Медицинска група Pelargos IVF

Pelargos е гръцката дума за щъркел!
Нека изпълним вашите мечти!

Pelargos IVF е уникална медицинска група от специалисти по фертилитет, която предоставя висококачествени медицински услуги в най-добрите болници и центрове за оплождане в Гърция.

Pelargos IVF специализира в сферата на субфертилитета и основно в областта на донорството на яйцеклетки и сурогатното майчинство, предлагайки цялостна онлайн или директна консултация, както и IVF/ICSI/IMSI, PGS/PGD лечения в сътрудничество с най-съвременните ембриологични лаборатории. Pelargos IVF организира намирането и съгласуването на най-подходящия донор чрез центровете за инвитро, с които си сътрудничи. А когато става дума за сурогатно майчинство, групата Pelargos IVF осигурява правен екип за консултации и помощ на своите пациенти. Същевременно предлага модерна, минимално инвазивна гинекологична хирургия, мониторинг на бременността (без значение дали тя е ниско или високо рискова), нормални раждания и цезерово сечение в най-добрите, най-безопасните и най-луксозните частни болници за майчинство в Атина.

Водещ консултант на Pelargos IVF е д-р Карпузис. Английски възпитаник, той е добре познат в Атина акушер-гинеколог, специализиращ в асистираното оплождане и минимално инвазивната гинекологична хирургия, акредитирани от MRCOG и BFS (British Fertility Society) с дългогодишен опит в областта.

Партньорите, изграждащи екипа на Pelargos, имат една базова цел – да предостави индивидуално, всеобхватно, фискално прозрачно, високо персонално обслужване на жени, които се интересуват от IVF, донорски яйцеклетки, сурогатно майчинство или акушеро-гинекология в Гърция.

Едни от най-ценните членове на екипа на Pelargos IVF са специалистите по хематология, ендокринология, урология, естетична дерматология, психология, йога и шиатцу – всички базирани в Атина, както и клиничен диетолог в Лондон. Известни гинеколози и специалисти по фертилитет в Англия, Белгия, Швейцария, Катар и Обединените Арабски Емирства, специализиран правен екип, запознат със законодателството за донорството на яйцеклетки и сурогатното майчинство, преводачи и брокер на недвижими имоти, завършват екипа на групата. В сътрудничество с медицинската група са GP лекари в Лондон, които насочват пациентите към правилните лаборатории и клиники, където да се направят първоначални кръвни изследвания, тестове и спермограма. Стремежът на групата е да привлича професионалисти на академично равнище, получили обучението си и специализирали на запад.

Онлайн консултации и иновативни лечения допълват палитрата на възможностите на Pelargos IVF, за да се постигне възможно най-голям успех в цикъла на донорството на яйцеклетки и ин витро процедурите. Най-голямата цел е успешното справяне с трудните случаи, в които други са се провалили и пълното удовлетворение на пациента.

Pelargos е гръцката дума за щъркел. Мотивацията на медицинската група, смисълът, който тя влага при употребата на тази метафора за зачатие е не само аналогията с възможното щастие, но и надеждата, която тази птица-предвестник на топлите дни съдържа в себе си.

Като сътрудници с най-добрите центрове за ин витро и частни родилни домове в Гърция, професионалистите от Pelargos IVF насочват пациента към най-правилния за неговия случай медицински партньор. Всички IVF центрове-партньори разполагат с най-съвременни технологии и ембриологични лаборатории, които гарантират отлични резултати. Същите стандарти важат за болниците за родилна помощ с които се партнира – на разположение са най-модерни технологии, съоръжения и оборудване.

Д-р Хари Карпузис лично се занимава с всеки отделен случай, от първоначалната консултация до момента на положителния тест за бременност. Той създава индивидуални, новаторски протоколи за всеки пациент, организирани до най-малкия детайл. Д-р Карпузис има дългогодишен опит в областта на асистираната репродукция, както в Обединеното кралство, така и в Гърция.

Инвитро центрове – партньори на Pelargos IVF

Център към института за IVF оплождане в болница „IASO“

Един от най-големите и най-напредналите центрове за асистирана репродукция в Европа е създадена в рамките на „IASO“ – най-голямата акушерска и гинекологична клиника в Гърция. В болницата се използва най-модерната технология, прилагат се иновативни методи и техники, както и се поддържат най-високи оперативни стандарти, за да се осигури сигурност на двойките, които провеждат своето IVF лечение там.

Съчетавайки най-съвременната ембриологична лаборатория и най-сложните системи за мониторинг на ембриони с отлично обучен персонал, Institute of Life – IASO е в състояние да осигури най-доброто от съвременната медицина в тази област и да постигне успех.

Център към института за IVF оплождане в болница „IASO“ използва активно системата RI Witness (най-усъвършенстваната и необходима система за управление на асистирана репродукция (ART) в областта на биомедицинската технология), която предпазва, наблюдава и записва всяка стъпка от процеса, вдъхвайки на двойките необходимата увереност в положителния завършек. За да следи в реално време правилното функциониране на инкубаторите и други важни машини за ембриология и криоконсервация, се използва и система за регистрация и контрол – „Log & Guard“. Това е машина, свързана с централния офис на лабораторията, която записва и наблюдава всички лабораторни параметри 24 часа в денонощието. Системният мониторинг може да се извършва от отговорните ембриолози дори когато те не са в лабораторната зона с помощта на всеки компютър или мобилен телефон, свързан към интернет.

IOL е първия център за оплождане в Гърция, който е акредитиран за сертифициране от независимия международен орган за сертификация – Temos за качеството на неговите съоръжения, услуги и човешки ресурси. Temos е единствената международна система за сертифициране, която се фокусира върху международната администрация на пациентите и медицинския туризъм.

Център за ембриогенеза IVF

Центърът за ембриогенеза IVF е добре познат в Гърция. Той има над 20-годишен опит в тази област и разполага с високо квалифициран, обучен в Обединеното кралство персонал, както и най-съвременна ембриологична лаборатория. Ембриологичната лаборатория има специфична TM система, която позволява наблюдението на ембрионите по време на тяхното развитие. Наред с генетичния анализ, центърът предлага PGS и PGD услуги. Ембриогенезисният опит в справянето с такива диагностични тестове се надгражда вече 17 години и може да предложи лечение с PGD на почти всички известни генетични заболявания.

Клиника Genesis Athens

Това е най-големият център за IVF в Гърция що се отнася до броя на IVF циклите годишно и притежава най-съвременните технологии, най-модерната ембриологична лаборатория, която е сертифицирана с ISO 9001-2000 и персонал по ембриология с международни акредитации и огромен опит в тази област. От създаването си през 2004 г. отделението за ин витро има повече от 20000 успешни цикъла.

Ембриологичната лаборатория на отделението е представена в ESHRE PGD Consortum и е пионер в областта, тъй като е постигнала първата бременност в Гърция чрез прегенетична диагностика на всички хромозоми с техниката Array-CGH през 2010 г.

Медицински услуги

 • IVF / ICSI – д-р Карпузис има седемгодишен опит в областта на фертилитета и асистираното оплождане. Завършил обучението си в Обединеното кралство, той е акредитиран от BFS за трансфери на ембриони и лечение на безплодие чрез асистирана репродукция. Неговата максима е, че всеки случай на безплодие е различен и трябва да бъде третиран по този начин.
 • Донорството на яйцеклетки
 • Предимства на донорството на яйцеклетки в Гърция:
  – Няма списък с чакащи. Няма недостиг на донори.
  – В Гърция по закон даряването на гамети е анонимно и алтруистично. Анонимността е гарантирана.
  – Право на оповестяване на информация като цвят на очите, цвят на кожата, цвят на косата, тегло, височина, социално и образователно минало и т.н.
 • Замразяване на яйцеклетки – метод за запазване на плодородието, който трябва да се разглежда като инвестиция. Замразяването на яйцеклетки е подходящо за:
 • Жени, които искат да забавят раждането, за да преследват образователни, кариерни или други лични цели.
 • Жени с диагноза рак преди операция, химиотерапия или лъчетерапия.
 • Жени с висок риск от рак на яйчниците.
 • Жени, които не желаят да съхраняват замразени ембриони по религиозни, културни или други причини.
 • Сурогатно майчинство – Сурогацията в Гърция има много предимства. Преди всичко в случай, че решите да използвате сурогатно майчинство в Гърция, преди прехвърлянето на ембрионите специализиран съд излиза с официално съдебно решение и предлага пълно спокойствие на двойката преди и след раждането на бебето. Според гръцкия закон двойката е законен родител на новороденото и имената им са поставени на второто удостоверение, веднага след раждането.
 • PGS / PGD – Ние си сътрудничим с най-добрите ембриологични лаборатории в Атина, за PGS / PGD. Ембриологичният персонал е с голям опит и може да се справи с почти всички известни генетични състояния.
 • Инсеминация
 • IUI-D
 • Минимално инвазивна хирургия – Водещият консултант д-р Карпузис има дългогодишен опит в областта на гинекологичната хирургия с минимална инвазивност. Специализира в Лондон в болници с известни ендоскопски звена. Участва в международни лапароскопски курсове в Лондон, Хамбург и Франция. Той е акредитиран с Diplome Inter Universite за гинекологична ендоскопия в Клермонте, Феран, Франция. През цялата си кариера той е направил повече от хиляда лапароскопски и хистероскопски операции. Д-р Карпузис работи в много частни болници в Гърция. Всички те поддържат високи стандарти на грижа за пациентите и разполагат с най-новото технологично оборудване.
 • Онлайн или лице в лице консултации
 • Хематологични, ендокринологични и урологични данни от известни медицински партньори, базирани в Атина
 • Поддържане на диета от добре познат клиничен диетолог, базиран в Лондон, чрез онлайн консултации.
 • Психологическа подкрепа, ако е необходимо
 • Йога / шиацу
 • Специален правен екип за всички случаи на сурогация в Атина и Лондон

Защо да изберете Pelargos за донорство на яйцеклетки:

 • Персонализирани грижи
 • 24/7 спешна помощ
 • Иновативно лечение
 • Pelargos е медицинска компания и винаги ще говорите с лекари.
 • Използване на международни протоколи и указания
 • Младите донори <30 години.
 • Изцяло изследвани донори (HIV1-2, VDRL, хепатит В, С, кистозна фиброза, пълен молекулен кариотип)
 • Степени на успех от 75% -85%
 • Гарантирани минимално 8 яйцеклетки и 2 бластоцисти.
 • Сътрудничество с високо технологични ембриологични лаборатории.
 • Предлагане на PGS донорство на яйцеклетка (по желание), за да се увеличат още повече шансовете и да се намали риска от хромозомни аномалии или спонтанен аборт.
 • Предлагане на генетичен кръвен тест (ако е необходимо) за анализ на ДНК от 561 гени (за скрининг на рецесивни генетични състояния).
 • Чудесна „хотелска“ база
 • Обучен специалист по фертилитет, запознат както с английската, така и с гръцката системи, с дългогодишен опит в областта на репродуктивната медицина.

Защо да изберете Pelargos при сурогатно майчинство

 • Задължителни консултации онлайн или лице в лице
 • Специализиран опитен медицински екип
 • Специализиран правен екип в Атина и Великобритания.
 • Специализирана психологическа помощ за сурогата
 • Сътрудничество с най-добрите центрове за оплождане и болници за майчинство в Гърция

Защо да изберете Гърция и Pelargos IVF за IVF / ICSI със собствени яйцеклетки

 • Сътрудничество с трите най-големи звена за ин витро и ембриологични лаборатории в Атина
 • Избор на идеална IVF единица в зависимост от медицинския случай.
 • Индивидуализирана грижа. Един специалист по оплождане, по време на лечението, от първоначалната консултация до събирането на яйцеклетки и трансфера на ембриони.
 • Обучен консултант по фертилитет в Обединеното кралство, акредитиран от MRCOG и BFS.
 • Лондон, Брюкселс, Женев, Катар и партньори, базирани на ОАЕ, които могат да помогнат при първоначалните изследвания и началото на инвитро лечението.
 • 24-часова спешна помощ
 • Индивидуални и иновационни протоколи.
 • Законът в Гърция определя, че размерът на прехвърлените ембриони не може да бъдат повече от три, ако жената е на възраст под 40 години и четири, ако е на възраст над 40 години.
 • Най-добри успехи
 • Няма скрити разходи.

Защо да изберете Pelargos IVF за PGS / PGD

 • Сътрудничество с най-добрите лаборатории за ембриология в Атина, с богат опит в тази област.
 • Генетични лаборатории с огромен опит и международни акредитации.
 • Техниките NGS и Array-CGH, които се предлагат в зависимост от избора на IVF и медицинския случай.
 • Конкурентни цени
 • Биопсия от Ден 3 и пресен трансфер от Ден 5, биопсия от Ден 5 и замразен цикъл, биопсия от Ден 5 и от възможностите за трансфер от Ден 6 в зависимост от случая.
 • Консултация със старши ембриолог, по желание
 • Може да се предложи и PGS за подбор на пола за балансиране на семейството, в сътрудничество с център за IVF в Тирана, Албания, тъй като това е позволено от закона там. Нашият специалист по оплождане пътува до там, за да извърши трансфера на ембриони.

Защо да изберете Pelargos IVF за замразяване на яйцеклетки

 • Топ лаборатории за ембриология
 • Използван е методът на витрификация
 • Конкурентни цени
 • По-евтини лекарства в Гърция, отколкото в която и да е друга държава от Е.С.
 • Жените могат да замразят яйца на всяка възраст (голямо предимство обаче е, ако <35 години).
 • Яйцеклетките се замразяват за период от 5 години. Този период може да бъде удължен до още 5, ако желаете.

Д-р Хари Карпузис

 • Научен директор на Pelargos IVF
 • Консултант на Obs & Gyn
 • Специалист по фертилитет

Д-р Карпузис е роден в Атина през 1978 г. Той е консултант по акушерство и гинекология, специализира в репродуктивната медицина, безплодието и минимално инвазивната хирургия с повече от 7 години стаж в областта.

 • Учи и специализира в Обединеното кралство. Работи в някои от най-натоварените болници в Лондон (St. Thomas and Guy’s NHS Trust, King’s College Hospital, Newham University Hospital, Homerton University Hospital, University College Hospital). През 2011 г. става член на Кралския колеж по акушерство и гинекология (MRCOG).
 • Сертифициран от Британското общество по фертилитет за трансфери на ембриони и асистирана репродукция.
 • Сертифицирани от Британското дружество по колпоскопия и патология на шийката на матката (BSCCP).
 • Сертифициран с Европейска университетска диплома за инвазивна ендоскопска хирургия (DIUE) в Клермонте Феранд, Франция.
 • 7 години пълен стаж, в областта на асистираното оплождане и безплодието на ниво консултант, както в Великобритания, така и в Гърция.
 • От 2013 г. работи в частния сектор в Атина.
 • От 2015 г. си сътрудничи с екипа от специалисти по оплождане на центъра към института за IVF в болница “ IASO “ Атина, един от най-големите центрове за асистирана репродукция в Южна Европа.
 • Д-р Карпузис е научен директор и основател на Pelagos IVF, уникална медицинска група от специалисти, която предлага холистични, всеобхватни услуги на двойки, които искат да посетят Гърция поради проблеми със зачатието.

Нашите успехи са отлични и единствената ни цел е да ви помогнем да изпълните мечтата си да имате семейство.

Доктори в тази болница

За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401.
Няма коментари

Публикувайте коментар
*
Имейл*
ГГГГ с наклонена черта ММ с наклонена черта ДД
Hidden
Пуснете файлове тук или
Приети типове файлове: jpg, pdf, Максимален размер на файла: 2 MB, Максимален брой файлове: Максимален брой файлове: 3.

  Офисите ни в страната:

  Централен офис София:

  ул. Генерал Иван Колев, 33 В
  България, София
  +359 878 500 940
  +359 879 977 402

  Офис Бургас:

  ул. Иван Вазов 75
  България, Бургас 8000
  +359 877 500 163

  Офис В. Търново:

  бул. България 8
  България, Велико Търново
  +359 879 007 420

  Офис Пловдив:

  бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
  България, Пловдив
  +359 878 500 810

  Офис Велинград:

  бул. Съединение 83
  България, Велинград
  +359 878 500 720

  Запишете го в Pinterest

  Акции
  Споделете това