ЗИЦ „МЕДИКАЛ КАРАЏИ„

Главната цел на ЗИЦ "Медикал Караџи" е да им обезбеди на своите пациенти превентивна здравствена заштита и квалитетна медицинска нега во странство. Сите медицински услуги кои ги нудиме се поврзани со користењето на најиновативните и најмодерните технологии и практики кои се применуваат во медицината. Поголемиот дел од медицинските институции со кои работиме се изградени според барањата на ЈЦИ (Заедничка комисија Интернешнал) – Здравствен систем за управување со квалитетот и безбедноста. Здравствениот информативен центар "Медикал Караџи" воспостави долгорочни односи со своите партнери, што ни дава можност за флексибилност и брза реакција во случаите кога е потребна итна помош.

МИСИЈА

Ние веруваме дека личниот избор на нашите пациенти треба да се заснова на нивната свест и да биде поддржан од надлежните мислења на специјалисти во различни медицински области. Од првиот контакт на пациентите со нас до дијагнозата и започнувањето на третманот, ние се грижиме континуирано за нивниот мир и безбедност. Му приоѓаме на секој пациент поединечно за да можеме да обезбедиме различен пристап, внимателно прилагоден на потребите и спецификите на одредената болест.

ВИЗИЈА

Без разлика дали ви треба превентивна нега, дијагноза или третман, имате огромен избор на опции пред вас. Си поставуваш многу прашања и бараш одговори: На која клиника да се обратиш? Кој е вистинскиот избор за вас, специјалист? Дали цената што треба да ја платиш е разумна? Како да го организирате вашето патување и сместување? За сето ова треба многу време и напор. Со ЗИЦ "Медикал Караџи" целиот процес на организација станува побрз, полесен и посигурен. Со нас:

 • Заштедете време – воспоставивме добри практики и долгорочни партнерства со едни од најдобрите клиники во светот. Знаеме кон кого да се обратиме за мислење за вашиот индивидуален случај. Знаеме кои документи се потребни и на кого и како да ги обезбедиме за да бидат прегледани што е можно поскоро.
 • Штедиш пари. Секогаш имаме доцни информации за тоа што, каде, колку би можело да чини. Веројатноста за заблуда е сведена на минимум. Нашето знаење и искуство е вашата безбедност.
 • Добиваш опции кои вреди да се земат во предвид. Контактираме со клиники кои се специјализирани за лекување на вашата болест и ќе ви обезбедиме понуди на медицински професионалци кои ќе ги исполнат вашите барања. Тогаш изборот е целосно ваш. Нашата задача е да ви ги обезбедиме сите информации за да направите најдобар и информиран избор за вашето здравје.
 • Добиваш мир на умот. Работиме многу долго време и навистина ја разбираме нашата работа. Да ги организираме деталите за вашето патување и да останеме според вашите претпочитања, а вие се посветувате на најважното нешто – вашето здравје.

ЗИЦ "Медикал Караџи" не е само посредник! Градиме нов пат за подобар и здрав животен стил! Доброто здравје е можно!

Како се спроведува целиот процес?

Кога пациентот ќе се обрати кон Медицинскиот здравствен информативен центар Караџи, нашите компетентни консултанти го консултираат, тие се информирани за неговите здравствени проблеми, бараат потребни медицински документи и клинички тестови. Можеме да помогнеме во преведувањето и легализацијата на потребните документи преку партнерско претпријатие кое им дава повластени цени и услови на нашите пациенти. По наша дискреција, документите на пациентот се разгледуваат во болниците кои се специјализираат за лекување на специфичната болест. По консултација за случајот со медицинските тимови, на пациентот му се дава еден или неколку избор за третман. Се гордееме со фактот дека нашите пациенти имаат шанса за разумен и информиран избор кога донесуваат важна одлука за нивното здравје.

Откако ќе добиеме понуди од неколку болници, го разгледуваме и разговараме со пациентот за планот за третман. По желба се одредува датум за испитување и тестови кои му се прилагодени и слободните часови достапни на одредениот специјалист во болницата. Го организираме транспортот, хотелското сместување, внатрешните трансфери, преведувачи и услугите кои му требаат на пациентот. Важно е да се истакне дека ЗИЦ Медикал Караџи има застапеност на локално ниво, која го следи целиот процес и може да биде поддршка за пациентите и нивните роднини за време на нивниот престој и третман.

Екипа

Менаџер на ЗИЦ "Медикал Караџи" е г-ѓа Звездалина Лутфи, која ги развива активностите на здравствениот центар повеќе од 10 години и организира третман на бугарски пациенти во странство.
Звезделина Лютфи

Со текот на годините, Звезди, како што ја нарекуваат повеќето луѓе, успешно им помогна на илјадници пациенти да најдат вистински решенија за нивните здравствени проблеми и многу семејства да го слушнат детскиот плач во нивните домови. Звезди жестоко и постојано се бори за секој пациент на здравствениот центар. Нејзиното знаење и искуство, како и нејзиниот личен став кон секој поединечен случај, придонесоа за градење на односи на доверба со пациентите, а во многу случаи и за развојот на долгорочните пријателски односи.

Благодарение на тоа, односите се изградени со некои од најдобрите болници и, што е уште поважно, со некои од најдобрите доктори во светот, кои се уште го посетуваат Централниот комитет на Медикал Караџи за да се консултираат со бугарските пациенти целосно СЛОБОДНИ. Нејзината потрага по иновативни решенија и континуирано истражување на најквалитетните и високотехнолошко медицински услуги во светот им гарантираат на пациентите на Медикал Караџи пристап до најдоброто решение за нивното здравје.

Звезди поддржува и активно учествува во организирањето на добротворни кампањи за собирање средства за третман на пациентите. ЗИЦ "Медикал Караџи" успешно соработува со голем број бугарски фондации и добротворни организации.

Како мајка и сопруга, менаџерот на Медикал Караџи, Звездалина Лутфи, комбинира многу должности. На нејзиниот напорен ден, заедно со нејзината работа, таа била зајакната од нејзините две се уште мали деца, и нејзиниот сопруг Џемал Лутфи.

Тимот на ЗИЦ "Медикал Караџи", кој работи заедно со Звезди за каузата на здравствениот центар, составен главно од медицински специјалисти и "Здравствен менаџмент" специјалисти кои имаат долгогодишно искуство во работата со пациентите. Сите заедно работат на постигнување на вистинска позитивна промена за бугарските пациенти.

Нашиот тим го сака добриот крај, успешно надминатата болка и плачот на долгоочекуваните деца кои дојдоа на овој свет со наша помош.

Интервјуа

Сертификат от уебинар - Американ Хоспитал за най-новите иновативни апаратури и процедури в областта на неврохирургията и невро-онкологията

ЗИЦ Медикъл Караджъ, в лицето на нашият управител Звезделина Лютфи, взе участие в един изключително важен за всички ни уебинар, организиран от Американ Хоспитал - Турция и посветен на най-новите иновативни апаратури и процедури в областта на неврохирургията и невро-онкологията. Уебинарът бе воден от едни от най-добрите и иновативни неврохирурзи на световно ниво, проф. Селчук Пекер и проф. Талят Каръш. След завършване на уебинара получихме сертификат, който ни дава възможност да менажираме и насочваме пациентите си, които имат нужда от неврохирургия към най-подходящата терапия и процедура за лечение спрямо тяхното заболяване, и етап на неговото развитие. Горди сме, че имахме възможността да участваме в това събитие. Благодарим на Американ Хоспитал за поканата и на професорите Пекер и Каръш за богата информация, която споделиха.

Искуство и достигнувања

Здравствен информативен центар "Медикал Караџи" ООД има чест и се гордее со фактот што има официјален сертификат со важечка лиценца за здравствен туризам, кој го доби по полагањето на испит за вештачење на различни јазици и медицинска терминологија. Благодарение на него, ЗИЦ "Медикал Караџи" има право да ја понуди услугата "медицински туризам" во согласност со сите барања и општите принципи на Редот за меѓународните институции кои го поддржуваат здравствениот туризам.
Покрај тоа:

 • Повеќе од 10 години искуство во областа на здравствениот туризам,
 • Мрежа од над 300 болници ширум светот во над 15 земји.
 • Повеќе од 90.000 консултации.
 • Скоро 1.000 родени бебиња.
 • Развој на голем обем здравствени информации и спроведување на иницијативата "Информирај се навреме".

Награди

 • Најдобра здравствена туристичка компанија на Балканот три години.
 • Награда за "Најдобра компанија за здравствен туризам на Балканот" Балкански награди на туристичката индустрија 2021.
 • Награда за "Најдобра компанија за здравствен туризам на Балканот" Балкански награди на туристичката индустрија 2020.
 • Награда за "Најдобра компанија за здравствен туризам на Балканот" Балкански награди на туристичката индустрија 2018.
 • Награда за "Најдобар центар за здравствен туризам" - Балкански медицински награди 2022.
 • Награда во категоријата "Медицински туризам" од Летни светли награди 2022
 • Награда за нашата менаџерка Звездалина Лутфи од Business Lady International Awards 2022 во категоријата "Здравствен менаџмент".
 • Наградата Ангел на благодарноста од Фондацијата "Сакам бебе" за придонесот на Звездалина Лутфи за каузата "Да родиме повеќе деца во Бугарија"

Офисите ни в страната и чужбина:

Централен офис София:

ул. Генерал Иван Колев, 33 В
България, София
+359 878 500 940
+359 879 977 402

Офис Бургас:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис В. Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420

Офис Пловдив:

бул. Христо Ботев 92, бизнес център РИЛОН, ет. 2
България, Пловдив
+359 879 009 742

Офис Велинград:

бул. Съединение 83
България, Велинград
+359 878 500 720

Офис Кърджали:

ул. Дедеагач 7 (Център)
България, Кърджалител.

+359 878 500 810

0361 / 22 833

Офис Македония:

Бане Андреев Ронката №2, 1400
Велес, Македония

+38978746674 

Офис Шумен:

ул. Панайот Волов No.2
България, Шумен.

+359 878 050 042

Pin It on Pinterest

Shares
Share This