проф. д-р Бурак Кочак и проф. д-р Айдън Тюркмен

проф. д-р Бурак Кочак

проф. д-р Айдън Тюркмен

Един от най-търсените от пациентите специалисти за бъбречни трансплантации в Турция – урологът проф. д-р Бурак Кочак ще ни гостува в София на 17 и 18 февруари 2020 за безплатни консултации. Този път той идва със своя колега, нефрологът – проф. д-р Айдън Тюркмен. Двамата специалисти ще гостуват в България по покана на управителя на ЗИЦ Медикъл Караджъ – Звезделина Лютфи. Гостуването им ще се проведе в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината. Именно по този повод специалистите ще проведат двудневни, напълно безплатни консултации за български пациенти, които се нуждаят от консултация, второ мнение или лечение в чужбина.

Кой е проф. д-р Бурак Кочак?

Проф. Бурак Кочак е директор на Програмата за трансплантация на бъбреци и панкреас в Университетска болница Коч (Koç University Hospital) в Турция. Завършва медицинското си образование през 1996 г. във Факултета по медицина на Hacettepe University, а уменията си в сферата на трансплантационната хирургия усъвършенства в Northwestern University – САЩ в периода 2002-2004 г. В последствие ръководи екипите за бъбречна трансплантация в едни от най-реномираните лечебни заведения в южната ни съседка. Проф. д-р Бурак Кочак успешно изгражда значителен професионален опит в трансплантирането на бъбреци, включително и при деца и бебета с тегло под 10 кг.

Проф. д-р Бурак Кочак си партнира с Медикъл Караджъ вече години наред и има много трансплантирани български пациенти. До момента, професорът няма нито една неуспешна трансплантация на пациенти, изпратени от ЗИЦ Медикъл Караджъ.

Кой е проф. д-р Айдън Тюркмен?

Проф. д-р Айдън Тюркмен завършва Медицинския факултет на университета в Истанбул през 1987 г. През 1992 г. завършва специализацията си по нефрология в същия университет, катедра по вътрешна медицина. Получава степен доцент през 1997 г. и професор през 2003 г. През 1996 г.  участва в клинични нефрологични, хемодиализни и трансплантационни проучвания в методичната болница в Хюстън в отделение по нефрология. От юли 2018 г. работи в Университетска болница Коч, Център за трансплантация на органи.

Проф. д-р Айдън Тюркмен членува в:

 • Турското дружество по нефрология
 • Турското дружество по вътрешна медицина
 • Европейска асоциация за диализа и трансплантация
 • Турската асоциация за координация на трансплантационни центрове
 • Международното общество по нефрология

Център за трансплантация на органи в Университетска болница КОЧ

Всеки се надява, че близките му ще живеят здрав и щастлив живот, без сериозни медицински проблеми. Въпреки това, всяка година значителен брой хора се нуждаят от специализирана медицинска помощ, особено за лечение на органна недостатъчност. Този факт е още по-пагубен при децата. За съжаление, всяка година се диагностицират значителен брой деца с хронична органна недостатъчност.

Университетската болница КОЧ предлага база с високо качество и международен стандарт за грижа както за възрастни, така и за педиатрични пациенти при трансплантация на органи. Центърът за трансплантация на органи е притегателен център за голям брой пациенти, търсещи лечение на бъбречна, панкреасна и чернодробна недостатъчност през първата година от откриването на заболяването им.

Изборът на правилния център за трансплантация е много важен. Трансплантацията на органи не се състои само в същинската операция. Включва и процеси преди и след трансплантация. Тя изисква мултидисциплинарна грижа, поради което по време на процеса на трансплантация са необходими високотехнологични лаборатории, операционни зали, отделение за преди и след оперативна помощ и интензивно лечение, както и отделение за образна диагностика. Университетска болница КОЧ е напълно оборудвана с най-новите технологии и предлага съвременни хирургични приложения. Операциите по трансплантация на органи в Университетската болница в Коч, извършени от опитния екип за трансплантация на органи в напълно оборудваната болница, базирана на авангардната технология, водят до висок процент успеваемост. Центърът за трансплантация на органи прилага иновативни техники за съкращаване времето за възстановяване, както за реципиентите на трансплантираните органи, така и за живите донори.

Трансплантацията на орган е една от най-сложните операции в медицинската практика, а когато органът се взема от жив донор, отговорността е двойна – от правилните и навременни медицински действия зависят не един, а два човешки живота. Освен това, успехът на трансплантацията зависи не само от самата операция.

Не по-малко важни са етапите преди и след хирургичната намеса. За целта е необходим:

 • опитен мултидисциплинарен екип
 • отлично оборудвани операционни зали
 • надеждна лаборатория
 • интензивни грижи
 • и образни изследвания

В Университетска болница Коч разполагат с най-съвременното технологично оборудване и експертен екип от специалисти в сферата на хирургията, детската хирургия, урологията, нефрологията, анестезиологията и интензивните грижи. Центърът работи с първата имунологична лаборатория в Турция, акредитирана от EFI (Европейската федерация за имуногенетика).

Центърът за трансплантация на органи към Университетската болница КОЧ предлага следните процедури:

 • Трансплантация на бъбреци, черен дроб и панкреас
 • Отстраняване на бъбреци от донор чрез лапароскопска техника или техника, подпомагана с роботи
 • Донорно отстраняване на черния дроб чрез лапароскопска техника
 • Педиатрична трансплантация на бъбреци и черен дроб (едновременно или поотделно)
 • Сдвоени обменни бъбречни трансплантации
 • Сдвоени обменни чернодробни трансплантации
 • Доминални трансплантации на черен дроб

Хирурзите по трансплантация на бъбреци в Университетска болница Коч провеждат процедура по роботизирана бъбречна трансплантация, която е рядко изпълнявана процедура по целия свят. Бъбрекът на донора се поставя в тялото на пациента чрез малък 5-сантиметров разрез на корема, а хирурзите извършват цялата процедура с роботизираната система da Vinci Xi. В роботизираната хирургия хирурзите използват компютърно контролирана роботизирана ръка за извършване на трансплантацията. Хирурзите насочват движенията на ръката и използват малки инструменти чрез малки разрези, за да трансплантират бъбрека на донора. Екипът на болницата комбинира колективния си опит в лапароскопската, роботизираната и бъбречната трансплантация, за да завърши успешно операциите.

Освен че козметично превъзхожда отворената хирургична техника, роботизираната бъбречна трансплантация осигурява по-малко болка след операцията и позволява на пациентите да възвърнат по-бързо качеството си на живот.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Бурак Кочак и проф. д-р Айдън Тюркмен в София на 17 и 18 февруари 2020 трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0878 500 940 или 0879 977 402 или да заявят желания от тях час онлайн на www.medikara.bg.

Имайте предвид, че по време на консултациите със специалистите, прегледи няма да бъдат извършвани. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполага пациента към момента.

Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Варненски офис:

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

Бургаски офис:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис Велико Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420