проф. д-р Селахатин Йозмен

проф. д-р Селахатин Йозмен

Ръководителят на екипа, извършил първата 3D трансплантация на лице от жена на жена в Турция, ще гостува в България на 22 февруари 2020. Проф. д-р Селахатин Йозмен, специалист по пластична, естетична и реконструктивна хирургия и носител на 8 международни награди до момента, ще консултира безплатно пациенти в София. Той пристига по покана на Здравен информационен център Медикъл Караджъ, в отговор на многобройни запитвания от пациенти. Гостуването му е и в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

Консултациите с проф. д-р Йозмен са подходящи за пациенти, които се интересуват от получаване на допълнително становище в чужбина, в частност Турция и провеждане на съответната интервенция там.

Проф. д-р Селахатин Йозмен е един от най-търсените специалисти в областта на естетичната и реконструктивната хирургия в Турция, а кариерата му преминава през едни от най-добрите клиники в света.

Проф. Йозмен е известен с това, че работи еднакво усърдно и успешно както при пациенти с чисто естетични корекции, така и при такива с тежки вродени малформации, лицеви фрактури, нуждаещи се от лечение на хронични рани или от реконструктивни микрохирургични операции.

Основни направления, в които работи проф. д-р Селахатин Йозмен са:

  • Естетична хирургия – ринопластика, хирургия на гърдата, лицева естетика (фейслифтинг, лифтинг на врата, клепачите и челото), оформяне на тялото (Липосукция -липосклуптуриране, абдоминопластика, повдигане на бедрата и т.н.), генитална естетика, ушна естетика и т.н.]
  • Краниофациална (лицево-черепната хирургия), ортогнатична и травматологична хирургия, вродени малформации
  • Реконструктивна микрохирургия (на гърдата, на ръце, лицева, реконструкция след изгаряне)
  • Третиране на рани
  • Хирургия на ръката: Контрактура на Дюпюитрен, вродени аномалии на ръцете (полидактилия, синдактилия и др.)

Кой е проф. д-р Селахатин Йозмен?

Роден през 1971 г. в Кизилтепе, проф. д-р Селахатин Йозмен, завършва трети по успех факултета по медицина към Университет “Хаджеттепе” през 1995 г. През 2002 г. завършва своята специализация във факултета по медицина на Университета “Гази” в катедрата по пластична хирургия.

Отличия

Между 2002-2003 г. получава TUBITAK субсидия от Съвета по научни и технологични изследвания на Турция, и работи към Клинична фондация в катедра по пластична хирургия в Кливланд, Охайо, САЩ. Там развива своя капацитет в областта на:

  • съвременната микрохирургия
  • стволовите клетки
  • трансплантациите на лице и крайници
  • исхемично-реперфузионните увреждания
  • и върху количественото сензорно-невронно изследване на пациентите с диабет

Проф. д-р Селахатин Йозмен има 6 международни награди от проучвания, в които участва. Печели награда за млади учени EURAPS и работи в Sahlgrenska Akademin – Катедра по пластична хирургия в Гьотеборг, Швеция, в областта на лицево-черепната хирургия. През 2007 г. печели първа награда на САЩ PSEF в областта на научните изследвания. Същата година д-р Йозмен получава сертификат ICW, Германия. Д-р Йозмен притежава още 8 международни и 12 национални награди.

Постижения

Автор е и съавтор на повече от 80 международни доклада и 84 международни презентации. Участва в общо 41 национални доклада и 220 национални презентации.
Автор е и съавтор на 4 глави в международни книги и 2 глави в национални. Редактор е на две преведени книги („Mastering Rinoplasty“ и „Publishing and Presenting Clinical Research“).

През март 2012 г. той ръководи екипа, който извършва третата лицева трансплантация в Турция (Първа 3D и първа трансплантация на лице от жена на жена в Турция) в университета „Гази“. Той е член и на Съвета за комбинирани трансплантации на тъкани на Министерството на здравеопазването. Получава званието асистент през 2004 г., доцент през 2007 г. и професор през 2013 г. в университета „Гази“.

Професор д-р Йозмен работи от 2014 г. насам към VKV American Hospital & Medical School, Коч университет, Истанбул, Турция в отделението по пластична хирургия като професор по пластична хирургия.

„Преди всичко, трябва да се знае, че пластичната, реконструктивна и естетична хирургия не е отделение за макиаж, а много сериозно хирургично направление. Ние правим много тежки и големи по обем операции.“

Селахатин Йозмен

Всички български пациенти, които желаят да се възползват от възможността за безплатни консултации с проф. д-р Йозмен в София на 22 февруари 2020 г., трябва да си запишат предварително час на телефоните на здравен информационен център Медикъл Караджъ: 0878 500 940 или 0879 977 402.

Имайте предвид, че по време на консултациите със специалиста, прегледи няма да бъдат извършвани. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполага пациента към момента.

Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Варненски офис:

ул. Михаил Колони 19,
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

Бургаски офис:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163