Естетична стоматология

Целта на естетичната стоматология е да направи зъбите и съответно усмивката ви да изглеждат много по-приятни с помощта на различни съвременни методи. Можем да ги изброим, както следва:

Избелване на зъби

Всички искаме да получим „перлено бяла“ усмивка. Избелване на зъби е една от атрактивните и предпочитани в момента процедури, която съчетава в себе си най-новите техники и технологии в избелването.

Нашите зъби съдържат милиони малки микроскопични пори и с течение на времето остатъци от храна, газирани напитки, чай, кафе или тютюн проникват през тях, което кара зъбите ни да се обезцветят и да загубят естествената си белота.

При среща с дентален специалист ще бъдете консултирани като:

 • Ще се определи най-доброто избелващо лечение за вас.
 • Ще се обсъди цялостният процес на избелване.
 • Ще се изработят специални шини, които се оформят по вашата захапка, така че да паснат абсолютно точно. Той ще гарантира оптимални резултати, тъй като ще получите равномерно разпределение на активен гел върху зъбите си.

Ако предпочитате процедурата да се извърши в зъболекарския кабинет, ще е нужно да отделите, дори по-малко от час и е възможно да се постигне изсветляване до осем нюанса. Използва се специална апаратура, която ще активира избелващия разтвор, осигурявайки незабавни резултати, продължаващи приблизително една година. Важно е да имате предвид, че вашата генетика и навици, като консумирането на определени храни и напитки, имащи оцветяващи свойства, могат да намалят резултатите с времето.

Избелването на зъби е бързо, евтино и неинвазивно решение. Съвременните методи дават доста богати възможности за ползване на избелващите гелове. Най-често процедурата се провежда комбинирано в клиниката и в домашни условия. Денталният специалист ще Ви посъветва, относно етапите, начина на ползване, определянето на изходния цвят и правилата и стриктността, които се изискват в последващата грижа. Ще се определи изходния цвят технология. Процедурата осигурява ефективни резултати, обикновено отнема от 7 до 10 дни. а нивото на белота, което се постига, зависи от естествения цвят на емайла и порьозността на зъбите. (Зъбният емайл е най-твърдата тъкан в човешкия организъм и е хомогенен и минерализиран. Поради това той се оцветява и избелва трудно. Дентинът е доста по-порьозен и има обособени каналчета. Поради тази порьозност дентинът се оцветява и обезцветява много по-лесно в сравнение с емайла.)

Импланти

Имплантите са отговорът на съвременната стоматология, когато става дума за липсващи зъби. Системата за зъбни импланти осигурява безопасен и надежден метод за подмяна на зъбите, независимо дали сте загубили един, няколко или всичките си зъби. След поставянето на зъбни импланти усмивката е повече от уверена и всички притеснения отпадат. Те са най-доброто решение за трайна смяна на зъби, тъй като са проектирани да заместват липсата напълно – както на ниво корен, така и на коронка. Коренът на зъбния имплант е направен от биосъвместим метал, известен като „титан“ – който е много здрав и се приема от тялото ви, както никой друг метал. Той се поставя във венеца, за да образува сигурна основа, докато горната част на импланта е керамична корона, която осигурява естествено изглеждащ нов зъб. След като короната Ви е поставена, никой няма да разбере, че имате зъбни импланти.

Фасети

Порцелановите зъбни фасети представляват тънки обвивки, всяка от които е направена индивидуално от зъботехническа лаборатория, за да осигури перфектно прилягане върху предната повърхност на зъба. Те са неинвазивно дентално решение за счупени, обезцветени и изкривени зъби, които са износени и с неправилна форма, за да се постигне ефект на напълно естествени зъбни редици и възстановяване първоначалния вид на усмивката. За много пациенти те са предпочитан избор за драматично преобразяване и са и популярен избор за достигане на перфектен външен вид.

Порцелановите фасети са специално изработени от експерти зъботехници в зъботехническа лаборатория с голямо разнообразие от форми, размери и цветове. Зъбните фасети също са идеална възможност за лечение на зъби, които са били сериозно оцветени (и не могат да бъдат постигнати резултати чрез избелване), за затваряне на празнини, за не добре изглеждащи счупени зъби.

Керамични корони

Ако зъбът е счупен, силно разрушен или повреден по такъв начин, пломбата не е достатъчно здрава, за да го поддържа. В този случай зъболекарят може да препоръча корона, като най-подходящ вариант за лечение.

Коронката е защитно покритие, монтирано върху съществуващата структура на повреден зъб, за да възстанови функцията и външния вид. С напредване на съвременните технологии, изцяло керамичните коронки са доказано, толкова здрави и издръжливи, колкото метало-керамичните корони и така са в състояние да предложат на пациентите най-доброто и дълготрайно решение и не на последно място – съвсем естествен вид на зъбите.

Предимства са липса на тънка черна линия, която се получава на нивото на венците и са направени така, че да съответстват на естествените ви зъби по форма и цвят. Изцяло керамичната корона е естествено изглеждаща възстановка, която може да се слее с останалата част от вашата усмивка.

Коронките могат да бъдат идеалният вариант за лечение при следните стоматологични проблематични ситуации:

 • За възстановяване на силно счупени зъби
 • За възстановяване на отслабени зъби
 • За възстановяване на неравен или зъб с неправилна форма
 • За възстановяване на яркостта на обезцветените зъби
 • За защита на зъб с изваден корен
 • За да замените стара корона, която вече не стои много добре или която е обезцветена

Зъбни протези

Заболяване, злополука или недостатъчни грижи е възможно да са причина за загубата на един или няколко зъба. Ненавременното провеждане на дентално лечение води до трайни и негативни последици. Зъбните протези позволяват на хора, загубили всичките си зъби да възстановят тяхната пълна функционалност – да говорят, да се усмихват и да се хранят.

Протезите са специфични за пола и са изработени от най-съвременните материали. Независимо дали основата на протезата е направена от пластмаса, оцветена с гума или биосъвместима метална сплав, бъдете сигурни, че тя ще бъде устойчива на удар и ще предложи възможно най-доброто прилягане и ще допринесе за самочувствието Ви.

Дигитално проектиране на усмивката

Представлява революционна технология, която помага на зъболекаря да планира предварително процедурата до най-малките детайли, като от своя страна, всеки пациент получава яснота в това как би изглеждала желаната усмивка, и да се доближи максимално до крайната цел.

Апаратурата е най-модерна, а самата процедура напълно безболезнена.

Тя има следните предимства:

 • Позволява да видите предварително как ще изглеждате след приложеното лечение.
 • Имате ясна представя относно очакванията си.
 • Знаете последователността и етапите на лечението.
 • Гарантира се пълна точност и прецизност при изпълнение на процедурите.
 • Избягват се евентуални грешки.

За повече информация, ние, Медикъл Караджъ сме на ваше разположение.
Обадете ни се на телефоните на „Медикъл Караджъ“0879 977 401 или 0879 977 402.

Следете и постоянно обновяващото ни се съдържание във Фейсбук.

Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Централен офис София:

ул. Георги Бенковски 46
България, София 1202
+359 879 009 742
+359 879 977 401

 

Офис Варна:

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

 

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

 

Офис Велико Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420

 

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
България, Пловдив
+359 878 500 810