Проф. д-р Селахатин Йозмен _001

Проф. д-р Селахатин Йозмен

Проф. д-р Селахатин Йозмен е известен сред българките с прецизната си работа. Зад гърба си има множество оперирани сънароднички. Поради добрата му работа и безбройните запитвания от наши пациенти за консултации с него, нашият управител Звезделина Лютфи го покани да ни гостува. Това ще се случи в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината. Проф. д-р Йозмен ще бъде в София на 19 януари 2019 г. за безплатни консултации.

Кой е проф. д-р Селахатин Йозмен?

Роден през 1971 г. в Кизилтепе, проф. д-р Селахатин Йозмен, завършва трети по успех факултета по медицина към Университет “Хаджеттепе” през 1995 г. През 2002 г. завършва своята специализация във факултета по медицина на Университета “Гази” в катедрата по пластична хирургия.

Проф. д-р Селахатин Йозмен _002

Отличия

Между 2002-2003 г. получава TUBITAK субсидия от Съвета по научни и технологични изследвания на Турция, и работи към Клинична фондация в катедра по пластична хирургия в Кливланд, Охайо, САЩ. Там работи и развива своя капацитет в областта на съвременната микрохирургия, стволовите клетки, трансплантациите на лице и крайници, исхемично-реперфузионните увреждания и върху количественото сензорно невронно изследване на пациентите с диабет.

Проф. д-р Селахатин Йозмен има 6 международни награди за проучвания, в които участва. Печели награда за млади учени EURAPS и работи в Sahlgrenska Akademin – Катедра по пластична хирургия в Гьотеборг, Швеция, в областта на лицево-черепната хирургия. През 2007 г. печели първа награда на САЩ PSEF в областта на научните изследвания. Същата година д-р Йозмен получава сертификат ICW, Германия. Д-р Йозмен притежава още 8 международни и 12 национални награди.

Постижения

Автор е и съавтор на повече от 80 международни доклада и 84 международни презентации. Участва в общо 41 национални доклада и 220 национални презентации. Автор е и съавтор на 4 глави в международни книги и 2 глави в национални. Редактор е на две преведени книги („Mastering Rinoplasty“ и „Publishing and Presenting Clinical Research“).

През март 2012 г. той ръководи екипа, който извършва третата лицева трансплантация в Турция (Първа 3D и първа трансплантация на лице от жена в Турция) в университета „Гази“. Той е член и на Съвета за комбинирани трансплантации на тъкани на Министерството на здравеопазването. Получава званието асистент през 2004 г., доцент през 2007 г. и професор през 2013 г. в университета „Гази“.

Професор д-р Йозмен работи от 2014 г. насам към VKV American Hospital & Medical School, Коч университет, Истанбул, Турция в департамента по пластична хирургия като професор по пластична хирургия.

Проф. д-р Селахатин Йозмен _003
Проф. д-р Селахатин Йозмен _004
Проф. д-р Селахатин Йозмен _005

Основни направления в които работи проф. д-р Селахатин Йозмен са:

  • Естетична хирургия [ринопластика, хирургия на гърдата, лицева естетика (фейслифтинг, лифтинг на врата, клепачите и челото), оформяне на тялото (Липосукция -липосклуптуриране, абдоминопластика, повдигане на бедрата и т.н.), генитална естетика, ушна естетика и т.н.]
  • Краниофациална (лицево-черепната хирургия), ортогнатична и травматологична хирургия, вродени малформации
  • Реконструктивна микрохирургия (на гърдата, на ръце, лицева, реконструкция след изгаряне)
  • Третиране на рани
  • Хирургия на ръката: Контрактура на Дюпюитрен, вродени аномалии на ръцете (полидактилия, синдактилия и др.)

Всички български пациенти, които желаят да се възползват от възможността за безплатни консултации с проф. д-р Йозмен в София на 19 януари 2019 г., трябва да си запишат предварително час на телефоните на „Медикъл Караджъ“0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This