Лечение със стволови клетки. През последните години тази нова сфера в медицината дава надежда на хиляди хора с неизлечими досега заболявания. Терапиите, основани на прилагането на стволови клетки, вече са с доказан ефект при редица диагнози, а при други дават обещаващи резултати на експериментално ниво. Те намират приложение в неврологията, офталмологията, кардиологията, ортопедията, ревматологията и много други. На теория всяко заболяване може да бъде повлияно с прилагането на стволови клетки. На практика обаче много от новите терапии са в период на клинични изпитвания и утвърждаването им ще отнеме години. Същевременно полярните мнения за и против лечението със стволови клетки и противоречивата информация по темата в интернет могат да объркат всеки пациент, да го откажат от лечение, а в най-лошия случай – да го насочат към неутвърдена клиника със съмнителни медицински и етични практики.

Ние от „Медикъл Караджъ“ разбираме колко сложно и отговорно е вземането на решение за такъв тип лечение и същевременно с колко надежди е свързано то. Поради това проведохме задълбочено проучване на клиники, предлагащи лечение със стволови клетки, техните методи и резултати, и така стигнахме до Anova IRM в Германия. Клиниката съчетава авторитетен екип от учени и високотехнологична лаборатория, за да предложи индивидуализирани лечебни планове за клетъчни терапии при широк кръг от заболявания. „Медикъл Караджъ“ е официален представител на Anova IRM за България, а нашите експерти са на разположение за подробна информация по отношение на клиниката и възможностите за лечение.

Преди да се свържете с нас, можете да се запознаете с общата информация за лечебното заведение:

Институт за регенеративна медицина и стволови клетки Anova (Anova IRM)

 

Anova IRM е частна клиника и изследователски институт, пионер в развитието и прилагането на иновативни терапии със стволови клетки. Разположена е в сърцето на Германия, Франкфурт – Офенбах.

Институтът е основан и се ръководи от проф. д-р Михаел Щелинг (Michael K. Stehling), който заедно с проф. д-р Йоханес Ата (Johannes Atta) създава екип от водещи лекари и учени, за да работят заедно в прилагането на иновативни регенеративни терапии и експериментални методи, следвайки най-високите стандарти в медицината и нормативните изисквания на немското законодателство.

Anova е първият институт, който предоставя последното достижение в терапиите със стволови клетки: Secretome терапията (Anova Stem Cell Secretome Therapy).

Anova’s Stem Cell Secretome Therapy: Следващо поколение регенеративна медицина

 

Първите изследвания със стволови клетки показаха, че те лекуват, като заменят увредени клетки в засегнатите от заболяване органи. Днес се знае, че възстановяването на тъкани не се основава изцяло на директната имплантация на стволови клетки, а по-скоро на секретирането на разтворими (паракринни) фактори от стволовите клетки.

Това откритие накара учените на Anova да изследват съвсем нов терапевтичен подход в регенеративната медицина, който доведе до разработването на нов метод за лечение: Anova Stem Cell Secretome Therapy.

Нашият метод използва автоложни стволови клетки, тоест клетки извлечени от самия пациент, за масово производство от порядъка на десетки милиарди на секреторни фактори, които подсилват регенеративния потенциал на стволовите клетки. В Anova това става чрез минимално инвазивна мини-липосукция, която позволява изолирането на стволови клетки от подкожната мастна тъкан на пациента.

Този метод не залага на директната трансплантация на стволови клетки. Последните научни изследвания показват, че терапиите, основани на стволови клетки, но без директното им прилагане, са също толкова ефикасни, колкото и традиционните методи, но с по-висока степен на безопасност за пациента.

Anova’s Stem Cell Secretome Therapy: Предимства на новия метод

 

В много държави по света употребата на стволови клетки за лечение е предмет на тежки рестрикции, поради което прилагането им е нормативно ограничено, въпреки доказаната ефективност в лечението на редица хронични и неизлечими заболявания.

Сега, с последните развития в научните изследвания, всичко това може да се промени. Екипът на Anova приложи нов научен подход, чрез който ефективно се извличат и концентрират терапевтичните компоненти, произвеждани от стволовите клетки, които са отговорни за лечебните им свойства. Днес стволови клетки, извлечени от собствена тъкан на пациента, могат да бъдат отглеждани и умножавани инвитро в лаборатория. Целта е да се индуцира производството на специфични регенеративни субстанции (цитокини, микро РНК, растежни фактори и др.), които се секретират от стволовите клетки, за да бъдат използвани в концентрирани дози за лечение на заболяването, от което пациентът страда. Така вместо да се реимплантират стволови клетки, на пациента се инжектират само секретирани клетъчни активни компоненти, които правят терапията мощна и ефективна. В сравнение с трансплантацията на стволови клетки, при този метод рисковете от употребата му са значително по-малко.

Предимства на новия метод:

 • Secretome терапията е тествана при автоложна употреба върху стотици пациенти без сериозни странични ефекти;
 • Терапевтичната доза може да се достигне само с 1 милион мезенхимни стволови клетки;
 • Намалява се рискът от нежелани реакции, наблюдавани при алогенна употреба на стволови клетки;
 • Готовият продукт може да се съхранява при -80°C, без това да се отрази сериозно на ефективността и качеството;
 • С една процедура по извличане на клетки може да се приготвят до десет дози за един терапевтичен курс;
 • Anova Stem Cell Secretome терапията може да се извършва на редовни интервали в продължителен период от време, напр. на седмични интервали, формирайки лечебен курс, вместо с еднократно приложение.

Кога се прилага:

Anova Stem Cell Secretome Терапията е нов метод с регенеративен ефект при:

 • Автоимунни заболявания:
  • Множествена склероза (МС)
  • Ревматоиден артрит
 • Невродегенеративни заболявания:
  • Множествена склероза (МС)
  • Болест на Паркинсон
  • Алцхаймер
  • Амиотрофична латерална склероза (ALS)
 • Ортопедия и спортни травми:
  • Остеоартрит
  • Дегенеративни промени в коляното
  • Гръбначни заболявания
 • Еректилна дисфункция, импотентност и инконтиненция
 • Увреждане на гръбначния мозък (SCI)
 • Инсулт
 • Сърдечносъдови заболявания
 • Бъбречни и чернодробни заболявания
 • и много други.

Сферите на приложение на стволови клетки включва, но не се ограничава с: неврология, офталмология, кардиология, ортопедия, ревматология и др. Терапии, базирани на стволови клетки, се използват успешно в лечението на ставни заболявания, сухожилия, лезии на съединителната тъкан, както и като мощно антиейджинг средство. Все пак, както при всяко ново и експериментално лечение, не би могло да се даде 100% гаранция за успеваемостта на клетъчно-базираните терапии. Но хилядите успешни случаи на прилагането им по цял свят потвърждават значимостта им в лечението на широк спектър от заболявания.

Anova IRM гарантира:

 • Най-съвременни диагностични изследвания с най-напреднали технологии;
 • Персонализиран лечебен план;
 • Висококачествени и безопасни клетъчно-базирани продукти;
 • Най-добрите медицински специалисти в тази област;
 • В нашите научни изследвания не се използват и съхраняват ембрионални стволови клетки.
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401.
Запазете час
Бърз контакт
За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: +359 879 977 401
Къде бихте се лекували?
Няма коментари

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Shares
Share This