Моята история започна с желанието да имаме бебе

Ф. М. 35 г.

Моята история започна с желанието да имаме бебе през 2013 година. През 2014 г. забременях по естествен път и щастието ми беше голямо, но не продължи дълго. В 8-ма седмица лекарят, който ме следеше каза, че бебето не се развива и последва аборт. Казаха ни 3 месеца да се пазим и след още 6 месеца пак бях бременна. Последва ужас – в 8-ма седмица – кървене и пак аборт. Лекарите в България казаха, че няма проблем… станалото станало, пак ще забременея…

Аз сама предложих да ни пуснат изследвания и лекарят каза… ами, добре, направете си…

След втория аборт почнахме пак опити, но безуспешни. През 2015 се насочихме към инвитро процедура. Посетихме клиника в София. Лекарката беше много мила и любезна, но явно до там й стигнаха възможностите. След 4 месеца посещение при нея и няколко изследвания /не много/ – спермограма на мъжа ми и хормонални за мен, след успешно инвитро процедура пак бях бременна… за трети път, само искам да добавя, че нито ми беше правена цветна снимка, нито изследвания за тромбофилия, все важни неща. Последва същото, в 8-ма седмица пак кървене и спонтанен аборт. Тогава вече с мъжа ми напълно се отчаяхме. До един ден, когато бащата на мъжа ми ни се обади и каза, че идва лекар от Турция за безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми. Тогава ви намерихме. След разказаната от мен история ни пратихте в клиника в Истанбул. Там дори не искаха да ни прегледат без цветна снимка – била задължителна. На нея се оказа, че имам двурога матка и тънка преграда вътре в матката, която трябва да се отстрани чрез хистероскопия. Също след изследване се оказа, че имам тромбофилия и по време на бременността е задължително лечение. След проведената хистероскопия започнахме стимулация. Тъй като имам предишни аборти, професора предложи да направим диагностика на ембрионите преди трансфера – предимплантационна генетична диагностика. От 5 ембриона, остана само един качествен. След проведено лечение около 2 месеца и успешен ембриотрансфер – бях бременна. Бяха ни назначени много лекарства и хормонална терапия. Успешният тест беше през август 2017 година.

Този път минахме през 8-ма седмица, 9-та седмица, 10- та седмица… и така до 38-ма, когато родих най-прекрасното момиченце…, родена е на 4 април 2018 година.

Обичам Ви Медикъл Караджъ. Прекрасни сте, продължавайте да помагате на хората…

Поздрави!

Ф. М. 35 г.

За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401.
Запазете час
Бърз контакт
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 009 742
Къде бихте се лекували?
Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Варненски офис:

ул. Иван Вазов 37, партер
България, Варна 9000
+359 878 500 920
+359 878 500 730

 

Бургаски офис:

ул. Иван Вазов 75
България, Бургас 8000
+359 877 500 163