Д-р Ибрахим Алпер Аксакал

д-р Ибрахим Алпер Аксакал

Д-р Ибрахим Аксакал е сред водещите специалисти по пластична, реконструктивна и естетична хирургия в Турция. Рейтингът му в страната е 4.7 от 5 точки.

Д-р Ибрахим Аксакал е роден в Трабзон през 1985г. Образованието си завършва в медицинския факултет на Истанбулския университет през 2009г., в катедрата по пластична и реконструктивна хирургия. След това специализира в Университет Ondokuz Mayıs, като завършва през 2015г. Работният му опит започва в учебната и изследователска болница Самсун през 2015г., където работи 2 години. Следващите две години работи в болница Медикъл Парк Гебзе. През 2019 г. започва частната си практика.

Зад гърба си има над 2000 операции, като е най-търсен за ринопластика, оформяне на тялото и липосукция, естетика на гърдите и лицето. Има множество международни публикации и изследвания.

Медицинските интереси и практика на д-р Аксал са в поднаправленията:

  • Ринопластика
  • Естетика на гърдите
  • Естетика на лицето
  • Оформяне на тялото и липосукция
  • Трансплантация на коса

Д-р Аксал има множество изследвания и международни публикации, засягащи развитието на пластичната операция на лицето, ринопластика, липосукция и др. Също така взема участие в няколко национални и международни презентации и конгреси по микрохирургия и пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

Д-р Ибрахим Алпер Аксакал - 001
Д-р Ибрахим Алпер Аксакал - 002

Пластично – реконструктивна хирургия на гърди

Естетичните операции на гърдите включват интервенции по намаляване, уголемяване и повдигане. Въпреки че най-често тези процедури се извършват на база мотиви от естетическо естество, те могат да са мотивирани и от здравословни проблеми.

Намаляване на гърдите

Това е предпочитания хирургичен метод за пациентки, чийто обем на гърдите е по-голям от нормалния размер на тялото. Често пациентките стигат до тази процедура при болки в гърба, кръста и шията. Операцията отнема приблизително 3-4 часа и е задължително да останете в болницата поне за 24 часа за наблюдение.

Увеличаване на бюста

Операция за уголемяване на бюста се извършва при пациенти, чийто обем на гърдите е по-малък от нормалните размери на тялото. Протезите, които ще се използват, се решават според измерванията и телесната структура на пациента. В тези случай могат да се направят симулации с помощта на 3D програма. Тук е правилно да отбележим, че увеличаването на бюста се мотивира предимно от естетични причини.

Естетика на абдоминалната област

Операциите за оформяне и стягане на корема се наричат абдоминопластика и липосукция. В зависимост от нуждите на пациента могат да се приложат и двете процедури в една и съща сесия.

Операцията за стягане на корема се извършва под обща анестезия. С разрез, подобен на цезарово сечение, коремната тъкан на кожата се отстранява заедно с подкожните тъкани. След завършване на необходимия процес излишната кожа и подкожните тъкани се отстраняват и операцията завършва с подходящи естетични шевове. За да се предотврати кървенето или натрупването на течности под кожата по време на операцията, тези течности се отстраняват с помощта на дренажи.

Гинекомастия

Увеличаването на гърдите при мъжете (гинекомастия) се дължи на директния ефект на естрогенния хормон върху млечните жлези. Тази ситуация понякога може да възникне при влошаване на хормоналния баланс или повишена чувствителност на млечните жлези към естроген.

Увеличение на гърдите „от женски тип“ може да се наблюдава при млади мъже с генетично предразположение. Проблемът с гинекомастията може да се лекува с метод на липосукция, ако няма отпускане на кожата. При обща анестезия процесът на липосукция отнема около 1 час. Ако има излишна мазнина, както и излишна кожа, тази ситуация може да бъде елиминирана чрез хирургическа интервенция.

Затворена ринопластика

Това е хирургическа техника, която се прави през ноздрите и няма разрез на върха на носа. Изисква повече опит, отколкото отворена техника. Тъй като няма разрез на върха на носа, няма риск от белези. Има по-малко или никакво подуване и посиняване в сравнение с отворената техника, а отокът намалява по-бързо.

Проблемите с дишането също могат да бъдат коригирани с техниката на затворена ринопластика. След операцията не се усеща болка, благодарение на дълго действащите обезболяващи, приложени към носа по време на операцията, която трае средно 2 часа. Препоръчително е да останете в болницата за една нощ. Има контроли на трети и седми ден. Отнема 1 година, докато носът придобие пълната си форма. Не е подходящо да влизате в басейн в продължение на 4 седмици след операцията. Очила могат да се използват след 8 седмици.

Отопластика

Тъй като развитието на ухото завършва около 6-годишна възраст, от тази възраст нататък може да се извърши видима операция на ухото. Операцията може да повлияе отрицателно в ментално отношение на децата в училищна възраст. Превръзките, които се налагат да бъдат поставени, могат да предизвикат подигравателно отношение, а това да травмира малкия пациент. За това е препоръчително операцията да се направи преди започване на училище.

Операцията се извършва с обща анестезия при деца и локална анестезия при възрастни. Това е процедура от около 1 час и не изисква хоспитализация. Препоръчително е пациента да наложи превръзка на ухото за 3-4 седмици.

Блефоропластика

Целта на блефоропластиката е да премахне умората, да ги освежи и да придаде по-млад вид.

Блефоропластика на горния клепач

Целта на операцията на горния клепач е най-вече, за да се премахне излишната кожа, да се елиминира натрупването на мазнини и ако е необходимо да се повдигне малко веждата. Поради тази причина когато се планира операция на горния клепач се прави и оценка на веждата.

Блефоропластика на долния клепач

При оценка на долния клепач трябва да се оцени връзката между клепача и бузата. Една от важните промени в лицето ни с възрастта е загубата на меки тъкани и мазнини в областта.

Други

Няма коментари

Съжаляваме, функцията за коментари не е достъпна към момента.

Офисите ни в страната:

Централен офис София:

Офис Варна:

ул. Георги Бенковски 46
България, София 1202
+359 879 009 742
+359 879 977 401

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис В. Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
България, Пловдив
+359 878 500 810

Офис Велинград:

ул. Николай Гяуров №1
България, Велинград
+359 878 500 720

Pin It on Pinterest