Шанс за пациенти с диабет и рак: Топ хирургът Д-р Турул Демирел пристига в София на 21 и 22 октомври

Д-р Турул Демирел

Шанс за пациенти с диабет и рак: Топ хирург пристига в София

Д-р Турул Демирел, един от десетината хирурзи по света, които успешно практикуват уникална операция за лечение на диабет тип 2, ще гостува в София на 21 и 22 октомври. Д-р Демирел е специалист с международен опит и признание в областта на диабетната и онкологичната хирургия. Топ специалистът от болница „Медикал Парк Газиосманпаша“ (Турция) пристига у нас по покана на „Медикъл Караджъ“ – компанията, която подпомага пациентите при разрешаването на техния здравословен проблем, у нас или в чужбина.

През последните години в няколко държави по света – Бразилия, Япония, Индия, Америка, Италия и Турция – започна да се прилага нов хирургичен метод за лечение на диабета, който постига впечатляващи резултати. Нарича се „илеална интерпозиция“ и представлява „изместване“ на червата, при което по много по-мощен начин в сравнение с всички лекарства и инсулин се премахват щетите върху бета-клетките, които стоят в основата на захарния диабет. Операцията е лапороскопска и се извършва през 6 малки отвора, без разрез на корема. Резултатите към момента са повече от обещаващи, разказва д-р Демирел, който успешно прилага метода в Турция. 85% от пациентите се изписват от болницата напълно независими от инсулина. При 10% от тяхмедикаментозното лечение се намалява и спира в рамките на няколко месеца. При 5% от опериранитесе намалява употребата на инсулин и се постига по-добър контрол на кръвната захар.

Това означава, че при 95% от пациентите се постига ремисия и се спира приемът на инсулин. С революционния нов метод успешно се премахват и съпътстващи проблеми при диабета, така че на пациентите не им се налага да вземат и лекарства срещу холестерол и високо кръвно, посочва д-р Демирел. Той е приложил успешно иновативната операция при стотици хора от цял свят, включително и няколко пациенти от България.

Операцията е подходяща за пациенти с диабет тип 2 на възраст между 18 и 70 години, при които заболяването е диагностицирано преди повече от 2 години и които не успяват да контролират добре нивото на кръвна захар със стандартното лечение. Тя не се прилага при хора с диабет тип 1 и такива, които успешно контролират болестта с медикаментозно лечение. За разлика от т.нар. метаболитна хирургия, която се практикува от години, илеалната интерпозиция може да се прилага и при пациенти с диабет, които нямат наднормено тегло.

Сега пациенти от България, които се интересуват от новия метод, имат възможност да проведат безплатна консултация с д-р Турул Демирел в София. За целта те трябва да си запишат час предварително и да предоставят медицинската документация, с която разполагат до момента.

От безплатните консултации могат да се възползват и пациенти с онкологични заболявания, които имат нужда от хирургично отстраняване на засегнатите тъкани. При рак на гърдата например стандартното лечение включва операция, а най-често използваният метод е т.нар. мастектомия, при която гръдната тъкан се премахва напълно. Съвременните медицински практики обаче целят максимална защита на здравите тъкани и съхранение на гърдата в по-ранните стадии на болестта. Така резултатите са аналогични с тези при тоталната мастектомия, а ползите за физическото и психическо състояние на пациентките са несъизмерими. Д-р Демирел прилага щадящи операции винаги, когато това е възможно. Той е и един от водещите хирурзи в Турция за лапароскопска резекция на дебело червопри пациенти с онкодиагноза. Пациентите, които желаят консултация, трябва да представят епикризи и образни изследвания.

За безплатна консултация с д-р Турул Демирел на 21 и 22 октомври можете да се запишете на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0895 770 869 или 0879 977 401.

Необходими изследвания за консултация за диабетна хирургия:

 • HbA1C – Гликиран хемоглобин
 • Кръвна захар – /на гладно и след хранене/
 • Инсулин – /на гладно и след хранене/
 • C Peptid /Ц пептид/ – на гладно и след хранене
 • Aнти – GAD
 • IAA
 • ICA

Преди да се даде кръв за тестовете, за които се изисква да сте гладни, предната вечер и сутринта не трябва да сте приемали лекарства.
Тестовете, които са след хранене, трябва да се направят един час след самото хранене, като трябва да сте приели около 300 – 350 калории.

 

Оставете коментар

Последно преглеждани в
блога

Запишете го в Pinterest

Акции
Споделете това

Регистрирайте се

 • Въведете потребителско име. То НЕ може да бъде променено след създаването на профила.
 • Моля, въведете имейл
 • За да сме сигурни, че не бъркате при изписване, моля повторете имейла си отново.
 • Въведете паролата си. Минимална дължина - 8 знака.
  Паролата трябва да има минимална усточливост от: Среден
  Устойчивост на паролата
 • Въведете паролата си отново.
 • Моля, приемете условията ни за ползване на сайта. Можете да ги прочетете тук.

Запитване за час

Вход в профила ви:

Ако нямате регистрация не се колебайте – регистрирайте се. Ще можете да коментирате безпрепятствено.

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В България, София

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75 България, Бургас 8000

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2 България, Пловдив

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2 България, Шумен.

Офис Кърджали:

ул.Дж.Вашингтон - Пентагон Секция Д етаж 2 офис 17

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400 Велес, Македония