Болница Brüksel IVF and Women’s Health Center

„Открийте нашите достойнства, които вярваме, че ни разграничават.“

Турция се превърна в популярна дестинация за всички, стремящи се към свое дете посредством ин витро оплождане (IVF) и лечение. Тя е притегателен център с успешните си клиники и достъпни цени. Чрез дългогодишния си опит Brüksel IVF and Women’s Health Center, в лицето на своите ерудирани специалисти, съобщават чудесната новина за зачатието на над 30 000 семейства по цял свят.

След дълги години работа като началник на отделението по ендоскопска хирургия и IVF в Brussels Edith Cavell Medical Institute and Hospital Français в Белгия и след богатия опит, който натрупва там, през 2007 г. проф. д-р Юджел Караман основава Brüksel IVF and Women’s Health Center (Брюксел IVF и Център за женско здраве) в Истанбул, Турция.

Brüksel IVF and Women’s Health Center разполага с медицинско оборудване на световно ниво и екип от специалисти в областта на женското здраве и инвитро оплождането. След повече от 30 години европейски опит и като основател и медицински директор, проф. д-р Караман прецизно подбира персонала, работещ в центъра.

Болница Brüksel IVF and Women's Health Center - 001

Защо да изберете Brüksel IVF and Women’s Health Center?

 • Персонален подход към всеки пациент – В болницата безусловно вярват в твърдението, че всеки мъж или жена, който се подлага на лечение за безплодие, е уникален случай. Всяка двойка, която се обръща към центъра, за да получи помощ, има уникална медицинска история и свой проблем, и причина за безплодието. Според разбирането, в основата на успеха е персонализирания план за лечение при всеки отделен случай.
 • Ембриологична лаборатория от световна класа – Ембриолозите и техниците, които работят върху яйцеклетките, сперматозоидите и ембрионите, са от решаващо значение за асистирано-репродуктивната обработка. Те трябва да са толкова опитни, колкото и клиничните експерти, които контролират лечението. От учените, които работят в ембриологичната лаборатория, се очаква да имат най-високо ниво на опит в областта. В допълнение към отличния персонал на лабораториите идва качеството на оборудването, високото технологично ниво и състоянието на вентилация, които са важни критерии за всяка успешна лаборатория от световна класа. В болницата не само следват иновациите в областта на асистираните репродуктивни методи на лечение, а създават иновации в областта, залагайки на изпитаната персонализирана философия за лечение.
 • Подсигурителна система за запис на ембриони
 • Център за напреднала ендоскопска хирургия
 • Brüksel IVF and Women’s Health Center разполага с добре обучени експерти по асистирано репродуктивно лечение. Основателят, проф. д-р Юджел Караман, е участвал в първите ин витро оплождания в Брюксел и е един от пионерите в много разработки в тази област от 2008 г. насам. След повече от 30 години европейски опит, проф. д-р Караман особено внимателно сформира персонала на центъра.
Болница Brüksel IVF and Women's Health Center - 002
Болница Brüksel IVF and Women's Health Center - 003

За успешно лечение се следват няколко важни стъпки:

 • Безплатна първоначална онлайн консултация със специалист. По време на този първи контакт с пациента, бива прегледана медицинска история и текущите резултати от всички тестове, за да стане ясно какви са реалните очаквания на пациентите. Тази консултация е добра възможност всички въпроси, които пациентът може да има относно процеса, да намерят своя правилен отговор.
 • Следва първо посещение за медицинска консултация в клиниката.
 • Скрининговите тестове са следващата стъпка – По време на медицинската онлайн консултация ще бъде предоставен пълният списък от тестове, необходими за лечението. Ако e невъзможно извършването на тези тестове на местна територия, те могат да бъдат извършени по време на посещението на пациента в Brüksel IVF and Women’s Health Center.
 • Спермограма – от мъжете се изисква да дадат проба от сперма в клиниката за получаване на точен резултат.
 • Изготвяне на персонализиран план за лечение и проследяване на лечението – След първото посещение ще бъде предоставен персонализиран план за лечение. Продължителността на лечението може да варира в зависимост от вида на лечението, на което ще се подложи пациента. Винаги се изработва план за лечение, който е съобразен с графика на лекувания.
 • Второ посещение в клиниката – при него се извършва или процедурата за осеменяване, или пункция на яйцеклетки, или трансфер на ембриони, в зависимост от лечението.
 • Тест за бременност – След процедурата се дава детайлна информация за това как пациентката да се грижи за себе си след лечението и инструкции, относно това как да продължи с лекарствата си и кога да извърши теста за бременност (количествен β-hCG). Медицинският екип поддържа връзка с пациентката чрез наблюдението на бременността с помощта на личния лекар.

В клиниката Brüksel IVF and Women’s Health Center се прилагат следните методи, техники и тестове:

 • Замразяване на ембриони – замразяването на ембрион (витрификацията) обикновено се извършва на 3-ти и 5-и ден. По преценка на ембриолозите.
 • ICSI – Микроинжекция – Методът на микроинжектиране се прилага при мъже, които преди това са имали много ниски или нулеви шансове за оплождане на яйцеклетката при конвенционално лечение с IVF. За разлика от конвенционалния IVF, където процеса се извършва със 100 000 сперматозоиди и се разчита на спонтанно проникване в яйцеклетката, при Micro-Injection или ICSI, една сперматозоидна клетка може да бъде предварително избрана да се инжектира в яйцеклетката. Процедурата ICSI се извършва с устройство, наречено микроманипулатор.
 • IMSI – Тази техника позволява микроинжектирането на сперматозоидите без увреждане на живата сперматозоидна клетка. IMSI – Микроинжектиране на сперматозоид за първи път е приложено именно в Brüksel IVF and Women’s Health Center. За този метод се използват специални микроскопи. В процеса, използващ IMSI, вътреклетъчните структури и морфологията на клетъчното ядро се изследват подробно, като се използва 6000-8000 пъти увеличение. По този начин шансът за успешно оплождане се увеличават от 25% до 40%.
 • Асистирано излюпване – Оплождането инвитро, изтъняването или перфорирането на външната мембрана около ембриона преди трансфер на ембрион се нарича Асистирано излюпване. Целта на процедурата е да се увеличи вероятността от имплантиране. Тази процедура, особено върху външните мембрани на замразени ембриони, е от съществено значение преди лечението. Асистираното люпене се извършва чрез лазер. Това е надеждна и полезна техника.
 • Ко-култура – Ко-културата е вид спомагателна среда, подготвена за ембриони с вътрематочни клетки на жената. Малка тъканна проба се взема от матката на 21-ия ден от менструацията. Клетките, съдържащи се в тази проба са необходими за закрепване и развитие на ембриони. Ко-културата осигурява богата хранителна среда за развитието на ембриони, като в същото време свежда до минимум вредата от токсичните отпадъци. Смята се също, че между тези клетки, взети от майчината утроба и ембриона, възниква положително химично взаимодействие. Това взаимодействие увеличава шансовете за задържане на ембриони в матката и създаване на бременност.
 • Предимплантационен генетичен тест (PGS) – Ембрионите, които се развиват както при нормално, така и при ин витро оплождане, могат да съдържат числени или структурни хромозомни аномалии, а тези аномалии често могат да доведат до ранни аборти или до съвместими с живота или несъвместими здравословни проблеми при развиващото се бебе. Откриването на числени аномалии (анеуплоидии) и структурни аномалии (транслокации, делеции и инверсии) в ембрионите вече е възможно с методите на предимплантационния генетичен скрининг (PGS). Накратко, методът PGS позволява да се изследват ембрионите преди трансфер в матката за хромозомна анеуплоидия и транслокации. В нашия център се използва методът за ново поколение (NGS), който е най-модерния генетичен скринингов тест за PGS.
 • Вътрематочна стимулация – Вътрематочната стимулация представлява вътрематочно надраскване. Процесът на надраскване приключва за около 1 минута и има много леко кървене и оцветяване след процедурата. Целта тук е да се увеличат шансовете за задържане на ембриона чрез стимулиране на вътрешната стена на матката чрез увеличаване на отделянето на растежни хормони. Обикновено този метод се препоръчва на пациенти, които не могат да заченат след 2-3 висококачествени трансфера на ембриони.
 • Система Mioxsys – Това е новаторски метод за оценка на мъжкото безплодие. Системата Mioxsys е най-иновативната система, която измерва нивото на оксидативен стрес, който не може да бъде определен при спермограма. Ако резултатът надвишава определените гранични стойности най-важно е да се намали нивото на оксидативен стрес, на който е изложена спермата. За тази цел мъжът трябва да подобри качеството си на живот и да се възползва от поддържащи антиоксиданти продукти за намаляване на оксидативната стерилност в продължение на поне 3 месеца.
 • MitoScore – MitoScore е един от начините, по които двойките могат да избират най-добрият от ембрионите, с което да си гарантират здраво бебе.
 • Micro Tese – (Микродисекция – извличане на сперматозоиди от тестисите) – Това е най-надеждният метод за биопсия. Обикновено се използва при мъже с диагноза азооспермия. TESA е метод за получаване на сперма от тестикуларна тъкан чрез игла.
 • Spermchip (сперматозоиден микрочип) – Иновативен подход при подбора на сперматозоиди за IVF.
 • Трансфер на бластоцисти – Ембрионите, които се развиват в лабораторията в продължение на 5 дни, се наричат бластоцисти. Бластоцистните ембриони се получават на 5-ия или 6-ия ден след ин витро оплождане. Ембрионният трансфер на 5 или 6 ден се нарича пренос на бластоцисти.
 • PGD – генетична диагностика – Предимплантационна генетична диагностика (PGD) е метод, използван за диагностициране на ембриона – и това дали той  е нормален по отношение на изследваните хромозоми и генетични заболявания. Биопсията на ембриона е важен метод за тестване дали ембрионът носи някакво генетично заболяване или е хромозомно нормален. Клетката (бластомер), взета от ембриона чрез биопсия, се предава в генетичната част. В резултат на генетичния преглед се извършва прехвърлянето на нормални ембриони.
 • Глобозооспермия – Глобозооспермия е името, дадено при липса на структура на акрозома в областта на главата на сперматозоидите (тип I глобозооспермия) или много малка структура на акрозомата (тип II глобозооспермия).
 • Един от най-уникалните използвани методи е Rosi – иновативната техника ROSI се използва при лечение на азооспермия, заболяване предизвикващо безплодие при мъжете. Хората с диагноза азооспермия, без зрели сперматозоиди в спермата, могат да се възползват от ROSI техниката. При някои пациенти зрелите сперматозоиди могат да бъдат получени чрез техника TESE. ROSI техниката може да бъде използвана при тези пациенти, при които не могат да се получат зрели сперматозоиди чрез TESE. Тази е причината да се прилага при хора, които имат малък или никакъв шанс да получат резултати от IVF или други асистирани репродуктивни лечения. Известно е, че успехът на бременността при ROSI техниката е около 20%. Може да се каже, че това е единственият вариант, който се предлага за хора, които са диагностицирани с азооспермия, и все така искащи да имат деца със собствени клетки.
 • Хистероскопия – използва се при диагностика и лечение на вътрематочни проблеми (фиброиди, полипи и сраствания). Хистероскоп е дълго, тънко, осветено устройство, въведено през влагалището в матката. Той проектира изображение на екрана и позволява на лекаря да види и лекува матката. Вътрематочните нарушения имат отрицателно въздействие върху имплантацията на ембриони. Следователно, елиминирането на тези проблеми е важно за увеличаване на шанса за успех в лечението на IVF.

Доктори в тази болница

Направления в тази болница

За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401.
Няма коментари

Публикувайте коментар
*
Имейл*
ГГГГ с наклонена черта ММ с наклонена черта ДД
Hidden
Пуснете файлове тук или
Приети типове файлове: jpg, pdf, Максимален размер на файла: 2 MB, Максимален брой файлове: Максимален брой файлове: 3.

  Офисите ни в страната:

  Централен офис София:

  ул. Генерал Иван Колев, 33 В
  България, София
  +359 878 500 940
  +359 879 977 402

  Офис Бургас:

  ул. Иван Вазов 75
  България, Бургас 8000
  +359 877 500 163

  Офис В. Търново:

  бул. България 8
  България, Велико Търново
  +359 879 007 420

  Офис Пловдив:

  бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
  България, Пловдив
  +359 878 500 810

  Офис Велинград:

  бул. Съединение 83
  България, Велинград
  +359 878 500 720

  Запишете го в Pinterest

  Акции
  Споделете това