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400
Велес, Македония

+38978746674 

"*" обозначава задължителните полета

*
Имейл*
ГГГГ с наклонена черта ММ с наклонена черта ДД
Hidden
Пуснете файлове тук или
Приети типове файлове: jpg, pdf, Максимален размер на файла: 2 MB, Максимален брой файлове: Максимален брой файлове: 3.

  Запишете го в Pinterest

  Акции
  Споделете това