Вън от омагьосъния кръг на Инвитро процедурите

Кремена Б.
(37 г.)

От 2012г. съм в омагьосъният кръг на Инвитро процедурите. Имам 4 неуспешни опита и надявам се 5-ият, който направих в Мемориал, Истанбул, Турция да завърши успешно. Моята диагноза е частично запушени фалопиеви тръби. През 1986, когато бях на 6 години заболях от апендицит в следствие перитонит. Бях на легло 3 месеца и животът ми беше застрашен. След като се излекувах (благодаря на Др. Алексиева, която не е между живите от деситилетия), последствията от перитонита бяха запушени тръби – едната напълно, а другата частично. За тези 4 неуспешни опита нямах кой знае  какви подобрения и лечения. Тези 4 опита не целяха да излекуват нещо, а просто бяха опити – неуспешни.

След като послушахме приятелите си, които горещо препоръчаха турските доктори и след малко проучване, не намерих лоши отзиви за там, решихме да опитаме. Страхувах се от лечения в чужбина от финансова гледна точка, защото си мислех, че средствата ми няма да стигнат.

Ние с моят съпруг работихме в Англия и всичките си средства, които изкарвахме влагахме в IVF.

Една вечер моят съпруг настоятелно ме натисна да се разровя из интернет за IVF клиники в Турция –  така и направих. На първа линия излезе Мемориал Хоспитал – сайтът беше много улеснен, беше преведен на няколко езика, разбира се и на български. Интересното беше, че да се свържете с тях трябва само да напишете имената си и оставите телефон за връзка – така и направих. Бях малко нетърпелива и исках аз да се обадя. Накъде имаше бутон за телефон за връзка, той ме препрати към сайта на Здравен център „ Медикъл Караджъ“, набрах телефона, но никой не отвърна, защото беше най- вероятно късно. След около час ми се обади Звезди Кара, с която си говорихме часове и този ангел обясняваше всичко с големи подробности, така че да те мотивира и даде надежда, че всичко ще бъде наред и със сигурност ще успеем.

Помощта на Здравен център „Медикъл Караджъ“ е абсолютно задължително полезен. Те са специално обучени в областите на различните методи за лечения, запознати са с всички най-добри клиники, всички най-добри лекари, организират всички пътувания, свързват се с всички клиники и знаят за всички предварителни изследвания и документи, които са нужни през прехода на лечение. Аз горещо препоръчвам Здравен център „Медикъл Караджъ“, защото без тях просто ще се лутате безцелно и ще хвърляте парите си на вятъра.

За мен „Медикъл Караджъ“ са може би най-важните в моят път към щастието.

След като всичко беше уредено от „Медикъл Караджъ“, ние направихме първото си посещение в Мемориал. Там ни посрещнаха координаторите, които говорят български разбира се и бяха с нас през цялото време. Благодарности на Елис и Нурие, които бяха винаги с нас и бяха толкова мили и отзивчиви. Наш лекуващ лекар беше Др. Емре Тургут, който е страшен професионалист, отзивчив и обясняващ много подробно и разбираемо. Разбира се, искам и да благодаря на Проф. Семра Кахраман, която наблюдаваше всичко и винаги беше така усмихната и отзивчива.

Цялата процедура премина като на сън, мина като по мед и масло с малка спънка – трябваше да направя лапараскопия на лявата фалопиева тръба, която трябваше да бъде отстранена. Пак опрях разбира се до „Медикъл Караджъ“, тоест до Звезди, която със светкавична бързина откликтна и ме препрати при наш български опериращ  Др. Калчев от клиника Малинов, на който искам също да благодаря. Той е страшно готин доктор, както отзивчив, позитивен и добър така и вдъхващ страшно успокоение. За него няма невъзможни неща, поне на мен ми изглежда така. Неговият екип е също като него – просто прекрасни.

След успешна операция дойде заветният ден на трансфера, който беше през май 2017. Сега за първи път съм бременна на 37 години и още не мога да повярвам, че ще бъда майка. Все още съм на тръни, но чакам с нетърпение да гушна моят принц. Дано всичко да мине гладко.

Най- много искам да благодаря на Звезди  – тя е моят ангел спасител, все още опирам до нея, каквото и да кажа за нея никога няма да е достатъчно, но едно – ОБИЧАМ ТЕ ЗВЕЗДИ, дано стопли сърцето ти.

Кремена Б.
37 г.

За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401.
Запазете час
Бърз контакт
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 009 742
Къде бихте се лекували?
Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Варненски офис:

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

 

Бургаски офис:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163