доц. д-р Фатих Селчукбириджик

доц. д-р Ясемин Бьолюкбашъ

доц. д-р Ясемин Бьолюкбаш

На 10 и 11 май 2019г., по покана на управителя на Медикъл Караджъ – Звезделина Лютфи, в София ще гостуват специалистите по онкология доц. д-р Ясемин Бьолюкбашъ и доц. д-р Фатих Селчукбириджик. Те ще проведат НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ на български пациенти с онкологични заболявания в рамките на нашата инициатива да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината. Консултациите са подходящи както за пациенти нуждаещи се от второ мнение, така и за пациенти, интересуващи се от лечение в чужбина, в частност Турция.

Коя е доц. д-р Ясемин Бьолюкбашъ?

Д-р Ясемин Бьолюкбашъ е асистент по радиационна онкология в турската болница American Hospital, Истанбул. Родена е през 1975 г. в Измир. Завършва Медицинския факултет към университета Еге през 1999 г., а специализацията си през 2004 г. в същия университет. Докато работи като консултант в Отделението по радиационна онкология на университета Еге между 2005 г. и 2010 г., тя заема длъжността на заместник директор на Отделението за контрол на раковите заболявания на университет между 2007 г. и 2008 г. Завършила своята специализация по радиационна онкология в Центъра за лечение на рак MD Anderson към Тексаския университет между 2008 г. и 2009 г., д-р Ясемин Бьолюкбашъ се присъединява към екипа на American Hospital, Истанбул през 2010 г. и в момента е преподавател в Отделението по радиационна онкология в Центъра за лечение на рак MD Anderson към Тексаския университет.

Центърът за радиационно лечение MD Anderson – Истанбул в Американската болница предлага пълна гама от радиационни терапии. Това е първото медицински заведение за радиационно лечение извън САЩ, което напълно възпроизвежда стандартите за лечение на институцията, налагани от лекари, обучени в Хюстън. Двете институции си сътрудничат, за да посрещнат критичната нужда в Турция от експертиза в областта на лъчевата терапия, която се занимава с нарастващата честота на рак, особено при рак на белия дроб и рак на гърдата.

Кой е доц. д-р Фатих Селчукбириджик?

Д-р Фатих Селчукбириджик е доцент по медицинска онкология към Университетската болница Коч, Истанбул. Роден е през 1974 г. в Акшехир. След завършване на гимназия в Акшехир през 1993 г. се дипломира в Медицинския факултет на Истанбулския университет през 1999 г. В периода 2009 – 2012 г. специализира „Медицинска онкология“ в същия университет. Работи в Университетската болница Коч от септември 2014 г.

Център за лечение на рак MD Anderson

В момента MD Anderson се подрежда на първо място сред болниците за лечение на онкологични заболявания в Съединените щати според проучването –  „Най-добрите болници на Америка“, проведено от US News & World Report, като е в челната двойка от създаването на проучването през 1990 г. Сътрудничеството на American Hospital, Истанбул и MD Anderson се основава на разбирането, че връзката ще подпомогне стандарта за грижи за онкологични заболявания на MD Anderson да се въведе в болници по цял свят.

Лъчетерапията в American Hospital – Център за радиационно лечение MD Anderson, който отваря врати за пациенти на 28.01.2010 г., се провежда на базата на планирано, контролирано, локализирано приложение на йонизирано лъчение в предписани дози. Целта на метода за радиационно лечение е да осигури терапия в радиационния праг, която ще противодейства и ще унищожава болестните клетки на мястото, където се прилага терапията, без да се уврежда или намаля функцията на здравата тъкан. Количеството на радиацията, която следва да се приложи, се основава на диагнозата, стадия и индикацията за лечение. Като метод на лечение, който се прилага при повече от половината от общия брой онкологични пациенти, лъчетерапията може да бъде:

 • „лечебна“ (използвана с цел ефективно лечение)
 • „адювантна“ (в допълнение с други методи)
 • „палиативна“ (за облекчение на болка свързана с болестта, кървене и други симптоми
 • „профилактична“ (превантивна)

Лъчетерапията в American Hospital – Център за радиационно лечение MD Anderson се ръководи от доц. д-р Угур Селек, хоноруван доцент по Радиационна онкология в Центърa за радиационно лечение MD Anderson към Тексаския университет. Екипът на д-р Селек от физици по медицинска радиация, техници по лъчетерапия и медицински сестри, работи с пълна гама лъчетерапии:

 • Всеобхватна четириизмерна компютърно томографска симулация (4DCT)
 • Триизмерното конформно лъчелечение (3DCRT)
 • Модулирано по интензитет лъчелечение (IMRT)
 • Образно направлявана лъчетерапия (IGRT)
 • Волуметрично модулирана ротационна терапия (VMAT-Smartarc)
 • Синхронизирана с дишането лъчетерапия
 • Краниална и екстракраниална радиохирургия
 • Частична лъчетерапия на гърди
 • Простатни импланти
 • Триизмерна конформна брахитерапия

Всички пациенти, интересуващите се от безплатните консултации със специалистите по онкология доц. д-р Ясемин Бьолюкбашъ и доц. д-р Фатих Селчукбириджик на 10 и 11 май 2019г. в София, трябва да си запишат предварително час на телефоните на здравен информационен център Медикъл Караджъ: 0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This