проф. д-р Оркун Мюфтюоглу

проф. д-р Оркун Мюфтюоглу

На 7 август 2019г. Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ ще има удоволствието да посрещне в София топ офталмологът от съседна Турция – проф. д-р Оркун Мюфтюоглу. Той ще гостува по покана на управителя на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“ – Звезделина Лютфи. Гостуването на проф. д-р Оркун Мюфтюоглу ще се проведе в рамките на инициативата на Медикъл Караджъ да предостави достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината. Именно по този повод той ще проведе напълно безплатни консултации за български пациенти с очни заболявания, които се нуждаят от консултация, второ мнение или лечение в чужбина.

Проф. д-р Оркун Мюфтюоглу е един от най-добрите турски офталмологични специалисти по трансплантация на роговица, катаракта и детска офталмология.

Всички пациенти с офталмологични заболявания желаещи да посетят безплатни консултации на проф. д-р Оркун Мюфтюоглу, трябва да си запишат предварително час на телефоните на здравния център.

Кой е проф. д-р Оркун Мюфтюоглу?

Роден в Анкара през 1975 г., проф. д-р Мюфтюоглу завършва средното училище Ататюрк Анадолу в Анкара през 1993 г., а през 1999 г. Медицинския университет в Анкара. Завършва бакалавърската си степен в университета в Анкара. След това завършва медицинския колеж в Хюстън през 2003 г., а през 2006 г. Витреоретинална хирургия в Университета Дюк. През 2007 г. завършва усъвършенствана рефракционна хирургия в Института Офталмологико Аликанте. Печели стипендия за Cataract-Cornea с USMLE Texas Medical License в Югозападен медицински център на Университета на Тексас между 2007 и 2009 година.

През януари 2009 г. проф. д-р Мюфтюоглу става доцент, а през април 2015 г. професор. Интересите му включват сложна хирургия на катаракта, усъвършенствана рефракционна хирургия, кератоконус-роговично заболяване и хирургия, комбинирана глаукома и хирургия на изкуствена роговица и витреоретинална хирургия.

От октомври 2016 г. работи в Медицинския факултет на Университета Коч като офталмолог и офталмологичен хирург.

Проф. д-р Оркун Мюфтюоглу има над 50 международни статии, над 100 публикации и още над 1000 международни цитата. Редактор е и рецензент на много чуждестранни и международни списания за офталмология, като например американски журнал на офталмолофията, британски журнал на офталмолофията, Европейски журнал на офталмолофията, Азиатско-тихоокеански журнал по офталмология, Международно списание за офталмология, Клинична и експериментална офталмология, Журнал за рефракционна хирургия на катаракта, Журнал на рефрактивната хирургия и др.

Награден е за най-добро представяне от американската академия по офталмология.

Проф. д-р Оркун Мюфтюоглу членува в турската асоциация по офталмология, американската академия по офталмология, американско дружество за хирургия на катаракта и рефракционна хирургия, европейското дружество на катаракта и рефракционни хирурзи (комитети по образование и млади офталмолози).

В практиката си проф. д-р Мюфтюоглу има над 10 000 случая на оперирани очи. Голяма част от тях се отнасят до операция на катаракта при особено сложни случаи:

  • имплантация на трифокална и торична интраокуларна леща
  • ексимерни лазерни операции, включително LASIK, PRK
  • лечение на кератоконус с напреднали трансплантации на роговица (вътреклетъчни пръстенни сегменти, омрежване)
  • комплексна витреоретинална хирургия

Повече може да прочете тук: https://www.medikara.bg/directions/ophthalmology/oftalmologiya-american-hospital

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Оркун Мюфтюоглу в София на 7 август 2019 г. трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“:  0879 977 401 или 0879 977 402 или да заявят желания от тях час онлайн на www.medikara.bg.

Имайте предвид, че по време на консултациите с проф. д-р Оркун Мюфтюоглу, прегледи няма да бъдат извършвани. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи с които разполага пациента към момента.

Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Варненски офис:

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

Бургаски офис:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163

Офис Велико Търново:

бул. България 8
България, Велико Търново
+359 879 007 420